شباهت وضعیت اقتصادی ایران به کشورهای جنگزدهای چون آلمان پس از جنگ جهانی اول
این روزها وضعیت اقتصادی ایران اصلا جالب نیست، ارز با نوسانات زیادی روبرو بوده و حالت اقتصادی کشور شبیه به کشورهای جنگزده شده است. در این مطلب قصد داریم تا بیارزشی پول و اقتصاد کشور را با اقتصاد آلمان پس از جنگ جهانی اول مقایسه کنیم.
مقایسه وضعیت اقتصادی ایران با کشورهای جنگزده
این روزها که بیشتر فعالیتهای مالی از طریق گوشیهای هوشمند یا کارتهای بانکی صورت میگیرد و شاید بی ارزش شدن پول مانند کشور آلمان پس از جنگ جهانی اول به چشم نیاید. اما اگر بخواهیم به بررسی دقیق این موضوع بپردازیم باید بگوییم که آلمان در دوران جنگ جهانی اول با اینکه خاکش درگیر جنگی نبود اما جنگ، اقتصاد این کشور را نابود کرد و زندگی مردم را روز به روز بیشتر تحت تاثیر قرار میداد.
در این دوران، دارو به سختی در کشور یافت میشد و در شرایطی که وارداتی انجام نمیشد؛ فشار روز به روز بر مردم بیشتر میشد. در واقع پس از جنگ جهانی اول در آلمان، قحطی، بیکاری و پول بیپشتوانه رو به افزایش بود. آلمان پس از جنگ جهانی اول به بدترین حالت خود تبدیل میشود و برای نجات خود به چاپ اسکناس میپردازد. در واقع راه حال آلمان برای نجات مردم گرسنهی کشور، چاپ اسکناس بیپشتوانه است. در این شرایط تعداد چاپخانههای پول افزایش یافت و شبانه روز در این کارخانهها پول چاپ میشد. در سال ۱۹۱۹ تعداد ۹ مارک آلمان به اندازه ۱ دلار آمریکا ارزش داشت و پس از گذشت ۴ سال از این شرایط سخت اقتصادی یعنی در سال ۱۹۲۳، چهار تریلیون (۴،۰۰۰،۰۰۰،۰۰۰،۰۰۰) مارک به اندازه ۱ دلار آمریکایی ارزش داشت. این چاپ پول بدون پشتوانه تا جایی ادامه مییابد که ذخایر کاغذ نیز در این کشور به پایان میرسد و برای چاپ پول پس از کاغذ به ابریشم، چرم، کتان و به طور کلی پارچه روی میآورند.
این شرایط اقتصادی، زندگی را برای مردم روزبهروز سختتر میکرد و مردم صبح که از خواب بیدار میشدند، قیمت کالاها صد برابر افزایش یافته بود؛ درست همین شرایطی که در حال حاضر در ایران تجربه میکنیم. کارگران برای حمل پول دستمزد خود از گاری استفاده میکردند، کارگران روزی دو بار حقوق میگرفتند تا قبل از افزایش قیمتها بتوانند کالاهای مورد نیاز خود را خریداری کنند. چنین تورمی هرگز در هیچ کجای جهان دیده نشده بود و تاثیر وحشتناکی بر کشور آلمان داشت. پول آلمان به قدری بیارزش شده بوده که مردم برای روشن کردن آتش به جای هیزم، پول را میسوزانند یا برای تزیین خانه و حتی دوختن لباس از پول استفاده میکردند.
در این مطلب، از آلمان پس از جنگ جهانی اول یعنی یکی از بزرگترین جنگهای تاریخ جهان گفتیم تا اشاره کنیم که شرایط اقتصادی ایران بدون جنگ، شبیه به کشورهای جنگزده در بزرگترین جنگهای جهان بوده و این شرایط روز به روز بدتر میشود. در واقع بیارزش بودن پول ایران، تورم، بیکاری، فقر و افزایش قیمت روزانه، فقط ما را به یاد آلمان پس از جنگ جهانی اول میاندازد.
بیشتر بخوانید: بالاترین حقوق ماهانهی جهان برای مردم سوئیس تصویب شد!
بیشتر بخوانید: خط فقر ۱۰ میلیونی و فشاری که روز به روز بر مردم کشور وارد میشود
تا وقتی مردم بدون فکر میرن و به روحانی رأی میدن بعد میگن روحانی بدرد نمی خوره واقعا لیاقتشون بیشتر از اینا نیست
شما الزایمر دارید عیبی نداره اما ایندگان قضاوت میکنن
شما یادت رفت که احمدی نژاد چه بلایی سر ما اورد با قطعنامه سازمان ملل
چطور دلار چند برابر کرد و…
و من اینو گفتم تا بفهمید وضع کنونی ربط زیادی به یک فرد نداره بحث خیلی بزرگتر از یک شخصه
تنها راه نجات، تغییر رفتار مردم داخل ایران است.
مخصوصا آقایان که نباید ازدواج کنند و فرزند بیاورند.
اونوقت فقر، بدبختی و گرسنگی بین افراد کمتری در جامعه توزیع خواهد شد.
اگر پسر و مرد ایرانی ذره ای وجدان بیدار داشته باشد چنین خواهد کرد.
منم با نظر ایشان موافقم چرا نسلهای آینده باید تاوان اشتباه گذشتگان رو بپردازند. این اصلا عادلانه نیست. یا گوشت جلوی گلوله بشن؟
.
باشه.
شما ازدواج نکن.
چرا حالا اینقدر زور میزنی که دیگران ازدواج نکنن؟
پاک کردن صورت مساله ، عاقلانه نیست.
ولی اگر فکر میکنید که پیشنهاد شما ارزشمند هست ، پس اول خودت بهش عمل کنید.
از همون اول فهمیدم زد انقلاب اسلامی هستید و دلیل فیلتر نشدن شما را نمیدانم
چرا تو شما یه نفر باسواد نیست حال انکه همیشه به بقیه میگین بیسواد؟
زد نه ضد
تو که نمیدونی ضد را چطوری مینویسن چی میگی ؟ یعنی غیر این اینه اوضاعمون ؟ تو بگو شرایطمون چطوریه ؟
ضدانقلاب فقط زم، بقیه سوسول بازیه
خداییش مقاله های سیاسی و علمی رو جدایی از فکر اینکه ضد انقلابیه یا نه نگاه کنید چه ربطی داره اتفاقا خیل مقاله جالبی هست و نشون میده مردم در سرتاسر دنیا مشکلاتی داشتن ولی خودشون ok کردن شرایط رو و ما هم نباید خوشی بزنه زیر دلمون
بعدش منجر به تغییر سیستم شد در واقع کشور از هم پاشید….. و جنگی دیگر برای نجات از قروض کشور صورت گرفت………
اره
من میخوام بدونم چجوری درست شد از اخر؟
اگه در مورد این مقاله و آلمان بیشتر جستجو کنید خواهید دید که نسلهای بعدی مردم آلمان، هنوز هم در حال دادن تاوان هستند. یعنی فقر بصورت موروثی و بین نسلی تا امروز منتقل شده است.
ینی المانیا هنوز نسل در نسل از فقر دارن تاوان میدن؟
من که سر و ته مقاله رو نفهمیدم چی شد ولی اگه خواستید مقاله اینجوری بنویسید، روی کمک من حساب باز کنید
فعلا با کامنت تمرین کن دستت گرم بشه تا بعد :))
خب بعدش چی شد؟مقاله انتها نداشت
تو باغ نیستی داداش، ادامه چیه این پست کنایه بود …
ادامش اینه که یک مسئول این مقاله رو ببینه و به خودش بیاد و دست از این خیانت کردن به کشورشون بردارن و فکری کنن. تحریم بهونه ای بیش نیست. اون موقع که کشور تحریم هم نبود داشتیم پس رفت میکردیم، الان که بماند ….