خواص گلگاوزبان را بشناسید و با طریقه مصرف این گیاه پرخاصیت آشنا شوید
همانطور که می دانید این روزها فصل چیدن گلگاوزبان و خشک کردن آن است. این گیاه زیبا خودرو بوده در دامنه کوههای البرز رویش زیادی دارد. البته باید اشاره کنیم که امروز در مناطق مختلف مدیترانه، شما آفریقا و بخشهای مختلف خاورمیانه نیز این گیاه میروید و به عنوان مصرف دارویی تأیید شده است. بهترین و سادهترین راه برای مصرف گلگاوزبان، دم کردن آن یا ریختن آن در چای است که خواص زیادی هم دارد. البته این عرق گلگاوزبان نیز وجود دارد و میتوانید از آن استفاده نمایید. اما در این مطلب قصد داریم تا به معرفی خواص گلگاوزبان بپردازیم و خاصیتهای دارویی آن را یادآور شویم. امیدواریم که این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد.
گیاه گلگاوزبان
گلگاوزبان یک گیاه گرم ولی مرطوب بوده و سرشار از ویتامین B، ویتامین C، منیزیم، آهن، کلسیم، آنتی اکسیدان، اسید گاما، پتاسیم، فلاونوئید، لینکولئیک و کولین است در نتیجه در زمینههای طب سنتی و دارویی مورد استفاده قرار میگیرد. بهترین نوع مصرف این گیاه به صورت دمنوش است که شما را از خواص گلگاوزبان بهره مند خواهد کرد و بهترین انتخاب برای رسیدن به آرامش درونی خواهد بود.
با خواص گلگاوزبان آشنا شوید!
از خواص گلگاوزبان میتوان به زور عمده به آرامشبخش بودن آن اشاره کرد. این گیاه برای تصفیه خون و آرامش اعصاب توصیه میشود و همه این گیاه را به عنوان یک آرامشبخش واقعی میشناسند. از سوی دیگر باید اشاره کنیم که دمنوش گلگاوزبان ادرارآور است در نتیجه برای ضدعفونی و تقویت کلیهها بهترین انتخاب خواهد بود. این گیاه به تنظیم تعریق بدن کمک زیادی میکند. در زمان سرماخوردگی حتماً توصیه میشود. گلگاوزبان برای درمان سرفه مؤثر بوده و از طرفی مشکل بیاختیاری ادرار را کاهش خواهد داد.
از دیگر خواص گلگاوزبان میتوان به درمان سرخک، درمان ورم کلیه و درمان سنگ کلیه انتخاب خوبی خواهد بود. دمنوش گلگاوزبان برای افراد افسرده، نشاط آور خواهد بود و تأثیر خوبی بر کاهش غم و اندوه خواهد داشت. از طرفی گلگاوزبان برای کاهش حواس پرتی و آشفتگیهای ذهنی بهترین و مؤثرترین گزینه خواهد بود در نتیجه برای تقویت حواس پنجگانه نیز مؤثر است. مصرف گلگاوزبان با ایجاد آرامش ذهن از وسواسهای زیاد و خفقان نیز جلوگیری خواهد کرد.
نکته جالب اینجاست که جویدن برگهای گلگاوزبان تازه برای درمان جوشهای چرکی و آفتهای دهان بسیار تأثیر دارد. از دیگر خواص مهم گلگاوزبان این است که با داشتن منیزیم از ابتلا به سرطان جلوگیری خواهد کرد و با داشتن آلکالوئید یک ضد حساسیت قوی و ضد روماتیسم خواهد بود. از دیگر خواص گلگاوزبان، خاصیت تقویت قلب و عروق بوده و مجاری تنفسی را نیز نرمتر و قویتر خواهد کرد. البته گلگاوزبان خلطآور خواهد بود و نکته جالب این است که برای درمان آبله مرغان هم مورد استفاده قرار میگیرد. در برخی از کشورها از برگهای تازه گلگاوزبان به صورت خام در سالاد استفاده میشود که از ویتامین C برخوردار خواهد بود.
شرایط مصرف گلگاوزبان
اما اگر از داروهای افسردگی یا حساسیت استفاده میکنید باید قبل از مصرف گلگاوزبان با پزشکتان مشورت کنید تا تداخل دارویی ایجاد نشود. از سوی دیگر توجه داشته باشید که دمنوش گلگاوزبان را باید به صورت گرم مصرف کنید تا از خواص آن بهرهمند شوید. همچنین پس یک مدت استفاده وقفهای ایجاد کنید تا بدنتان به مصرف روزانه آن عادت نکند زیرا زیادهروی در مصرف این گیاه نیز باعث ضررهایی چون آسیب کبد، گشادی مردمک چشم و دیگر موارد اینچنینی خواهد شد. هر دمنوش دم شده گلگاوزبان فقط دو ساعت عمر خواهد داشت و پس از دو ساعت خواص آن از بین خواهد رفت. گلگاوزبان برای کودکان، زنان شیرده و زنان باردار مضر خواهد بود در نتیجه مصرف آن به این گروه از افراد توصیه نمیشود.
خواص این گیاه به قدری زیاد است که به همه توصیه میشود تا حتماً این گیاه را به عنوان دمنوش مصرف نمایند حتی اگر از طعم و بوی آن خوشتان نمیآید. اما برای خوشطعم کردن آن هم میتوانید کمی از لیمو در این دمنوش گلگاوزبان استفاده کنید. در این روزها که گلگاوزبانهای تازه به بازار میآیند حتماً برای خودتان یک دمنوش دلچسب درست کنید و آرامش واقعی را پس از نوشیدن آن احساس کنید. شما عزیزان اگر سؤال، پیشنهاد یا نظری در زمینه خواص گلگاوزبان یا طرز تهیه و مصرف آن دارید میتوانید در بخش نظرات با ما در میان بگذارید.
میشه کشیدش؟
تجربه شخصی خودم اینه که گل گاو زبان باید به صورت تازه مصرف بشه
گاو زبان های کهنه اصلا خاصیت ندارن
با تشکر از بابت اطلاعات خوبتون
ما حدود 30 ساله که تو خونمون گل گاو زبان داریم و هر وقت کسی مشکل ناراحتی اعصاب و یا بیخوابی داشته باشه استفاده میکنه و واقعا معجزه میکنه
البته ما همیشه این گیاه رو به همراه گیاه سنبلاتی(سنبل طبیب) استفاده میکنیم
فکر نمیکردم اینقدر ویتامین داشته باشه
با سپاس از شما.