ارتباط نگران‌کننده بین روغن‌ های پخت‌وپز و سرطان

در حال حاضر، شواهد زیادی وجود دارد که نشان می‌دهد رژیم غذایی و غذاهایی که مصرف می‌کنیم می‌توانند تا حد قابل‌توجهی با ابتلا به سرطان در ارتباط هستند. در این مطلب به ارتباط بین روغن‌ های پخت‌وپز و سرطان می‌پردازیم.

دانشمندان علاقه‌مندند با درک مکانیسم‌های سلولی و مولکولی پشت این ارتباطات، متوجه شوند که این امر چگونه اتفاق می‌افتد. این اطلاعات می‌تواند به بهبود توصیه‌های تغذیه‌ای کمک کرده و به ما بگوید که چگونه سرطان شکل می‌گیرد تا بتوانیم از آن پیشگیری کنیم.

ارتباط بین روغن‌ های پخت‌و‌پز و سرطان

حالا، مطالعه‌ای جدید ارتباطی بین اسید لینولئیک، یک نوع چربی موجود در روغن‌ های پخت‌و‌پز و سرطان سینه شناسایی کرده است که دوباره بحث درمورد انتخاب‌های غذایی و خطر سرطان را مطرح می‌کند. نتایج این تحقیق اهمیت زیادی داشته، اما نیاز به تفسیر دقیق دارد تا از ایجاد نگرانی‌های غیرضروری جلوگیری شده و راهنمایی‌های مفیدی به عموم مردم ارائه شود.

اسید لینولئیک یک اسید چرب امگا-6 است که در مقادیر زیاد در روغن‌های سویا، آفتابگردان و ذرت یافت می‌شود. محققان دانشگاه ویل کورنل در نیویورک نشان دادند که این اسید چرب می‌تواند به‌طور مستقیم مسیر رشد را در سلول‌های سرطان سینه سه‌منفی فعال کند. سرطان سینه سه‌منفی نوعی سرطان سینه است که به‌دلیل مهاجم‌بودن و محدودبودن گزینه‌های درمانی شناخته می‌شود.

ارتباط نگران‌کننده بین روغن‌ های پخت‌وپز و سرطان

سرطان سینه سه‌منفی حدود 15 درصد از تمام موارد سرطان سینه را تشکیل می‌دهد، اما این نوع سرطان سینه بسیار شایع است، این نوع بر تعداد زیادی از افراد تأثیر می‌گذارد. محققان دریافتند که اسید لینولئیک به پروتئینی به نام FABP5 (پروتئین متصل به اسید چرب 5) که در این سلول‌های سرطانی در سطح بالایی قرار دارد، متصل می‌شود.

این اتصال مسیر mTORC1 را فعال می‌کند که یک تنظیم‌کننده حیاتی برای رشد و متابولیسم سلول است و باعث پیشرفت تومور در تحقیقات پیش‌بالینی، از جمله مطالعات حیوانی، می‌شود. تحقیق جدید بر روی این مسیر در انواع مختلف سلول‌های عادی و سرطانی متمرکز است.

در این مطالعه، موش‌هایی که رژیم غذایی با مقدار بالای اسید لینولئیک دریافت کرده بودند، تومورهای بزرگتری رشد دادند که نشان می‌دهد رژیم غذایی خاص ممکن است رشد این نوع سرطان را تشدید کند. ارتباطی نیز با انسان‌ها وجود داشت: سطوح بالای FABP5 و اسید لینولئیک در نمونه‌های خون بیماران مبتلا به سرطان سینه سه‌منفی شناسایی شد که احتمال بیولوژیکی این ارتباط را تقویت می‌کند.

دکتر جان بلنیس، نویسنده ارشد مطالعه جدید گفت: این کشف کمک می‌کند تا رابطه بین چربی‌های رژیمی و سرطان روشن شود و آشکار سازد که چگونه می‌توان مشخص کرد کدام بیماران ممکن است به توصیه‌های تغذیه‌ای خاص نیاز دارند.

همچنین ممکن است پیامدهای این یافته فراتر از سرطان سینه سه‌منفی به سایر تومورها مانند سرطان پروستات گسترش یابد.

اسید لینولئیک یک اسید چرب ضروری است، بنابراین باید از طریق غذا دریافت شود. این اسید چرب در سلامت پوست، ساختار غشای سلولی و تنظیم التهاب نقش دارد. با این حال، رژیم‌های غذایی مدرن که سرشار از غذاهای فرآوری‌شده، غذاهای فوق‌فرآوری‌شده و روغن‌های دانه‌ای هستند، معمولاً چربی‌های امگا-6 اضافی ازجمله اسید لینولئیک را فراهم می‌کنند و در عین حال از نظر امگا-3 که در ماهی، دانه کتان و گردو یافت می‌شود، کمبود دارند.

این عدم تعادل می‌تواند التهاب مزمن را تشدید کند که یک عامل شناخته‌شده در بروز سرطان و سایر بیماری‌ها است.

بنابراین، مطالعه پیشنهاد می‌کند که اسید لینولئیک ممکن است رشد سرطان را در برخی زمینه‌ها مستقیماً تحریک کند. این موضوع با مطالعات مشاهداتی قبلی که ارتباط واضحی بین مصرف اسید لینولئیک روغن‌ های پخت‌و‌پز و خطر کلی سرطان سینه نیافته بودند، در تضاد است.

برای مثال، یک متا-تحلیل در سال 2023 از 14 مطالعه بر روی بیش از 350000 زن نشان داد که مصرف اسید لینولئیک تأثیر قابل‌توجهی بر خطر سرطان سینه در جمعیت عمومی نداشته است.

این اختلاف بر اهمیت آن تأکید می‌کند که محققان باید به‌طور خاص به زیرمجموعه‌های مختلف سرطان و همچنین عوامل فردی مانند سطوح FABP5 در خود سرطان‌ها توجه کنند. مطالعه‌ای دیگر نشان داد که اسید لینولئیک در برابر سرطان سینه محافظت‌کننده بوده که نشان می‌دهد چرا مهم است همه چیز را در زمینه و شرایط خاص خود بررسی کنیم.

نیازی به نگرانی نیست

سرخط‌های رسانه‌ای اغلب تحقیقات پیچیده را ساده‌سازی می‌کنند. در حالی که این مطالعه جدید یک مکانیسم قابل‌قبول برای ارتباط اسید لینولئیک با رشد سرطان نشان می‌دهد، به هیچ عنوان اثبات نمی‌کند که روغن‌های پخت‌وپز سرطان سینه ایجاد می‌کنند. عوامل دیگری مانند ژنتیک، رژیم غذایی کلی و مواجهات محیطی نقش‌های مهمی ایفا می‌کنند.

این یافته‌ها دلیلی برای پرهیز کلی از روغن‌های دانه‌ای نیستند، اما یادآوری می‌کنند که باید مصرف این روغن‌ها به‌طور متعادل و انتخابی باشد؛ به‌ویژه برای افرادی که در معرض خطر بالای ابتلا به سرطان هستند. بسیاری از روغن‌ها مانند روغن زیتون مقدار کمتری اسید لینولئیک دارند و در دماهای بالا پایدارترند.

همچنین به خوردن بیشتر میوه‌ها و سبزیجات به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی سالم و متعادل توجه داشته باشید.

مطالعه دیگری که عادات غذایی بیش از 30 سال را به‌طور جامع تحلیل کرد نشان داد که رژیم‌هایی که غنی از میوه‌ها، سبزیجات، غلات کامل، آجیل‌ها و محصولات لبنی کم‌چرب بودند، با پیری سالم ارتباط داشتند.

در آن مطالعه، تیم هاروارد بیش از 100000 نفر را بین سال‌های 1986 و 2016 دنبال کرد. کمتر از 10٪ از پاسخ‌دهندگان پیری سالم را تجربه کردند که به معنی عدم ابتلا به 11 بیماری مزمن عمده و نداشتن اختلال در عملکردهای شناختی، جسمی یا ذهنی تا سن 70 سالگی بود.

سازمان‌هایی مانند بنیاد تحقیقات سرطان جهانی تأکید دارند که استفاده معتدل از روغن‌های گیاهی بی‌خطر است و چاقی، نه چربی‌های خاص، عامل اصلی خطر سرطان در رژیم‌های غذایی است.

این مطالعه، بر اهمیت قرار دادن چربی‌های رژیمی در زمینه تحقیق سرطان تأکید می‌کند. در حالی که نقش اسید لینولئیک در سرطان سینه سه‌منفی یک کشف حیاتی است، تنها یک قطعه از یک معمای وسیع است. یک رژیم غذایی متعادل و از مواد غذایی کامل همچنان یکی از ارکان مهم پیشگیری از سرطان بوده و استراتژی‌ آسانی است که هر کسی می‌تواند آن را پیاده‌سازی کند.

امتیاز: 5.0 از 5 (1 رای)
کمی صبر کنید...

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شکلک‌ها (اموجی‌ها) را می‌توانید با کیبرد گوشی یا کیبرد مجازی ویندوز قرار دهید.
تصاویر نویسندگان دیدگاه از Gravatar گرفته می‌شود.