بهترین خوراکی ها برای سلامت کلیه را بشناسید
در این مطلب به معرفی 16 خوراکی که برای سلامت کلیه ها مفید هستند، میپردازیم. این مواد غذایی حاوی آنتیاکسیدانها، فیبر و ترکیبات زیستی فعال هستند که به کاهش التهاب و استرس اکسیداتیو کمک میکنند. با خواندن این مقاله کلیههای شما از شما تشکر میکنند!
کلیهها قهرمانان پنهان بدن هستند و بیوقفه در حال تصفیه مواد زائد و مایعات اضافی از خون میباشند. با این حال، بسیاری از ما به سلامت کلیهها توجهی نمیکنیم تا زمانی که با مشکلاتی مواجه شویم. بر اساس آمار، از هر 7 بزرگسال در آمریکا، 1 نفر به بیماری مزمن کلیه (CKD) مبتلا است.
عواملی مانند ژنتیک و بیماریهای مزمن مانند دیابت و فشار خون بالا میتوانند احتمال ابتلا به بیماریهای کلیه را زیاد کنند. اما میتوانید با انتخاب یک رژیم غذایی سالم که از کلیهها پشتیبانی میکند، از بروز این بیماریها جلوگیری کنید. مطالعات نشان داده است که یک رژیم غذایی گیاهی، که به طور طبیعی سدیم کمی دارد، میتواند از بیماریهای کلیه پیشگیری کند یا روند آن را کندتر کند و همچنین برای سلامت قلب مفید است.
بهترین خوراکی برای سلامت کلیه:
بلوبری
بلوبری سرشار از آنتیاکسیدانهاست و برای کلیهها بسیار مفید میباشد. این میوه حاوی ترکیبی به نام آنتوسیانین است که به محافظت از سلولهای کلیه در برابر استرس اکسیداتیو کمک میکند و از آسیبهایی که ممکن است به کلیه وارد شود، جلوگیری میکند.
تحقیقات نشان میدهد که این خوراکی خطر ابتلا به بیماری مزمن کلیه را کم میکند و به دلیل داشتن سدیم و پتاسیم کم، برای کلیهها مفید است.
سفیده تخممرغ
سفیده تخممرغ برای کسانی که به دنبال تقویت سلامت کلیهها هستند، انتخابی عالی است. سفیده تخممرغ فسفر کمی دارد و در عین حال منبع غنی از پروتئین میباشد.
این ماده غذایی حاوی آمینواسیدهای ضروری است که به انجام عملکردهای مختلف بدن، از جمله ترمیم عضلات و تقویت سیستم ایمنی، کمک میکند، بدون این که فسفر اضافی به کلیهها اضافه کند.
گلکلم
گلکلم یک سبزیجات مناسب برای کلیههاست که کمکالری و سرشار از فیبر میباشد. این گیاه حاوی ویتامینهای C، K و فولات است و به عملکرد کلیهها کمک میکند و دارای آنتیاکسیدانها و خواص ضدالتهابی فراوانی میباشد.
همچنین گلکلم به دلیل داشتن سدیم کم، برای کسانی که رژیمهای غذایی خاص کلیوی را دنبال میکنند، مناسب است.
تربچه
تربچه سبزی ترد و مغذی است که برای سلامت کلیهها بسیار مفید است. این گیاه حاوی ویتامینهای C، K و فولات است که به تقویت کلیهها کمک میکند. تربچه همچنین دارای فیبر زیادی است که به تنظیم قند خون و هضم غذا کمک میکند. سدیم کم این خوراکی باعث میشود که بتوانید به راحتی از آن در سالادها و وعدههای غذایی استفاده کنید.
مرغ بدون پوست
مرغ بدون پوست منبع عالی پروتئین بدون چربی است و به حفظ بافتهای عضلانی و تقویت کلیهها کمک میکند. با برداشتن پوست مرغ، چربی ناسالم کمتری وارد بدن میشود، که این انتخابی مناسب برای سلامت قلب نیز میباشد.
فلفل دلمهای
فلفل دلمهای یک انتخاب پررنگ و مغذی است که برای تقویت عملکرد کلیهها بسیار مفید است. این سبزی سرشار از ویتامینهای A، C و پتاسیم است. مطالعات نشان میدهند که این خوراکی برای تقویت سیستم ایمنی و هضم بسیار مفید بوده و خطر ابتلا به بیماریهای کلیه را کاهش میدهند.
آجیل ماکادمیا
آجیل ماکادمیا یک میانوعده مغذی با فسفر کم است و برای افرادی که مشکلات کلیوی دارند، مناسب است. این آجیل دارای چربیهای تکغیراشباع، ویتامین B، کلسیم و منیزیم است.
پیاز
پیاز خود به تنهایی ممکن است خوشمزه نباشد، اما در ترکیب با مواد غذایی دیگر میتواند یک خوراکی خوشمزه و مفید برای کلیهها باشد. پیاز سرشار از مواد معدنی و ویتامینهایی مانند C و K است و پتاسیم و فسفر کمی دارد، بنابراین برای سلامت کلیهها مناسب است.
سیر
سیر یک افزودنی جادویی برای طعمدهی به هر غذایی است. به جای استفاده از نمک، میتوانید از سیر برای بهتر کردن طعم غذا استفاده کنید که هم طعم خوبی به غذا میدهد و هم برای کلیهها مفید است.
سیر حاوی ویتامین B، منگنز و آنتیاکسیدانهایی با خواص ضدالتهابی است که فشار خون و کلسترول را کم میکند.
ماهی سیباس
ماهی سیباس یکی دیگر از منابع پروتئین بدون چربی است که برای کلیهها بسیار مفید است. این ماهی کمچربی و کمسدیم است و حاوی امگا-۳ میباشد.
روغن زیتون
روغن زیتون یک چربی سالم است که برای سلامت قلب و کل بدن مفید میباشد. این روغن حاوی ویتامین E و فاقد فسفر است و همچنین اسید اولئیک دارد که خواص ضدالتهابی با خود به همراه دارد.
شلغم
شلغم دارای فیبر، ویتامین C، ویتامین B6 و منگنز است و میتوان آن را در سالاد یا بهصورت بخارپز مصرف کرد. شلغم خوراکی سالم و مفیدی برای سلامت کلیه است.
آناناس
آناناس یک میانوعده شیرین است که برای سلامت کلیهها مفید میباشد. این میوه گرمسیری منبعی غنی از ویتامین C است.
آرگولا
آرگولا که به نامهای دیگری مانند “راکِت” یا “روکولا” نیز شناخته میشود، یک نوع سبزی برگدار از خانواده کلمها (Brassicaceae) است. این سبزی به خاطر طعم تند و فلفلیاش معروف است و به عنوان یک ماده اصلی در سالادها، سسها و دیگر غذاها مورد استفاده قرار میگیرد. آرگولا یک سبزی برگدار است که کالری کمی دارد و در عین حال سرشار از ویتامینها و مواد معدنی مثل ویتامین K، منگنز، کلسیم و فسفر است.
کرنبری
کرنبری حاوی آنتیاکسیدانهایی است که از آسیب سلولی جلوگیری میکند و خطر عفونتهای ادراری و کلیه را کاهش میدهد.
قارچ شیتاکه
قارچ شیتاکه (Shiitake Mushroom) یکی از انواع قارچهای خوراکی است که به ویژه در آشپزی آسیایی محبوبیت زیادی دارد. این قارچ بومی آسیای شرقی، به ویژه در کشورهای ژاپن، چین و کره است. قارچ شیتاکه یک منبع گیاهی عالی از پروتئین است و جایگزینی مناسب برای گوشت در رژیم غذایی گیاهی محسوب میشود.
نظرات خود را در مورد این مطلب با ما به اشتراک بگذارید.
تصاویر نویسندگان دیدگاه از Gravatar گرفته میشود.