خوراکی‌ هایی که “سالم” به نظر می‌رسند اما واقعاً مضر هستند- بخش اول

بسیاری از ما تلاش زیادی می‌کنیم تا آشپزخانه و قفسه‌های خود را پر از خوراکی هایی کنیم که منعکس‌کننده سبک زندگی سالم و بدنی ایده‌آل باشد. با این حال، به لطف تبلیغات بازاریابی و پیام‌های متناقض درباره خوراکی‌ ها، گاهی اوقات تشخیص اینکه چه خوراکی مضر یا مفید است، گیج‌کننده می‌شود. برای ساده‌تر کردن این موضوع، لیستی از 20 خوراکی مضر را جمع‌آوری کرده‌ایم که معمولاً به اشتباه به عنوان خوراکی‌های سالم شناخته می‌شوند، در حالی که واقعیت این‌طور نیست. 

با خوراکی های مضر به ظاهر سالم آشنا شوید:

غلات صبحانه

غلات سبوس‌دار صبحانه

تبلیغات برای انواع غلات صبحانه دقیقاً در نقطه‌ای قرار دارند که شما را گمراه کند. تبلیغ‌کنندگان با استفاده از کلمات مرتبط با سلامت، به مخاطب القا می‌کنند که محصولشان سالم است، در حالی که حقیقت چیز دیگری است. 

مشکل: بسیاری از غلات صبحانه به ظاهر سالم، حاوی مقادیر زیادی شکر، روکش شیرین و حتی مارشمالو هستند. وجود چند دانه غلات سبوس‌دار در این محصولات نمی‌تواند شکر فراوان و افزودنی‌های مضر آن‌ها را جبران کند. 

پیشنهاد: به جای این غلات صبحانه، از خوراکی‌های سالم‌تر مثل جو دوسر یا غلات کامل بدون افزودنی استفاده کنید. 

میوه‌های خشک

میوه‌های خشک به دلیل رنگ‌های جذاب و طعم دلپذیرشان، جایگزین محبوبی برای دسرها هستند. 

مشکل: فرآیند خشک کردن میوه‌ها باعث غلیظ شدن قند آن‌ها می‌شود، به طوری که میوه خشک تقریباً سه برابر بیشتر از میوه تازه شکر دارد. این موضوع باعث می‌شود شما تعداد زیادی از این میوه‌ها بخورید و در نهایت مقادیر زیادی شکر و کالری دریافت کنید. 

پیشنهاد: مصرف میوه‌های تازه را در اولویت قرار دهید و اگر از میوه خشک استفاده می‌کنید، مقدار مصرف را محدود کنید. 

کمپوت میوه

کمپوت میوه یک گزینه ساده و در دسترس است، مخصوصاً وقتی می‌خواهید از یک میان‌وعده آبدار لذت ببرید اما میوه تازه در دسترس ندارید. کمپوت‌هایی که شامل هلو، آناناس و گیلاس هستند، اغلب به عنوان گزینه‌ای سالم تصور می‌شوند. 

مشکل: شربتی که برای نگهداری این میوه‌ها استفاده می‌شود، سرشار از شکر است، به طوری که ممکن است تمام مقدار شکر روزانه‌تان را با یک وعده از این کمپوت دریافت کنید. 

پیشنهاد: به جای کمپوت، از میوه‌های تازه یا کمپوت‌هایی که بدون شکر تهیه شده‌اند، استفاده کنید. 

سالاد

سس سالاد کم‌چرب

وقتی تصمیم به خوردن سالاد می‌گیرید، معمولاً سس، پرکالری‌ترین بخش آن است. بنابراین، انتخاب سس‌های کم‌چرب مانند رَنچ یا ایتالیایی به نظر گزینه سالمی می‌رسد. 

مشکل: تولیدکنندگان برای کاهش کالری این سس‌ها، مقادیر زیادی افزودنی و مواد شیمیایی به آن اضافه می‌کنند تا طعم را حفظ کنند، اما این مواد برای بدن مضر هستند. 

پیشنهاد: به جای سس‌های کم‌چرب آماده، از روغن زیتون و سرکه (مانند بالزامیک یا سرکه قرمز) استفاده کنید. این گزینه‌ها نه تنها سالم‌تر هستند، بلکه حاوی چربی‌های مفید می‌باشند. 

مافین‌های کم‌چرب آماده

اگر عجله دارید و به یک میان‌وعده سریع نیاز دارید، مافین‌های کم‌چرب آماده می‌توانند گزینه‌ای خوشمزه به نظر برسند. 

مشکل: برای جبران طعم ناشی از کم کردن چربی مافین، تولیدکنندگان معمولاً مقدار زیادی شکر به این مافین‌ها اضافه می‌کنند. بنابراین، شما ممکن است احساس کنید چربی کمتری مصرف می‌کنید، اما در عوض، شکر زیادی دریافت می‌کنید که به همان اندازه مضر است. 

پیشنهاد: اگر امکانش را دارید، خودتان مافین‌های خانگی کم‌چرب تهیه کنید و از مواد طبیعی استفاده کنید. 

کره بادام‌زمینی کم‌چرب

همین داستان در مورد کره بادام‌زمینی کم‌چرب نیز صادق است. زمانی که چربی از این محصول حذف می‌شود، باید چیزی جایگزین آن شود تا طعم آن حفظ گردد. 

مشکل: کره بادام‌زمینی پرچرب در واقع گزینه بهتری است، زیرا حاوی چربی‌های مفید (چربی‌های غیراشباع) است که برای بدن ضروری هستند. حذف این چربی‌های سالم و جایگزین کردن آن‌ها با شکر و کربوهیدرات، انتخاب سالمی نیست. 

پیشنهاد: از انواع طبیعی و پرچرب کره بادام‌زمینی استفاده کنید و انواع فرآوری‌شده آن را نخرید.

ماست طعم دار

ماست‌های طعم‌دار 

ماست‌های حاوی پروبیوتیک و ماست یونانی می‌توانند میان‌وعده‌های بسیار مفیدی باشند. 

مشکل: بسیاری از ماست‌های طعم‌دار حاوی مقادیر زیادی شکر و افزودنی هستند که ارزش تغذیه‌ای ماست را کم می‌کنند.

پیشنهاد: ماست ساده و کم‌چرب بخرید و خودتان با میوه‌های تازه یا کمی عسل به آن طعم بدهید. این کار باعث می‌شود کنترل بیشتری روی میزان شکر مصرفی خود داشته باشید. 

پاستای اسفناج

پاستای اسفناجی به دلیل رنگ سبزش به عنوان یک گزینه سالم تبلیغ می‌شود. 

مشکل: مقدار اسفناج موجود در این نوع پاستا بسیار کم است و مواد مغذی آن تقریباً ناچیز است. 

پیشنهاد: از پاستای کامل یا پاستای تهیه‌شده از سبزیجات واقعی استفاده کنید. 

نوشابه‌های رژیمی

نوشابه‌های رژیمی با برچسب “بدون شکر” اغلب به عنوان گزینه‌ای سالم‌تر از نوشابه‌های معمولی شناخته می‌شوند. 

مشکل: این نوشابه‌ها حاوی شیرین‌کننده‌های مصنوعی هستند که برای سلامتی مضرند. 

پیشنهاد: آب گازدار همراه با میوه‌های تازه را جایگزین نوشابه کنید. 

آب‌ میوه

آب میوه‌ها یکی دیگر از خوراکی های مضر به ظاهر سالم به نظر می‌رسند. مشکل آب‌میوه این است که حتی اگر 100% خالص باشد، باز هم سرشار از شکر است. بسیاری تصور می‌کنند که اگر شکر طبیعی باشد، مشکلی ایجاد نمی‌کند اما حقیقت این است که شکر، شکر است! اگر آب‌میوه‌ای با شکر افزوده خریداری کنید، در واقع یک «ضربه مضاعف» از شکر دریافت می‌کنید که بدن شما به آن نیازی ندارد. 

پیشنهاد: چند قاشق غذاخوری آب‌میوه 100% خالص را در ته لیوان بریزید و سپس با آب پر کنید. به این صورت آب میوه سالم‌تری دارید بدون اینکه تمام آن قندهای غیرضروری را مصرف کنید.

امتیاز: 5.0 از 5 (1 رای)
کمی صبر کنید...

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شکلک‌ها (اموجی‌ها) را می‌توانید با کیبرد گوشی یا کیبرد مجازی ویندوز قرار دهید.
تصاویر نویسندگان دیدگاه از Gravatar گرفته می‌شود.