با توفو و خواص آن بیشتر آشنا شوید
در این مطلب شما را با توفو و خواص آن برای بدن آشنا میکنیم. توفو غذایی است که از انعقاد شیر سویا و سپس فشرده شدن کشک سویا به بلوکهای سفید جامد، به دست میآید. توفو به صورت نرم، متوسط و سفت تهیه میشود. توفو در زبان انگلیسی به عنوان کشک لوبیا نیز شناخته میشود. این یک غذای سنتی با طعمی ملایم و شیرین از غذاهای آسیای شرقی و آسیای جنوب شرقی است و بیش از 2000 سال است که در چین مصرف میشود. در آشپزی مدرن غربی، گاهی اوقات از توفو به عنوان جایگزین گوشت استفاده میکنند.
توفو خواص و مواد مغذی بسیاری دارد:
هر وعده 3.5 اونس یا 100 گرم توفوی کلسیمی سفت:
- کالری: 144
- پروتئین: 17 گرم
- کربوهیدرات: 3 گرم
- فیبر: 2 گرم
- چربی: 9 گرم
- کلسیم: 53 درصد از ارزش روزانه (DV)
- منگنز: 51 درصد از DV
- مس: 42 درصد DV
- سلنیوم: 32 درصد از DV
- ویتامین A: 18 درصد از DV
- فسفر: 15 درصد DV
- آهن: 15 درصد DV
- منیزیم: 14 درصد از DV
- روی: 14 درصد از DV
از آنجایی که توفو دارای مقدار زیادی مواد مغذی با کالری نسبتا کمی است، بسیار غنی و پر خاصیت میباشد. محتوای مواد مغذی توفو بسته به نوع ماده منعقدکننده مورد استفاده برای تهیه آن متفاوت است. به عنوان مثال، توفو نیگاری حاوی مقداری چربی و پتاسیم بیشتری است اما پروتئین، فیبر و کلسیم کمتری نسبت به توفوی کلسیمی دارد.
انواع توفو:
بسیاری توفو را فقط به عنوان ماده غذایی میدانند که از یک ظرف پلاستیکی سفید بیرون میآید که بافت ابریشمی سفتی دارد. چربی و کالری نسبتاً کمی دارد، کلسیم (یا منیزیم، بسته به اینکه کدام ماده منعقدکننده استفاده شده است) و آهن زیادی دارد و به عنوان یک پروتئین گیاهی بسیار مقرون به صرفه است.
توفو نرم
برای شروع با نرمترین توفو شروع میکنیم. توفوی ابریشمی یا نرم فشرده نشده است و بافت بسیار ظریف و پودینگی دارد. از انعقاد شیره سویا تهیه میشود و در فرآیند تهیه، خشک نمیشود. در یک روز گرم تابستان میتواند با روغن کنجد، روغن چیلی، سس سویا و سرکه ترکیب میشود و احتمالاً در کنار یک سالاد خیار خرد شده ساده سرو شود. همچنین برای تهیه غذاهای شیرین مانند اسموتی و چیزکیک، این توفو گزینه مناسبی است.
توفو نیمه فشرده
در توفو نیمه فشرده، مقداری آب حذف میشود و توفو حالت نرم ابریشمی را ندارد اما هنوز کاملاً نرم است. این توفو چیزی ما بین توفو نرم و سخت است و در هنگام برش خوردن، خرد میشود. این توفو برای مواردی مانند سوپ ایدهآل است.
توفو سفت
نوع دیگری از توفو مدل سفت آن است. این مدل توفو به خوبی پخته میشود و در حین پخت و پز دچار تغییر شکل نمیشود چون ساختار خشکی دارد. میتوانید آن را سرخ کنید یا مرینیت و کبابی کنید. از این مدل توفو به عنوان جایگزین گوشت هم میتوان استفاده کرد.
توفو تخمیر شده
توفو تخمیر شده از ترکیب توفو با کپک به دست میآید و سپس آن را در بسته بندیهایی که حاوی آب نمک است به بازار عرضه میکنند. توفوی تخمیر شده در طعمهای مختلفی در بازار وجود دارد.
نگهداری توفو
برای تازه نگه داشتن توفو، بهتر است آن را در یخچال نگهداری کنید. پس از باز شدن، آن را در ظرف در بسته در یخچال نگهداری کنید و ظرف 4 تا 7 روز استفاده کنید. برخی از افراد ترجیح میدهند آن را در آب غوطه ور نگه دارند تا مانند پنیر فتا تازه بماند.
برای نگهداری طولانیتر، میتوانید آن را فریز کنید. فقط توجه داشته باشید که انجماد توفو بافت آن را تغییر میدهد: پس از یخ زدایی، بهتر است توفو رو فشار دهید تا آب آن خارج شود و حالت اسفنجی بگیرد.
خواص توفو برای سلامتی:
توفو منبعی از پروتئین کامل و سرشار از مواد مغذی است که میتواند فواید بسیاری برای سلامتی داشته باشد. مانند:
- میتواند علائم قبل از یائسگی را کم کند
- میتواند به سلامت قلب کمک کند
- میتواند به مدیریت کلسترول کمک کند
- میتواند به مدیریت قند خون کمک کند
- میتواند از سلامت استخوان حمایت کند
- میتواند خلق و خو را بالا ببرد
- میتواند خطر ابتلا به برخی سرطانها را کم کند
آیا تا به حال توفو را امتحان کردهاید؟ نظر خود را در مورد این غذای متفاوت برای ما بنویسید.
تصاویر نویسندگان دیدگاه از Gravatar گرفته میشود.