آشپزی با دینو: طرز تهیه گوجه فرنگی خشک شده به سه روش

در این مطلب یاد می‌گیرید که چگونه گوجه‌فرنگی‌ را در آفتاب، فر یا دستگاه خشک‌کن، خشک کنید! گوجه فرنگی خشک شده می‌تواند چاشنی بسیار خوشمزه‌ای برای ساندویچ و انواع غذاهای شما باشد. این مدل گوجه خشک‌ شده لذت و طعم غذای شما را دو چندان می‌کند.

این گوجه فرنگی‌های خشک…

طعم شیرین و پررنگی دارند: مانند بیشتر میوه‌های خشک، خشک کردن گوجه‌فرنگی طعم آن را بسیار شیرین‌تر و شدیدتر می‌کند.

آبدار و خوشمزه هستند: هیچ چیزی به اندازه گوجه‌فرنگی‌های خشک شده خانگی خوشمزه نیست. گوجه‌فرنگی‌های خانگی بسیار آبدارتر و جویدنی‌تر هستند و کمتر خشک می‌شوند.

مواد لازم برای خشک کردن گوجه در خانه:

1. گوجه‌فرنگی: شما می‌توانید از انواع گوجه فرنگی (رومی، سان مارزانو، انگوری و گیلاسی) استفاده کنید. گوجه‌فرنگی‌های کوچک تا متوسط مناسب‌تر هستند، زیرا پالپ و دانه‌های زیادی ندارند که به این معناست که سریعتر خشک می‌شوند و پس از خشک شدن بهتر شکل خود را حفظ می‌کنند. بهتر است از گوجه‌های بسیار بزرگ استفاده نکنید.

2. نمک دریایی: نمک کمک می‌کند تا رطوبت اضافی از گوجه‌فرنگی‌ها خارج شود. البته، طعم هم به آن‌ها اضافه می‌کند.

3. روغن زیتون: برای سرو یا نگهداری، روغن زیتون فوق بکر را توصیه می‌کنیم که به زیبایی با طعم گوجه‌فرنگی‌های خشک شده ترکیب می‌شود.

4. ادویه ایتالیایی: اختیاری، اما گوجه‌ها را لذیذتر می‌کند! همچنین می‌توانید از گیاهان خشک مانند اورگانو، رزماری، آویشن یا ریحان استفاده کنید. (گیاهان تازه را توصیه نمی‌کنیم.)

طرز تهیه گوجه‌ فرنگی‌ های خشک شده:

روش فر:

1. فر و گوجه‌فرنگی‌های خود را آماده کنید. فر را از پیش گرم کنید و یک سینی پخت را با کاغذ روغنی بپوشانید. گوجه‌فرنگی‌ها را به نصف ببرید و قسمت سبز آن را که به ساقه وصل است، دربیاورید.

2. کمی نمک اضافه کنید. گوجه‌فرنگی‌ها را برش خورده به طرف بالا روی سینی پخت قرار دهید. روی آن‌ها کمی نمک بپاشید.

3. در فر بگذارید تا خشک شوند. گوجه‌فرنگی‌ها را به مدت 1-1/2 ساعت با کمترین دما (بین 90 تا 100 درجه سانتی‌گراد) بپزید. با یک کفگیر روی آنها فشار دهید تا آب آن‌ها خارج شود. حالا به فر برگردانید و پخت را ادامه دهید تا خشک شوند.

گوجه خشک شده در فر

روش آفتاب:

از این روش فقط در زمانی که هوا آفتابی است می‌توانید استفاده کنید. این روش می‌تواند از چند روز تا چند هفته طول بکشد. کافی است گوجه فرنگی‌ها را از وسط نصف کنید، روی آن‌ها نمک بپاشید، روی سینی بگذارید و در آفتاب گرم قرار دهید تا خشک شوند.

روش خشک‌کن:

این یک گزینه عالی برای روشن نکردن فر در روزهای گرم تابستان است! گوجه‌فرنگی‌ها را به همان روش گفته شده آماده کنید، سپس روی رک‌ قرار دهید و به مدت 6-8 ساعت خشک کنید.

نکاتی برای خشک کردن گوجه‌ها:

  • نمک سبک بپاشید. گوجه‌فرنگی‌های خشک شده بسیار کوچک‌تر از تازه‌ها می‌شوند، بنابراین فقط نیاز به پاشیدن کمی نمک دارند.
  • می‌توانید ادویه‌ها را قبل یا بعد از خشک کردن اضافه کنید. اگر این کار را در انتها انجام دهید (مخلوط با روغن زیتون)، طعم ادویه‌ بهتر به گوجه‌فرنگی‌ها نفوذ می‌کند.
  • برای روش فر، از کاغذ روغنی استفاده کنید (نه فویل). فویل با اسید گوجه‌فرنگی‌ها واکنش نشان می‌دهد و طعم آنها را تغییر می‌دهد.
  • زمان ممکن است متفاوت باشد. گوجه‌فرنگی‌های آبدارتر یا بزرگتر بیشتر طول می‌کشند تا خشک شوند.
  • اگر گوجه‌فرنگی‌ها کاملاً خشک نشدند، فر را خاموش کنید و در آن را باز کنید. این جریان هوا را تشویق می‌کند و آنها را بیشتر خشک می‌کند.

روش‌های نگهداری:

یخچال: گوجه‌فرنگی‌های خشک شده را می‌توانید تا یک هفته در یخچال نگه دارید. با اضافه کردن روغن زیتون و چند دانه سیر، تا 3-4 هفته دوام می‌آورند.

بیرون از یخچال: گوجه‌فرنگی‌ها را تا 2-3 روز در یک ظرف هوا گیری شده در دمای اتاق نگه دارید. می‌توانید با روغن بپوشانید تا چند روز اضافی دوام بیاورند.

فریزر: برای نگهداری بلندمدت، گوجه‌فرنگی‌های خشک شده را روی یک سینی پخت با کاغذ روغنی بچینید و منجمد کنید. سپس به یک کیسه زیپ‌دار منتقل کنید و تا 6 ماه می‌توانید فریز کنید.

گوجه خشک

راه‌های استفاده از گوجه فرنگی خشک شده:

مرغ یا ماهی: گوجه‌فرنگی‌های خشک شده در سس‌های کرمی عالی هستند.

سالاد: جایگزین گوجه‌فرنگی‌های تازه در سالادهای مختلف.

تخم‌مرغ: در دستورهای املت یا تخم‌مرغ پخته.

سوپ‌ها: به سوپ‌های مورد علاقه خود اضافه کنید.

ساندویچ: با گوشت‌های سرد مورد علاقه‌تان، پستو، پنیر و کاهو.

نودل‌ها: به نودل‌ها یا اسپاگتی اضافه کنید.

دیپ‌ها: به انواع دیپ از جمله اسفناج یا پنیر اضافه کنید.

پیتزا: در انواع پیتزاها به خصوص پیتزا ایتالیایی بسیار خوشمزه می‌شود.

امتیاز: 5.0 از 5 (1 رای)
کمی صبر کنید...

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شکلک‌ها (اموجی‌ها) را می‌توانید با کیبرد گوشی یا کیبرد مجازی ویندوز قرار دهید.
تصاویر نویسندگان دیدگاه از Gravatar گرفته می‌شود.