روش دم کردن قهوه میتواند بر سطح کلسترول شما تأثیر بگذارد
قهوهای که در اتاق استراحت محل کارتان تهیه میشود، ممکن است حاوی مقادیر بالا از موادی باشد که سطح کلسترول بد (LDL) خون شما را افزایش میدهند، اما یک روش ساده برای کاهش این مواد وجود دارد. در واقع، روش دم کردن قهوه میتواند بر سطح کلسترول شما تأثیر بگذارد.
دیترپنها ترکیباتی هستند که توسط گیاهان تولید میشوند و میتوانند اثرات مختلفی بر بدن انسان داشته باشند. دو ترکیب کافستول و کاهول با افزایش سطح کلسترول LDL مرتبط شدهاند. این ترکیبات در مقادیر بالایی در قهوه یافت شدهاند، اما به نظر میرسد که روش دم کردن بر مقدار آنها تأثیر قابلتوجهی میگذارد.
پژوهشگران سوئدی سطح دیترپنها را در قهوه هایی که با انواع دستگاههای رایج و روش های مختلف دم کردن تهیه شده بودند، اندازهگیری کردند. آنها دریافتند که جوشاندن یک قابلمه بزرگ قهوه، بدترین روش است، اما میتوان با استفاده از یک فیلتر بهسادگی این سطوح را کاهش داد.
دستگاههایی که معمولاً در محیطهای کاری استفاده میشوند، قهوههایی با مقادیر بالایی از دیترپنها تولید میکنند.
دیوید ایگمن، متخصص تغذیه بالینی در دانشگاه اوپسالا، میگوید: ما 14 دستگاه قهوهساز را بررسی کردیم و دریافتیم که سطح این مواد در قهوه این دستگاهها بسیار بالاتر از قهوه دمشده با دستگاههای قهوهساز قطرهای معمولی است.
وی افزود: از این موضوع میتوان نتیجه گرفت که فرآیند فیلترکردن، نقش بسیار مهمی در کاهش این مواد افزایشدهنده کلسترول در قهوه دارد.
جایگزینی قهوه دستگاهی با قهوه فیلترشده
تیم تحقیقاتی فواید جایگزینی قهوه دستگاهی با قهوه فیلترشده با کاغذ را برای افرادی که روزانه 3 فنجان قهوه، 5 روز در هفته مصرف میکنند، محاسبه کردند. این جایگزینی میتواند کلسترول LDL را بهاندازهای کاهش دهد که خطر نسبی بیماریهای قلبی-عروقی آترواسکلروتیک را طی 5 سال، 13 درصد و طی 40 سال، 36 درصد کم کند.
پژوهشگران نمونههایی از 11 دستگاه که قهوه را از پودر قهوه مخلوط با آب داغ تهیه و از فیلتر فلزی عبور میدادند و از 3 دستگاه دیگر که قهوه غلیظ مایع را بدون فیلتر با آب داغ مخلوط میکردند، جمعآوری کردند.
برای مقایسه، آنها قهوه را با استفاده از روشهای مختلف، از جمله قطرهای، پرکولاتور، فرنچ پرس و جوشاندن دم کردند. نمونهها از هر روش و دستگاه منجمد و برای نگهداری و حملونقل ذخیره شده و سپس برای بررسی غلظت دیترپنها تحلیل شدند. علاوه بر این، تیم تحقیقاتی چهار نمونه اسپرسو از سه کافهتریا و یک محیط کاری جمعآوری کردند.
پژوهشگران دریافتند که روش های دستی دم کردن قهوه معمولاً منجر به کاهش سطح دیترپنها در مقایسه با قهوههای دستگاهی میشود، چه دستگاههای دمآوری، چه دستگاههای مدل مایع و چه دستگاههای اسپرسوساز سنتی.
در نگاه اول، با میانگین سطح کافستول حدود 1060 میلیگرم در لیتر، اسپرسو بدترین روش به نظر میرسید. اما تنها چهار نمونه تحلیل شدند و سطح آنها از 35.6 تا 2446.7 میلیگرم در لیتر بسیار متغیر بود. بنابراین، استخراج نتیجهگیری دقیق از این دادهها دشوار است.
قهوههای تهیهشده از دستگاههای مدل مایع و دمآوری دارای غلظت متوسط کافستول 174 میلیگرم در لیتر و کاهول 135 میلیگرم در لیتر بودند. فرنچ پرسها قهوههایی با سطح متوسط دیترپن تولید کردند که کمتر از 90 میلیگرم در لیتر برای کافستول و کمتر از 70 میلیگرم در لیتر برای کاهول بود، درحالیکه پرکولاتورها نتایج مشابهی داشتند.

به نظر میرسید که بهترین گزینه قهوههای دمشده با فیلتر کاغذی باشد که میانگین آنها فقط 11.5 میلیگرم در لیتر برای کافستول و 8.2 میلیگرم در لیتر برای کاهول بود.
مورد استثنایی قهوه پختهشده بود که معمولاً روشی بدون فیلتر بوده و در کشورهایی مانند سوئد رایج است. این روش باعث میشود غلظت میانگین کافستول به حدود 940 میلیگرم در لیتر و کاهول به تقریباً 680 میلیگرم در لیتر برسد.
خوشبختانه کاهش این سطوح آسان است. هنگامی که پژوهشگران قهوه جوشیده را از پارچه فیلتر کردند، غلظتها به 28 میلیگرم در لیتر برای کافستول و 21 میلیگرم در لیتر برای کاهول کاهش یافت. آنها برای این کار از یک جوراب استفاده کردند، اما هر نوع پارچه یا فیلتر کاغذی میتواند این کار را انجام دهد.
پژوهشگران همچنین اذعان کردند که این مطالعه محدودیتهای مهمی از جمله اندازه نمونه کوچک و متغیرهایی که در نظر گرفته نشدهاند، مانند اندازه منافذ فیلتر، فشار آب، دما، و نحوه برشته و آسیابشدن دانههای قهوه دارد.
این یافتهها به مجموعهای در حال رشد و اغلب متناقض از تحقیقات در مورد اثرات سلامتی قهوه اضافه میشوند و دشوار است که بدانیم این دادهها چگونه با هم مرتبط هستند. بهعنوان مثال، مطالعات دیگر نشان دادهاند که نوشیدن سه فنجان یا بیشتر از آن در روز میتواند خطر ابتلا به بیماریهای قلبی متابولیک را تا 40 درصد کاهش دهد.
مصرف منظم قهوه همچنین با کاهش خطر ابتلا به زوال عقل، پارکینسون، و سرطانهای پوست، دهان و روده مرتبط شده است. قهوه ممکن است اثرات منفی نشستن طولانیمدت را کاهش دهد و حتی سالها به طول عمر شما اضافه کند. اما مزایای ذکرشده به تعداد فنجانهای قهوهای که روزانه مینوشید، زمان مصرف و روش دم کردن آنها بستگی دارد.
ایگمن میگوید: بیشتر نمونههای قهوه حاوی سطوحی بودند که میتوانند بهطور بالقوه بر سطح کلسترول LDL افراد تأثیر بگذارند و همچنین خطر آینده آنها برای بیماریهای قلبیعروقی را افزایش دهند. برای افرادی که روزانه مقدار زیادی قهوه مصرف میکنند، واضح است که قهوه فیلترشده قطرهای یا دیگر قهوههای بهخوبی فیلترشده، بهترین گزینه است.
تصاویر نویسندگان دیدگاه از Gravatar گرفته میشود.