15 ماده غذایی مضر برای افسردگی و اضطراب

15 ماده غذایی مضر برای افسردگی و اضطراب و تشدید علائم شما

تحقیقات انجام شده در زمینه روانشناسی افراد افسرده، برخی از مواد غذایی متعارف را به افزایش موارد افسردگی و اضطراب مرتبط می‌کنند. شما قطعا می‌دانید که نوع رژیم غذایی و خوراکی‌های مصرفی شما می‌توانند روی احساسات درونی‌تان تاثیر بگذارند؛ اما چیزی که ممکن است متوجه نشوید این است که این مواد خوراکی همچنین می‌توانند به طور چشمگیری سلامت روان شما را نیز تحت تاثیر قرار دهند. در ادامه با همراهی دینو 15 ماده غذایی مضر برای افسردگی و اضطراب و تشدید علائم شما را بشناسید.

15 ماده غذایی مضر برای افسردگی و اضطراب

تحقیقات مرکز سلامت هاروارد مشخص کرده که انتخاب‌های ساده غذایی می‌تواند شما را بین احساس بدتر نسبت به همه چیز و یا ثبات بیشتر روانی تحت تاثیر قرار دهد. اگر چه دلایل بالقوه زیادی برای این موضوع وجود دارد؛ اما، غذاهای مصرفی ما می‌توانند در افزایش علائم، عمق و مدت زمان افسردگی یا اضطراب نقش مهمی داشته باشند. بهترین اقدام شما این است که با برخی از غذاهایی که مکررا با آسیب رساندن به روان شما مرتبط هستند آشنا شوید و سپس مصرف آن‌ها را کاهش دهید. با 15 ماده غذایی مضر برای افسردگی و اضطراب در ادامه آشنا شوید.

15 ماده غذایی مضر برای افسردگی و اضطراب

1. قند و شکر

مصرف قند و شکر به دلایل مختلفی باید در رژیم غذایی شما کنترل شود و صرفا به دلیل افزایش علائم اضطراب و افسردگی نیست. پیری زودرس، دیابت و زوال عقل نیز از آسیب‌های مصرف زیاد این ماده خوراکی هستند. عمل ساده خوردن قند باعث می‌شود مغز شما در سطح بهینه کار نکند و هر چه بیشتر این کار را انجام دهید، خطر ابتلا به افسردگی، دیابت و زوال عقل نیز بیشتر است.

2. شیرین کننده‌های مصنوعی

بهتر است به این فکر نکنید که چون مصرف زیاد قند و شکر برای شما ضرر دارد، انتخاب خوبی است که به سراغ شیرین کننده‌های مصنوعی بروید. «آسپارتام» (Aspartame)، ماده رایج و خطرناکی که در محصولاتی مانند نوشابه رژیمی یافت می‌شود، از تولید انتقال دهنده عصبی سروتونین جلوگیری می‌کند. این موضوع می‌تواند باعث بروز انواع بیماری‌های عصبی از جمله سردرد، بی‌خوابی، تغییرات خلقی و افسردگی از نوع حاد شود.

3. الکل

به زبان ساده، کارکرد درست سیستم عصبی مرکزی شما برای سلامت روان و داشتن حس مثبت در زندگی بسیار مهم است. این سیستم وظیفه گرفتن اطلاعات از طریق حواس پنجگانه، تفکر، ادراک، استدلال و کنترل عملکرد حرکتی را به عهده دارد. الکل یک عامل کاهش دهنده فعالیت‌های عصبی در بدن است و به طور خاص‌تر، نظم عملکرد سیستم عصبی مرکزی را کاهش می‌دهد. از آن جایی که سیستم عصبی مرکزی نحوه پردازش احساسات را نیز کنترل می‌کند، نتیجه نهایی مصرف زیاد الکل باعث تشدید علائم مرتبط با افسردگی خواهد بود.

4. روغن هیدروژنه

خوراکی‌های محبوبی مانند مرغ سرخ شده، پنیر کبابی، سیب زمینی سرخ کرده و انواع سوخاری‌ها که در روغن هیدروژنه تهیه می‌شوند، علاوه بر ضررهای فراوان برای سلامتی شما و بروز اضافه وزن، می‌توانند تاثیرات مخرب جدی‌تری مانند افسردگی داشته باشند. هر چیزی که با روغن‌های هیدروژنه پخته شود و حاوی چربی‌های ترانس باشد، می‌تواند به طور بالقوه در افزایش علائم افسردگی موثر باشد.

5. فست فود و غذاهای آماده

فست فودها و غذاهای آماده با این که یک انتخاب سریع و راحت و همچنین ارزان برای یک وعده غذایی هیجان انگیز هستند؛ اما، می‌توانند تغییرات بسیار عمیق‌تری بر سلامت روان شما بگذارند. طبق مطالعه‌ای که در سال 2012 در مجله Public Health Nutrition منتشر شد، افرادی که فست فود می‌خورند، 51 درصد بیشتر از کسانی که این مواد غذایی را مصرف نمی‌کنند، دچار افسردگی می‌شوند.

6. چربی ترانس

چربی ترانس نام چربی‌های اشباع نشده است که معمولا در غذاهای کامل وجود ندارد. چربی‌های ترانس به صورت گسترده در مواردی مانند مارگارین، اسنک‌های میان وعده، مواد غذایی بسته بندی شده و روغن‌هایی که برای سرخ کردن فست فودها استفاده می‌شوند، به کار می‌رود. مصرف چربی‌های ترانس، باعث انسداد شریان و افزایش خطر افسردگی تا 48 درصد می‌شود.

7. غذاهای با سدیم بالا

برای دهه‌ها، غذاهای فاقد چربی به عنوان یک راه حل برای کاهش وزن مطرح می‌شدند؛ اما، بسیاری از این محصولات، حاوی مقادیر بالای سدیم هستند. این نمک اضافی می‌تواند به طور جدی احساسات شما را تحت تاثیر قرار دهد؛ زیرا سدیم اضافی موجود در این محصولات کارکرد سیستم عصبی شما را مختل می‌کند.

8. کافئین

متخصصان فراوانی درباره فواید کافئین برای بهبود افسردگی صحبت می‌کنند. با این حال در تحقیقات صورت گرفته مشخص شده افرادی که مصرف کافئین بالایی دارند، بیشتر مستعد و مبتلا به علائم افسردگی هستند. البته بیشتر این موضوع مربوط به تاثیر مخرب کافین بر کیفیت خواب است. قهوه و چای سیاه خوابیدن را دشوارتر می‌کند و خواب آشفته می‌تواند به طور جدی منجر به وضعیت روحی آشفته شود.

9. غذاهای فرآوری شده

غذاهای فرآوری شده مجموعه کاملی از مواد مضری هستند که برای سلامت شما مشکل ساز خواهند بود. آن‌ها سرشار از سدیم و قند بوده و زمینه را برای پاسخ التهابی در بدن فراهم می‌کنند. جالب است بدانید که ارتباط بین افسردگی و التهاب در سال‌های اخیر بسیار مورد توجه متخصصان قرار گرفته و مطالعات نشان داده است که التهاب تاثیر مستقیم روی عملکرد مغز دارد.

10. سس سویا

اگر به گلوتن حساس هستید، سس سویا و سایر محصولات دارای این ماده می‌توانند سیستم گوارشی و سلامت کلی شما را خراب کنند. بدن ما فقط می‌تواند گلوتن را تا حدی هضم کند که منجر به تحریک روده و واکنش‌های ایمنی و آلرژیک شود. و در حالی که گلوتن یک تحریک کننده جدی سمی برای کسانی است که از بیماری سلیاک رنج می‌‌برند. این ماده می‌تواند برای بدن بسیار مضر باشد و علائم افسردگی را به شدت بالا ببرد.

11. سبوس گندم

سبوس گندم که به دلیل محتوای قابل توجه فیبر و عطر و طعم پیچیده و مغذی خود، توسط متخصصان بهداشت و مواد غذایی بسیار توصیه می‌شود، به دلیل غلظت بالای اسید فیتیک خود نیز می‌تواند برای بدن مضر باشد. این ماده ضدمغذی به مواد معدنی مهم مانند روی متصل می‌شود و جذب آن‌ها را توسط بدن محدود می‌کند. کمبود روی نیز رفتار اضطراب آور و افسردگی در بدن ایجاد می‌کند.

12. توفو (پنیر سویا)

سویا جزو موادی است که در عین مفید بودن می‌تواند برای بدن مضر باشد. سویا مملو از پروتئین بدون چربی و همچنین دارای آنزیم‌هایی است که هضم پروتئین را به طرز باورنکردنی دشوار می‌کنند. همین طور دارای مقادیر زیادی مس به عنوان ماده معدنی مرتبط با رفتارهای اضطراب آور است که باید مصرف آن محدود شود.

13. قهوه

قهوه برای یک ذهن مضطرب، مانند سوخت جت عمل می‌کند! قهوه یکی از مواد غذایی با بیشترین تمرکز کافئین است که برای افراد مبتلا به اضطراب، افسردگی، مشکلات اجتماعی و روانی بسیار مضر و عامل تحریک علائم است. کافئین همچنین می‌تواند جذب مواد مغذی کلیدی متعادل کننده خلق و خو مانند ویتامین D و ویتامین‌های گروه B را کاهش دهد.

14. سوپ آماده و کنسرو شده

این توصیه اساسی تغذیه‌ای اکثر متخصصان ضد اضطراب است که رژیم‌های غذایی کامل مصرف کنید و از مصرف غذاهای آماده و کنسروی بپرهیزید. تحقیقات نشان می‌دهد که «بیسفنول ای» (Bisphenol A)، ماده شیمیایی مورد استفاده در اکثر مواد غذایی کنسرو شده و ظروف پلاستیکی، می‌تواند انتقال دهنده‌های عصبی مهم تثبیت کننده خلق و خو را با تغییر قابل توجه ژن‌ها در قسمت واسطه مغز، از بین ببرد.

15. آب سیب

یکی از عجیب‌ترین اعضای فهرست 15 ماده غذایی مضر برای افسردگی و اضطراب، آب سیب است. برخلاف میوه‌های کامل، آب میوه‌ها فاقد فیبر هضم کننده و مملو از فروکتوز تصفیه شده هستند. نتیجه مصرف آن‌ها نیز یک جهش در میزان قند خون است که باعث هجوم هورمون استرس آدرنالین در بدن می‌شود (علائمی که بسیار شبیه حمله پانیک است).

در نهایت باید بگوییم که از مصرف غذاها و موادی که تاثیرات منفی بر روحیه شما دارند جلوگیری کنید تا زندگی شادی داشته باشید. نظر شما درباره 15 ماده غذایی مضر برای افسردگی و اضطراب چیست؟ آیا موارد دیگری را برای گسترش فهرست ما می‌شناسید؟ دیدگاه‌ها و پیشنهادات ارزشمندتان در این زمینه را با ما به اشتراک بگذارید.

منبع: Eat This

بیشتر بخوانید: خوردن بیش از حد : چطور در برخی افراد استرس باعث می‌شود تا غذای بیشتری بخورند؟

بیشتر بخوانید: غذاهایی که باید در دوران پریود مصرف کنید تا احساس بهتری داشته باشید

امتیاز: 5.0 از 5 (1 رای)
کمی صبر کنید...
Avatar

نوشته شده توسط

Yet the diggers & the wanderers In their hopes of extracting that very sliver Of flaccid meaning Every so often migrate...

یک دیدگاه

  1. Avatar بهنام گفت:

    داداش لیست چیزایی که باید بخورم و بگو تو خو همه چیرو لیست بندی افسردگی کردی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شکلک‌ها (اموجی‌ها) را می‌توانید با کیبرد گوشی یا کیبرد مجازی ویندوز قرار دهید.
تصاویر نویسندگان دیدگاه از Gravatar گرفته می‌شود.