روش های تازه نگه داشتن میوه و سبزیجات برای مدت طولانی

آیا می‌دانستید که حدود 40 درصد از محصولات غذایی در ایالات متحده هرگز خورده نمی‌شوند و دور ریخته می‌شوند؟ سبزیجات، میوه‌ها و سایر مواد فاسد شدنی که به نظر می‌رسد نمی توانید قبل از فاسد شدن آنها را بخورید، می‌توانند از جمله مواردی باشند که در این آمار نقش دارند. در اینجا روش‌هایی برای تازه نگه داشتن میوه و سبزیجات برای مدت طولانی را با شما به اشتراک می‌گذاریم.

روش هایی برای تازه نگه داشتن میوه و سبزیجات:

تازه نگه داشتن مواد غذایی

همیشه یخچال خود را تمیز نگه دارید
اگر می‌خواهید اقلامی که در یخچال نگهداری می‌کنید ماندگاری بیشتری داشته باشند، باید آن‌ها را در بهترین حالت نگه دارید. به این ترتیب، جایی برای رشد کپک‌ها و سایر باکتری‌ها نمی‌ماند. در یک فضای شلوغ، بیشتر محصولات تازه شما در معرض گاز اتیلن (که توسط برخی میوه‌ها، مانند سیب، در زمان رسیدن ساطع می‌شود) قرار می‌گیرد که باعث می‌شود سایر محصولات زودتر رسیده و شروع به پوسیدگی کنند.

برای تازه نگه داشتن میوه و سبزیجات، آن‌ها را به صورت کامل نگهداری کنید
بریدن میوه‌ها یا سبزیجات تنها زمانی که می‌خواهید از آن استفاده کنید باعث می‌شود تا ارزش غذایی آن‌ها حفظ شده و ماندگاری طولانی‌تری داشته باشند. گوشت بیشتر محصولات تازه اگر در معرض هوا قرار گیرد سریعتر فاسد می‌شود. برای آن دسته از میوه‌ها یا سبزیجاتی که باید قبل از استفاده بریده و نگهداری کنید، راهی پیدا کنید که آنها را به درستی ببندید تا مطمئن شوید هوا به گوشت آنها نمی‌رسد.

مواد فاسد شدنی خود را دور از گرما نگهداری کنید
قرار گرفتن در معرض دمای بالا سرعت فاسد شدن میوه‌ها و سبزیجات را افزایش می‌دهد. از نگهداری محصولات تازه خود در نزدیکی اجاق گاز، توستر و سایر وسایلی که گرما می‌دهند، خودداری کنید.

قارچ ها را قبل از نگهداری خشک کنید
یکی از اشتباهات بسیاری از ما این است که سبزیجات را در ظروف اشتباهی نگهداری می‌کنیم. به عنوان مثال، قارچ‌ها بلافاصله شروع به ایجاد لکه‌های قهوه‌ای می‌کنند و به دلیل رطوبت محبوس شده در بسته بندی‌های پلاستیکی و ظروف شیشه‌ای، کوچک می‌شوند. اگر قارچ‌ها در بسته بندی‌های خشک و تنفس‌پذیر مانند کیسه‌های کاغذی قهوه‌ای نگهداری شوند، مدت بیشتری تازه می‌مانند. این نوع کاغذ مانند دستمال کاغذی رطوبت را جذب می‌کند و برخلاف کیسه‌های پلاستیکی باعث گردش بهتر هوا می‌شود.

محصولات را قبل از نگهداری کاملاً بشویید
می‌توانید با شستن برخی از میوه‌ها و سبزیجات با محلول آب و سرکه از کپک‌زدگی آن‌ها جلوگیری کنید. به اندازه یک سوم مقدار آبی که استفاده می‌کنید، سرکه سفید اضافه کنید. میوه‌ها و سبزیجات را به آب اضافه کنید و سپس آنها را به آرامی بشویید. سرکه نه تنها از کپک و پوسیدگی جلوگیری می‌کند بلکه به خلاص شدن از شر آفت‌کش‌ها در محصولات و میوه‌های معمولی کمک می‌کند و باکتری‌هایی را که ممکن است به سبزیجات شما چسبیده باشند را از بین می‌برد. پس از شستشو، با آب تمیز کاملاً بشویید و قبل از نگهداری خشک کنید.

گیاهان خود را در آب قرار دهید
گیاهان اگر در آب قرار نگیرند برای مدت طولانی زنده نمی‌مانند. گیاهانی مانند گشنیز و ریحان را با ساقه‌های غوطه ور در آب در یک شیشه نگهداری کنید.

بیاموزید که چه چیزهایی را نباید باهم نگه دارید

برخی از محصولات باعث می‌شوند برخی دیگر سریعتر فاسد شوند زیرا از خود گاز اتیلن منتشر می‌کنند. به عنوان مثال، سیب و گیلاس و زغال اخته را با هم نگهداری نکنید. توت‌ها و گیلاس‌ها زودتر خراب می‌شوند. اگر سیب زمینی و پیاز خود را با هم نگهداری کنید، سیب زمینی‌ها مستعد پوسیدگی یا جوانه زدن سریعتر هستند. برعکس، اگر سیب زمینی با سیب جفت شود، سیب زمینی برای مدت طولانی‌تری سالم و تازه می‌ماند. یکی از میوه‌هایی که باید از بقیه محصولات تازه دور نگه دارید موز است. موز مقدار زیادی گاز اتیلن منتشر می‌کند. این گاز نه تنها باعث می‌شود که موز زودتر خراب شود، بلکه هر محصول تازه دیگری را در اطراف موز از بین می‌برد.

میوه‌ها و سبزیجات برای نگهداری در دمای اتاق:

  • موز
  • ریحان
  • خیار
  • بادمجان
  • سیر
  • گریپ فروت
  • لوبیا سبز
  • لیمو
  • لیموترش
  • پیاز
  • پرتقال
  • سیب زمینی
  • کدو حلوایی
  • سیب زمینی شیرین
  • هندوانه
  • کدو سبز

این موارد را بیرون از یخچال نگهداری کنید، سپس وقتی رسید آنها را به یخچال منتقل کنید:

  • زردآلو
  • آووکادو
  • انبه
  • کیوی
  • خربزه
  • شلیل
  • پاپایا
  • هلو
  • گلابی
  • آناناس
  • آلو

میوه ها و سبزیجات برای نگهداری در یخچال:

  • سیب
  • مارچوبه
  • بلوبری
  • کلم بروکلی
  • کلم بروکسل
  • هویج
  • گل کلم
  • گیلاس
  • گشنیز
  • ذرت
  • سبزی با برگ تیره
  • انگور
  • تره فرنگی
  • کاهو
  • جعفری
  • نخود فرنگی
  • انار
  • تمشک
  • توت فرنگی

چگونه میوه و سبزیجات را در یخچال یا خارج از آن نگهداری کنیم؟

گاز اتیلن، گاز طبیعی که برخی از میوه‌ها از خود ساطع می‌کنند، می‌تواند فرآیند رسیدن برخی از میوه‌ها و سبزیجات را تسریع بخشد. این گاهی اوقات می‌تواند چیز خوبی باشد. آیا می‌خواهید آووکادو سریعتر برسد؟ آن را در کنار یک موز رسیده در یک کیسه کاغذی نگهداری کنید و اجازه دهید اتیلن موز جادوی خود را انجام دهد.

اما ما همیشه نمی‌خواهیم که میوه‌ و سبزی به سرعت برسد زیرا ممکن است قبل از مصرف فاسد شوند. یک قانون کلی این است که میوه‌های دارای گاز اتیلن زیاد را جدا از سایر محصولات نگه دارید. سیب، آووکادو، میوه‌های هسته‌دار، گلابی، موز و گوجه‌فرنگی محص.لاتی با اتیلن بالا هستند که سبزی‌های برگ‌دار ظریف حساس‌ترین آن‌ها به گاز اتیلن هستند.

همچنین پیازها دوست دارند عطر خود را با همسایگان خود به اشتراک بگذارند (مخصوصاً پس از برش خوردن)، بنابراین باید آنها را جداگانه و به‌ویژه دور از سیب‌زمینی نگهداری کرد زیرا با وجود پیاز سریع‌تر پژمرده می‌شود و جوانه می‌زند.

نحوه تازه نگه داشتن میوه و سبزیجات خرد شده

میوه‌ها
میوه را برش دهید. بیشتر میوه‌ها حدود پنج روز پس از برش‌خوردن (برخی سبزی‌ها چند روز بیشتر) باقی می‌مانند تا زمانی که از چند قانون پیروی کنید: آن‌ها را در یک ظرف دربسته نگهداری کنید و همیشه محصولات بریده شده را در یخچال نگهداری کنید. میوه‌هایی مانند سیب، گلابی، موز و آووکادو بهترین مورد برای برش دادن زودتر از موعد نیستند زیرا به سرعت قهوه‌ای می‌شوند.

توت‌ها
توت‌ها ظریف هستند و از خیس شدن متنفرند، بنابراین شستن آنها می‌تواند مشکل‌ساز شود. بهترین راه این است که آنها را در یک صافی بشویید، سپس آنها را روی یک بشقاب پهن کنید تا قبل از اینکه در یخچال گذاشته شود، خشک شود. مایکروویو گزینه‌ای عالی برای خشک کردن توت‌های شسته شده است.
گیاهان
گیاهان تازه را مانند سبزیجات سالاد با آب خنک بشویید و سپس خشک کنید. به استثنای ریحان، گیاهان تازه را در یخچال با دستمال کاغذی مرطوب (اما نه خیس) نگهداری کنید تا تازه بمانند. همچنین می‌توانید آن‌ها را مانند یک دسته گل کوچک در یخچال خود نگهداری کنید، به این صورت که یک چند سانت از ساقه آن‌ها را کوتاه کنید و در یک شیشه آب بگذارید و با یک کیسه پلاستیکی روی دسته‌ها را بپوشانید. می‌توانید از همین ترفند برای مارچوبه هم استفاده کنید. این کار به تازه نگه داشتن انتهای گل کمک می‌کند. برای ریحان هم می‌توانید این کار را انجام دهید اما به جای یخچال آن‌ها را روی پیشخوان نگه‌داری کنید.

نظرات خود را درباره این مطلب با ما به اشتراک بگذارید.

امتیاز: 5.0 از 5 (1 رای)
کمی صبر کنید...

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شکلک‌ها (اموجی‌ها) را می‌توانید با کیبرد گوشی یا کیبرد مجازی ویندوز قرار دهید.
تصاویر نویسندگان دیدگاه از Gravatar گرفته می‌شود.