در اینجا با سبک های مختلف یادگیری عمیق آشنا شوید

سبک‌ های یادگیری می‌تواند بسیار مختلف باشد که نشان‌دهنده‌ی ترجیحات افراد برای یادگرفتن و پردازش اطلاعات جدید است و بهتر است به‌عنوان راهنما، نه قانون، از این متدهای یادگیری استفاده کنیم. نکته‌ی اصلی این است که افراد روش‌های متفاوتی برای یادگیری دارند و شناخت ترجیحات یادگیری افراد می‌تواند مفید باشد. بیایید نگاهی به سبک‌های مختلف یادگیری بیندازیم.

8 سبک متفاوت یادگیری:

نکته: عدد 8، مانند سن، تنها یک عدد است. بسیاری از افراد در مورد تعداد سبک‌های یادگیری اتفاق نظر ندارند. به عنوان مثال، نیل فلمینگ، معلم نیوزیلندی، در سال 1987 مدل مشهور خود به نام VARK را معرفی کرد که شامل این سبک‌ها بود:

– یادگرفتن بصری

– یادگرفتن شنیداری

– یادگرفتن خواندن/نوشتن

– یادگرفتن حرکتی (فیزیکی)

برخی بر این باورند که تعداد سبک‌های یادگیری بسیار بیشتر از چهار مورد است. روانشناس اسکات باری کافمن در مقاله‌ای در Scientific American در سال 2018 نوشته است که تعداد سبک‌های یادگیری پیشنهادی از 3 تا 170 متغیر است! در حالی که با کمی شک و ذهنی باز به این موضوع نگاه می‌کنیم، در اینجا هشت سبک یادگیری که توسط برخی دانشمندان پیشنهاد شده را معرفی می‌کنیم:

انواع یادگیری

یادگرفتن بصری

برای بسیاری از افراد، به‌طور قطع «چشم‌ها مهم‌اند». این افراد ترجیح می‌دهند که اطلاعات به‌صورت بصری باشد. به‌جای اطلاعات مکتوب یا شفاهی دقیق، این دانش‌آموزان به موارد زیر بهتر جواب می‌دهند:

– نمودارها، گراف‌ها یا جداول

– تصاویر و عکس‌ها

– ابزارهای بصری مانند پروژکتور

– اطلاعاتی که به‌صورت بصری سازمان‌دهی شده (مثلاً دسته‌بندی با رنگ‌های مختلف)

یادگرفتن شنیداری

برخی افراد بهتر به صدا واکنش نشان می‌دهند و زمانی که اطلاعات را می‌شنوند، بیشتر به خاطر می‌سپارند. این یادگیرندگان از درس‌هایی که شامل شنیدن و صحبت کردن است، بهره بیشتری می‌برند. اگر مطالب با صدای بلند برای آن‌ها خوانده شود، بهتر آن را یاد می‌گیرند. چند ایده برای یادگیری این افراد عبارت است از:

– موسیقی (که ممکن است با ایجاد ارتباط احساسی کمک‌کننده باشد)

– اشعار با صدای بلند خوانده‌شده

– کتاب‌های صوتی در مواقع مناسب

یادگرفتن فیزیکی (لمسی)

برای برخی، موثرترین روش آموزشی تعامل فیزیکی است. در این سبک، به جای نشستن و گوش دادن به معلم، بر یادگیری از طریق انجام دادن و حرکت تأکید دارد. این سبک «حرکتی» یا K در مدل VARK است. چند روش مناسب برای دانش‌آموزانی که این سبک یادگیری را ترجیح می‌دهند عبارت است از:

– استفاده از تمرین‌هایی که دانش‌آموزان را از جای خود بلند می‌کند

– اجازه دادن به آن‌ها برای انجام فعالیت‌های ترسیمی

– انجام آزمایش یا ایفای نقش

– ترکیب فعالیت‌های نمایشی یا رقص

– معرفی معماها یا اشیاء فیزیکی که بتوانند با آن‌ها کار کنند

یادگرفتن کلامی (زبانی)

در این سبک، نکته مهم این نیست که اطلاعات به‌صورت شفاهی یا مکتوب باشد، بلکه این نوع دانش‌آموزان به‌طور کلی به استفاده از زبان علاقه‌مندند. مانند یادگیرندگان شنیداری، یادگیرندگان کلامی از اشعار و بازی‌های کلامی لذت می‌برند. راهکارهایی برای یادگیری بهتر این افراد عبارتند از:

– تشویق به بحث‌های گروهی

– اختصاص موضوعاتی برای ارائه‌های کلاسی

– نقش‌های جذاب برای ایفای نقش

– انعطاف درسی در یادگیری واژگان جدید

یادگرفتن منطقی (تحلیلی)

یادگیرندگان منطقی به دنبال الگوها و روش‌های یادگیری هستند. آن‌ها به دنبال ارتباطات، دلایل و نتایج می‌گردند. معلمان می‌توانند با استفاده از درس‌هایی که شامل موارد زیر است، این افراد را به بهترین شکل برای یادگیری تحریک کنند:

-پرسیدن سوالاتی که به تفسیر و استنتاج نیاز دارند

– ارائه محتوایی که به توانایی‌های حل مسئله نیاز دارد

– تشویق آن‌ها برای رسیدن به نتیجه بر اساس حقایق و استدلالات

یادگرفتن اجتماعی

این دانش‌آموزان ترجیح می‌دهند که آموزش با مشارکت دیگران همراه باشد. علاوه بر لذت بردن از تعامل اجتماعی، به‌نظر می‌رسد از این روش به صورت موثرتری مسائل را یاد می‌گیرند. برخی روش‌های مناسب برای کمک به این یادگیرندگان عبارتند از:

– استفاده از فعالیت‌های گروهی

-نقش‌آفرینی

– تشویق دانش‌آموزان به سوال پرسیدن از دیگران و اشتراک داستان‌ها

یادگیری انفرادی

یادگرفتن انفرادی

در مقابل یادگیرندگان اجتماعی، دانش‌آموزانی هستند که ترجیح می‌دهند به تنهایی مطالعه کنند. این افراد زمانی که تنها هستند، بهترین عملکرد را دارند. برای کمک به این سبک یادگیری، معلمان می‌توانند:

– استفاده از تمرین‌هایی که بر یادگیری فردی و حل مسئله متمرکزند

– قدردانی از دستاوردهای فردی آن‌ها

یادگرفتن طبیعی

در نهایت، برخی دانش‌آموزان زمانی بهترین یادگیری را دارند که با طبیعت در تعامل باشند. این افراد به‌طور خاص در یادگیری طبیعی و آرامش‌بخش واکنش بهتری نشان می‌دهند. آن‌ها تا حدی شبیه به یادگیرندگان فیزیکی هستند اما ترجیح می‌دهند در خارج از محیط کلاس این نوع یاد گرفتن را تجربه کنند. چند ایده برای کمک به این یادگیرندگان عبارتند از:

– انجام آزمایش‌های عملی

– برگزاری برخی کلاس‌ها در فضای باز

– استفاده از مثال‌هایی از طبیعت در توضیحات

شناختن سبک‌های مختلف یادگیری به معلمان امکان می‌دهد تا مؤثرترین روش‌های یادگیری را برای دانش‌آموزان، به‌ویژه آن‌هایی که با مشکلات رفتاری یا یادگیری درگیرند، پیدا کنند.

امتیاز: 5.0 از 5 (1 رای)
کمی صبر کنید...

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شکلک‌ها (اموجی‌ها) را می‌توانید با کیبرد گوشی یا کیبرد مجازی ویندوز قرار دهید.
تصاویر نویسندگان دیدگاه از Gravatar گرفته می‌شود.