16 ماده غذایی جنجالی که در آمریکا مجاز ولی در اروپا ممنوع است (قسمت دوم اضافه شد)
آیا تا به حال به این فکر کردهاید که چه چیزی در غلات صبحانه مورد علاقهتان وجود دارد؟ آسان است که مواد تشکیلدهنده و منشأ غذای خود را نادیده بگیریم، اما به چه قیمتی؟ بسیاری از آشپزخانهها و سوپرمارکتهای آمریکایی با غذاهای بستهبندی شده بسیار فرآوریشده، فست فود، شیرینیها، نوشیدنیهای شیرین و رنگهای مصنوعی پر شدهاند. اما آیا میدانستید که بسیاری از این مادههای غذایی جنجالی در اروپا ممنوع هستند؟
16 ماده غذایی ممنوع در اروپا:
1. رنگهای غذایی مصنوعی
رنگهایی مانند زرد شماره 5 (تارترازین) و قرمز شماره 40 (آلورا رد AC) رنگهای مصنوعی غذایی هستند که معمولاً در غذاهای فرآوریشده، نوشیدنیها و آبنباتها در ایالات متحده پیدا میشوند. مطالعات این رنگها را به افزایش بیشفعالی و مشکلات نقص توجه در کودکان مرتبط کرده است.
به دلیل نگرانیهایی برای سلامتی، اتحادیه اروپا استفاده از آنها را ممنوع یا به شدت محدود کرده است و برچسبهای هشداردهنده روی محصولاتی که حاوی این رنگها هستند، الزامی کرده است.
در مقابل سازمان غذا و داروی ایالات متحده (FDA) هنوز استفاده از آنها در غذا را تایید میکند و باعث استفاده به گسترده در محصولات آمریکایی بدون برچسبهای هشداردهنده شده است.
2. روغن نباتی برومینه
نوشیدنیهای سودا در آمریکا بسیار مصرف میشوند بدون اینکه مردم بدانند این نوشیدنیها حاوی مادهای به نام روغن نباتی برومینه شده، معروف به “BVO” هستند. ماده شیمیایی مشکلساز در آن برومین است که به عنوان ماده ضد آتش نیز استفاده میشود و میتواند باعث آسیبهای شدید به اندامها، اختلالات تیروئید و سایر مشکلات سلامتی شود.
ژاپن و اروپا به طور کامل این ماده غذایی را به دلیل ارتباطش با مسائل سلامتی مانند نقصهای عصبی و مشکلات تولیدمثل ممنوع کردهاند.
3. شیر حاوی rBST
برخی از محصولات لبنی مورد علاقه شما ممکن است با کمک هورمونی که تولید شیر را در گاوهای شیری افزایش میدهد تولید شده باشند. ایالات متحده از اوایل دهه 90 شروع به اضافه کردن سوماتوتروپین گاوی نوترکیب (rBST) کرده است که این ماده میتواند شیر بیشتری در گاوها تولید کند. با این حال این روش بدون مشکل نبوده است، زیرا گاوها با مشکلات سلامتی مانند ورم پستان و افزایش لنگ زدن در راه رفتن مواجه میشوند.
اثرات منفی احتمالی بر رفاه و سلامتی حیوانات در نهایت منجر به ممنوعیت rBST در اروپا، استرالیا، کانادا، نیوزیلند و ژاپن شده است.
4. مرغ با درمان کلری
مرغ یک ماده اصلی در آشپزخانههای سراسر جهان است. اما آیا تا به حال به فرآیند تمیز کردن گوشت مرغ قبل از رسیدن به سوپرمارکت فکر کردهاید؟ در آمریکا، به مرغها کلر اضافه میشود تا از رشد باکتریهای مضر جلوگیری شود. با این حال، تصور میشود که مرغهای آغشته به کلر استانداردهای کشاورزی پایین را تشویق میکنند.
به همین دلیل، اروپا این روش تمیز کردن را ممنوع کرده است و از سال 1997 به طور سختگیرانه به این مقررات پایبند بوده است. این به این معنی نیست که اروپا تمیز کردن گوشت را قبل از تولید و توزیع نادیده میگیرد. در عوض، تمرکز آن بر حفظ استانداردهای بالاتر در روشهای کشاورزی برای اطمینان از کاهش خطر بیماریهای ناشی از غذا در حیوانات است.
5. غذاهای تغییر ژنتیکی یافته
تکنولوژی و علم به سرعت جهان را با تکنیکهای پیشرفته و اختراعات جدید مانند مهندسی ژنتیک در تولید غذا متحول کرده است. با این حال، ارگانیسمهای تغییر ژنتیک داده شده (GMOs) همچنان بحثبرانگیز هستند و بحثهایی در مورد تأثیرات زیستمحیطی و ایمنی آنها ایجاد شده است.
بسیاری از کشورها، از جمله بیشتر کشورهای اتحادیه اروپا، روسیه، چندین کشور آمریکای لاتین و برخی کشورهای آسیایی، برخی از GMOs خاص را ممنوع کردهاند. محصولات GMO آمریکایی مانند ذرت، سویا و پاپایا در این کشورها ممنوع هستند.
6. گوشت چرخکرده با آمونیاک
درست همانطور که به مرغها کلر اضافه میکنند تا از رشد باکتریها جلوگیری شود، در بعضی از گوشتهای چرخکرده در ایالات متحده آمونیاک اضافه میشود. نگرانیهای بهداشتی بسیاری در مورد استفاده از آمونیاک در گوشت چرخکرده فرآوری شده وجود دارد، به همین دلیل کانادا و کل اتحادیه اروپا آن را ممنوع کرده است.
محصولات گوشتی فرآوری شده با آمونیاک میتوانند خطر مشکلات بهداشتی مختلفی از جمله بیماری قلبی و سرطان روده بزرگ را زیاد کنند.
7. محصولات نانی خاص
یخچال شما ممکن است پر از محصولات نانی آمریکایی مانند رولها، نانهای بستهبندی شده، چیپسها، خردهنانها و نان تخت باشد. اما آیا میدانید که این نانها ممکن است حاوی برومات پتاسیم باشند، مادهای شیمیایی که به حجم نان کمک میکند و خطرناک است؟ زیرا این ماده یک سرطانزا انسانی است، اروپا، چین و کانادا استفاده از آن را در محصولات غذایی ممنوع کردهاند.
8. گوشت خوک
راکتوپامین، یک تقویتکننده رشد است که در گوشت خوک آمریکایی استفاده میشود و منجر با مشکلات قلبی و استرس در حیوانات میشود. با توجه به خطرات آن برای سلامتی انسان و رفاه حیوانات، 160 از 196 کشور این هورمون را ممنوع کردهاند. با این حال، سازمان غذا و داروی ایالات متحده (FDA) میگوید که راکتوپامین در صورت استفاده در مقادیر کنترلشده بیخطر است.
9. غذاهای منجمد
چه کسی غذای منجمد را دوست ندارد؟ این نوع غذاها سریع، راحت و آماده خوردن بدون نیاز به آشپزی هستند. یکی از این مشکلات اضافه کردن ماده شیمیایی آزودیکربونامید در برخی از غذاهای منجمد و محصولات نانی آمریکایی است. کشورهایی مانند بریتانیا، استرالیا و بیشتر اروپا این ماده را بر روی موشها آزمایش کرده و آن را به عنوان سرطانزا شناخته است. با این که استفاده از این ماده در غذا ممنوع است اما همچنان در غذاهای منجمد آمریکایی استفاده میشود.
10. آدامس
بسیاری از آدامسهای آمریکایی حاوی ماده نگهدارنده به نام BHA، بوتیلهیدروکسیآنیسول هستند. این ماده شیمیایی با سرطان در موشها مرتبط شده است.
همان مطالعه نتیجهگیری کرد که احتمالاً این ماده برای انسان نیز سرطانزا است. BHA همچنین در مواد غذایی مانند غلات، گوشتها و تنقلات نیز پیدا میشود. به همین دلیل است که این ماده در بریتانیا، اروپا و ژاپن به دلیل نگرانیهای جدی بهداشتی ممنوع شده است.
11. محصولات بدون چربی
در حالی که برخی افراد به دنبال محصولات بدون شکر و چربی هستند، ما باید به آنچه مصرف میکنیم توجه کنیم حتی اگر روی بستهبندی آن برچسب “سالم” خورده باشد. یکی از مواد رایج در غذاهای بدون چربی در ایالات متحده Olestra است. در حالی که طعم و احساس چربی میدهد، Olestra میتواند جذب ویتامینها و مواد مغذی ضروری در روده را کم کند و میتواند منجر به علائم گوارشی مانند گرفتگی و اسهال شود.
به دلیل این مسائل بهداشتی، Olestra در اروپا و کانادا ممنوع شده است. با وجود این نگرانیها، چندین محصول تنقلات آمریکایی همچنان حاوی Olestra هستند، از جمله برخی از برندهای چیپسهای سیبزمینی بدون چربی.
12. نیشکر
نیشکر یک محصول غذایی طبیعی با طعمی منحصر به فرد است که بسیاری از مردم در سراسر جهان آن را دوست دارند. اما آیا باور میکنید اگر کسی به شما بگوید که نیشکر آمریکایی میتواند منبع اصلی مشکلات بهداشتی شما باشد؟
مسائل بهداشتی به علفکشهای حاوی آترازین مرتبط است که با ناهنجاریهای زایمانی، سرطانهای تولیدمثلی، حساسیتهای پوستی و تخریب عضلانی مرتبط است. این ماده شیمیایی به طور مکرر برای درمان نیشکر در ایالات متحده استفاده میشود. در اتحادیه اروپا، آترازین به دلیل این خطرات شدید بهداشتی و همچنین این واقعیت که میتواند آبها را آلوده کند و محیط زیست و حیات وحش را تهدید کند، ممنوع است.
13. بلوبریهای تقلبی
برخی از میوهها آنقدر جذاب هستند که نمیتوانید از خوردن آنها بگذرید، حتی اگر طرفدار بزرگ آن نباشید. متاسفانه، مواد شیمیایی و رنگهای بعضی میوهها بسیار خوشمزه نشان میدهند. این به ویژه برای محصولاتی که حاوی “بلوبری” در ایالات متحده هستند، صدق میکند.
بسیاری از “بلوبریها” در غذاهای بستهبندی شده در واقع مخلوطی از شربت ذرت، شکر و رنگهای مصنوعی مشتق شده از نفت هستند. این رنگها با بیشفعالی، آسیب به سلولهای عصبی و تومور مغزی مرتبط هستند. در نتیجه، بلوبریهای مصنوعی در بریتانیا، فنلاند، فرانسه، اتریش، نروژ و اروپا ممنوع شدهاند.
14. ماهی قزلآلای پرورشی
ماهی قزلآلای وحشی بهطور طبیعی صورتی است زیرا رژیم غذایی آن حاوی مقدار زیادی کاروتنوئید است. اما برای بهدست آوردن همان رنگ بدون رژیم غذایی طبیعی، ماهیهای قزلآلای پرورشی آمریکایی با آستاگزانتین مصنوعی تغذیه میشوند. علاوه بر این، ماهی قزلآلای پرورشی اغلب با انواع مختلف آنتیبیوتیکها و آفتکشها درمان میشود تا از بیماریهایی که میتوانند در مزارع ماهی تکثیر شود، جلوگیری شود. این مواد شیمیایی میتوانند در ماهی و بهتبع در بدن انسان تجمع پیدا کنند و نگرانیهایی در مورد مقاومت به آنتیبیوتیکها و سایر مسائل بهداشتی ایجاد کنند.
15. پاستیلهای M&Ms آمریکایی
برند M&M طرفداران زیادی در سراسر جهان دارد. با این حال، به دلیل علائم بیشفعالی در کودکان و سایر خطرات بهداشتی نگرانکننده، اروپا گام بزرگی در ممنوعیت تولید M&Mها با رنگ مصنوعی برداشته است. در عوض، M&Mهای اروپایی با استفاده از مواد طبیعی مانند تربچه، کلم و لیمو رنگآمیزی میشوند که تفاوت چشمگیری با رنگهای مصنوعی موجود در نسخه آمریکایی دارند.
16. سیب
آخرین غذا ممنوع این لیست سیب است! یک سیب در روز ممکن است شما را از دکتر دور نگه دارد اما شاید در ایالات متحده اینطور نباشد! سیبهای آمریکایی به خاطر تردی و شیرینی خود محبوب هستند، اما آیا میدانستید که پس از برداشت معمولاً با یک ماده شیمیایی به نام دیفنیل آمین (DPA) ترکیب میشوند؟
از DPA روی پوست میوه استفاده میشود تا از قهوهای شدن آن در طول انبارداری و حمل و نقل جلوگیری کند و آنها را برای مدت طولانیتری تازه نگه دارد. با این حال، نگرانیهایی درباره خطرات بهداشتی DPA وجود دارد، بهویژه زمانی که با نیتروژن واکنش میدهد و احتمالاً نیتروزامینهای مضر تشکیل میدهد. به همین دلیل، اتحادیه اروپا استفاده از DPA روی سیبها را ممنوع کرده است.
تصاویر نویسندگان دیدگاه از Gravatar گرفته میشود.