16 ماده غذایی جنجالی که در آمریکا مجاز ولی در اروپا ممنوع است (قسمت اول)

آیا تا به حال به این فکر کرده‌اید که چه چیزی در غلات صبحانه مورد علاقه‌تان وجود دارد؟ آسان است که مواد تشکیل‌دهنده و منشأ غذای خود را نادیده بگیریم، اما به چه قیمتی؟ بسیاری از آشپزخانه‌ها و سوپرمارکت‌های آمریکایی با غذاهای بسته‌بندی شده بسیار فرآوری‌شده، فست فود، شیرینی‌ها، نوشیدنی‌های شیرین و رنگ‌های مصنوعی پر شده‌اند. اما آیا می‌دانستید که بسیاری از این ماده‌های غذایی جنجالی در اروپا ممنوع هستند؟

16 ماده غذایی ممنوع در اروپا:

1. رنگ‌های غذایی مصنوعی

رنگ‌هایی مانند زرد شماره 5 (تارترازین) و قرمز شماره 40 (آلورا رد AC) رنگ‌های مصنوعی غذایی هستند که معمولاً در غذاهای فرآوری‌شده، نوشیدنی‌ها و آب‌نبات‌ها در ایالات متحده پیدا می‌شوند. مطالعات این رنگ‌ها را به افزایش بیش‌فعالی و مشکلات نقص توجه در کودکان مرتبط کرده‌ است.

به دلیل نگرانی‌هایی برای سلامتی، اتحادیه اروپا استفاده از آنها را ممنوع یا به شدت محدود کرده است و برچسب‌های هشداردهنده روی محصولاتی که حاوی این رنگ‌ها هستند، الزامی کرده است.

در مقابل سازمان غذا و داروی ایالات متحده (FDA) هنوز استفاده از آنها در غذا را تایید می‌کند و باعث استفاده به گسترده در محصولات آمریکایی بدون برچسب‌های هشداردهنده شده است.

غذاهای ممنوعه

2. روغن نباتی برومینه

نوشیدنی‌های سودا در آمریکا بسیار مصرف می‌شوند بدون اینکه مردم بدانند این نوشیدنی‌ها حاوی ماده‌ای به نام روغن نباتی برومینه شده، معروف به “BVO” هستند. ماده شیمیایی مشکل‌ساز در آن برومین است که به عنوان ماده ضد آتش نیز استفاده می‌شود و می‌تواند باعث آسیب‌های شدید به اندام‌ها، اختلالات تیروئید و سایر مشکلات سلامتی شود.

ژاپن و اروپا به طور کامل این ماده غذایی را به دلیل ارتباطش با مسائل سلامتی مانند نقص‌های عصبی و مشکلات تولیدمثل ممنوع کرده‌اند.

3. شیر حاوی rBST

برخی از محصولات لبنی مورد علاقه شما ممکن است با کمک هورمونی که تولید شیر را در گاوهای شیری افزایش می‌دهد تولید شده باشند. ایالات متحده از اوایل دهه 90 شروع به اضافه کردن سوماتوتروپین گاوی نوترکیب (rBST) کرده است که این ماده می‌تواند شیر بیشتری در گاو‌ها تولید کند. با این حال این روش بدون مشکل نبوده است، زیرا گاوها با مشکلات سلامتی مانند ورم پستان و افزایش لنگ زدن در راه رفتن مواجه می‌شوند.

اثرات منفی احتمالی بر رفاه و سلامتی حیوانات در نهایت منجر به ممنوعیت rBST در اروپا، استرالیا، کانادا، نیوزیلند و ژاپن شده است.

4. مرغ با درمان کلری

مرغ یک ماده اصلی در آشپزخانه‌های سراسر جهان است. اما آیا تا به حال به فرآیند تمیز کردن گوشت مرغ قبل از رسیدن به سوپرمارکت فکر کرده‌اید؟ در آمریکا، به مرغ‌ها کلر اضافه می‌شود تا از رشد باکتری‌های مضر جلوگیری شود. با این حال، تصور می‌شود که مرغ‌های آغشته به کلر استانداردهای کشاورزی پایین را تشویق می‌کنند.

به همین دلیل، اروپا این روش تمیز کردن را ممنوع کرده است و از سال 1997 به طور سختگیرانه به این مقررات پایبند بوده است. این به این معنی نیست که اروپا تمیز کردن گوشت را قبل از تولید و توزیع نادیده می‌گیرد. در عوض، تمرکز آن بر حفظ استانداردهای بالاتر در روش‌های کشاورزی برای اطمینان از کاهش خطر بیماری‌های ناشی از غذا در حیوانات است.

5. غذاهای تغییر ژنتیکی یافته

تکنولوژی و علم به سرعت جهان را با تکنیک‌های پیشرفته و اختراعات جدید مانند مهندسی ژنتیک در تولید غذا متحول کرده‌ است. با این حال، ارگانیسم‌های تغییر ژنتیک داده شده (GMOs) همچنان بحث‌برانگیز هستند و بحث‌هایی در مورد تأثیرات زیست‌محیطی و ایمنی آنها ایجاد شده است.

بسیاری از کشورها، از جمله بیشتر کشورهای اتحادیه اروپا، روسیه، چندین کشور آمریکای لاتین و برخی کشورهای آسیایی، برخی از GMOs خاص را ممنوع کرده‌اند. محصولات GMO آمریکایی مانند ذرت، سویا و پاپایا در این کشورها ممنوع هستند.

6. گوشت چرخ‌کرده با آمونیاک

درست همان‌طور که به مرغ‌ها کلر اضافه می‌کنند تا از رشد باکتری‌ها جلوگیری شود، در بعضی از گوشت‌های چرخ‌کرده در ایالات متحده آمونیاک اضافه می‌شود. نگرانی‌های بهداشتی بسیاری در مورد استفاده از آمونیاک در گوشت چرخ‌کرده فرآوری شده وجود دارد، به همین دلیل کانادا و کل اتحادیه اروپا آن را ممنوع کرده‌ است.

محصولات گوشتی فرآوری شده با آمونیاک می‌توانند خطر مشکلات بهداشتی مختلفی از جمله بیماری قلبی و سرطان روده بزرگ را زیاد کنند.

غذای ممنوعه نانی

7. محصولات نانی خاص

یخچال شما ممکن است پر از محصولات نانی آمریکایی مانند رول‌ها، نان‌های بسته‌بندی شده، چیپس‌ها، خرده‌نان‌ها و نان تخت باشد. اما آیا می‌دانید که این نان‌ها ممکن است حاوی برومات پتاسیم باشند، ماده‌ای شیمیایی که به حجم نان کمک می‌کند و خطرناک است؟ زیرا این ماده یک سرطان‌زا انسانی است، اروپا، چین و کانادا استفاده از آن را در محصولات غذایی ممنوع کرده‌اند.

8. گوشت خوک

راکتوپامین، یک تقویت‌کننده رشد است که در گوشت خوک آمریکایی استفاده می‌شود و منجر با مشکلات قلبی و استرس در حیوانات می‌شود. با توجه به خطرات آن برای سلامتی انسان و رفاه حیوانات، 160 از 196 کشور این هورمون را ممنوع کرده‌اند. با این حال، سازمان غذا و داروی ایالات متحده (FDA) می‌گوید که راکتوپامین در صورت استفاده در مقادیر کنترل‌شده بی‌خطر است.

به زودی قسمت دوم این مطلب منتشر خواهد شد.

امتیاز: 5.0 از 5 (1 رای)
کمی صبر کنید...

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شکلک‌ها (اموجی‌ها) را می‌توانید با کیبرد گوشی یا کیبرد مجازی ویندوز قرار دهید.
تصاویر نویسندگان دیدگاه از Gravatar گرفته می‌شود.