ماجرای فیلم مست عشق حسن فتحی و حاشیههای عجیب و غریب آن
هنوز یکماه و چندی از علنی شدن تصمیم برای ساخت فیلم مست عشق نگذشته که به شدت دچار حاشیه بین روحانیون، بازیگران و سایر افراد جامعه شده است. در ادامه نیم نگاهی به کارنامهی کارگردان و حاشیههای این فیلم میاندازیم.
حسن فتحی را بیشتر بشناسیم
حسن فتحی دارای مدرک کارشناسی روانشناسی شهید بهشتی و کارشناسی ارشد کارگردانی نمایش است. او از سال 1372 به ساخت سریال پرداخت و کار خود را با همسایهها شروع کرد.
از سایر سریالها و فیلمهای این کارگردان که برای تلویزیون، نمایش خانگی و سینما کار شده میتوان به موارد زیر اشاره نمود: پهلوانان نمیمیرند، شب دهم، مدار صفر درجه، میوه ممنوعه، زمانه، روشنتر از خاموشی، فردا دیر است، اشکها و لبخندها، ازدواج به سبک ایرانی، پستچی سه بار در نمیزند، کیفر، یک روز دیگر، شهرزاد.
مست عشق و حاشیههای جنجالی
اولین سوپرایز حسن فتحی ساخت فیلمی با نام مست عشق در مورد آشنایی مولانا و شمس تبریزی بود، حسن فتحی که همیشه در انتخاب بازیگران سریالها و فیلمهایش بسیار خوش سلیقه عمل کرده است. دومین سوپرایز خود را با انتخاب شهاب حسینی بازیگر پرطرفدار در نقش شمس تبریزی نمایان کرد، اما سومین و جذابترین سوپرایزشان انتخاب پارسا پیروزفر بازیگر بیحاشیه در نقش مولانا بود که انتخابهای این کارگردان عاشقانهساز شور و شوق بسیاری را بین همه بخصوص فیلمنامه نویسان و بازیگران برپا کرد.
در بین این شور و هیجان خبرهای ناگهانی رشتهی خوشحالی را از هم گسیخت. مضمون خبرها این بود:
“آیت الله مکارم شیرازی ساخت سریال شمس تبریزی را حرام اعلام کرد و گفت: ساخت این سریال شرعاً جایز نیست، این کار سبب ترویج فرقه ضاله صوفیه میشود.”
در پی نامهای که جمعی از طلاب و فضلای حوزه علمیهی قم به آیت الله نوری همدانی ارسال نمودند، ایشان نیز ساخت این سریال را حرام اعلام کردند.
البته ناگفته نماند که روحانیون و علما برداشتشان از مست عشق به صورت سریالی بوده و اینکه هزینههای ساخت را دولت پرداخت خواهد کرد. حال آنکه این فیلم سرمایهگذار شخصی دارد.
برخلاف نظر این حضرات، آیت الله خامنهای با اشعار مثنوی و عرفان موافقت مینماید و می گویند:
در مثنوی آمده: «و هو اصول اصول اصول الدین» و اعتقاد بنده نیز همین است.
جوادی آملی از اساتید حوزه علیمه قم اینچنین گفتند:
“با توجه به بازخوانی اندیشه این بزرگان، معلوم میشود که اینها نه تنها در مقابل اهل بیت نبودند، بلکه خودشان را خاضع این درگاه میدانستند. متاسفانه این مباحث امروزه بیش از یک دعوای علمی مطرح است. برخی به خاطر مسائل سیاسی و اجتماعی به این اختلافها دامن میزنند.”
در آخر وزیر ارشاد درباره فتوای این دو مرجع تقلید علیه فیلم شمس و مولانا اینطور اعلام داشتند:
” نظرات قابل احترام است اما قوانین کشور مسیر خود را طی میکند.”
سخن آخر
این فیلم محصول مشترک ایران و ترکیه در شهر قونیهی ترکیه، محل زندگی مولانا و همینطور محل آشنایی شمس و مولانا ساخته میشود و جدا از بازیگران سرشناس ایرانی، بازیگران ترک نیز در این فیلم تاریخی و متفاوت حضور خواهند داشت.
مهران برومند تهیهکننده این فیلم اولین عکس از شهاب حسینی در نقش شمس تبریزی با موهای تراشیده شده، از صفحهی اینستاگرامی خود به اشتراک گذاشت.
در پایان امیدوارم این فیلم دستاوردهای خوبی را برای هموطنان و همینطور دست اندرکاران مست عشق رقم بزند.
“از کجا آمدهام آمدنم بهر چه بود به کجا میروم آخر ننمایی وطنم”
کشتیم خرد دار زدیم دانش را در بند و اسیر صد خرافات شدیم دست همه کسانی که از فرهنگ ایرانی پاسداری میکنند رامیبوسم
مدتهاست دارم این موضوع رو دنبال می کنم و امروز اطلاعات بیشتری توی سایت ها گذاشته شده. به آقای فتحی تبریک می گم بابت این موضوع فرهنگی هنری و انتخابهای عالی که داشتند. توی سایت دیدم که یه کارگردان خارجی تمایل داره فیلمی درمورد مولانا بسازه و کاندیدش هم دکاپریو هست. البته در حال بررسی و تحقیقه. واقعا خیلی ناراحت کننده است که ما فرهنگ ای که ریشه ماست رو کشورهای دیگه بهش ارج بدند و تو کشور خودمون سنگ بندازن که چنین است و چنان است!!!! حقیقتا اگه اینطوره چرا بزن بکوب خارج از کشور چنین و چنان نیست اون وقت این همه هنر و تجربه و زحمت برای یه کار زیبا از فرهنگ خودمون خار تو چشم کوته بینان. بی صبرانه منتظر دیدن یه کار خارالعاده از بازیگرای محبوبمون هستم. 🙂
خیلی دوست دارم این فیلم و ببینم. من با خوندن رمان ملت عشق عاشق زندگی مولانا وشمس شدم.
کوچولو نخورنت
اگر مرجعی حکم دهد حتی بر رهبر هم واجب الاتباع است، پس ساخت فیلم و اجرای آن حرام است.
کلا مثل اینکه نخوندی فقط تیترو خوندی عمو.
بی صبرانه منتظر نمایش این فیلم جذاب هستم
آفرین بر حسن فتحی. آفرین بر تمام کسانی که دلسوز فرهنگ این مادر سرزمین هستند.