با انواع پیاز و چگونگی استفاده از آن ها آشنا شوید
پیاز در بسیاری از دستورهای آشپزی از سوپها تا خورشتها استفاده میشود. در اینجا یک راهنمای ساده از انواع پیاز و انتخاب نوع مناسب پیاز برای هر غذا آورده شده است.
با انواع پیاز آشنا شوید:
آلیومها
آلیوم یک جنس گیاهی است که شامل پیاز، سیر، ترهفرنگی، پیازچه و چندین گیاه دیگر میشود. این جنس از خانوادهی گیاهان لالهای (Amaryllidaceae) میباشد. پیاز، به عنوان یکی از اعضای این جنس، یکی از پرمصرفترین و محبوبترین سبزیجات در آشپزی سراسر جهان است.
پیازها به دلیل طعم و بوی قویای که دارند، پایهی بسیاری از غذاها و دستورهای آشپزی هستند. علاوه بر این، آنها خواص ضدعفونیکننده و آنتیاکسیدانی دارند که میتواند به سلامتی کمک کند.
انتخاب نوع مناسب پیاز برای هر آنچه که میپزید به شما کمک میکند تا بهترین و خوشمزهترین نتیجه را به دست بیاورید. در اینجا یک راهنمای ساده از انواع پیاز را با شما به اشتراک میگذاریم.
پیاز زرد مناسب برای: تمام دستورها به خصوص برای کاراملی کردن
اگر در دستور آشپزی نوع خاصی از پیاز مشخص نشده است، پیاز زرد امنترین انتخاب است. «پیازهای زرد، پیاز استاندارد آشپزی شما هستند. من همیشه به دنبال پیاز زرد میروم مگر اینکه دلیل دیگری برای انتخاب چیز دیگری داشته باشم»، میگوید کیم ردین، مدیر روابط عمومی و صنعتی انجمن ملی پیاز. «پیازهای زرد در فرآیند کاراملیزه شدن که یک حرارت آهسته و طولانی است، بسیار خوب دوام میآورند.» در اینجا راههای بیشتری برای پختن با پیاز زرد آمده است.
پیازهای شیرین مناسب برای: سالادها، چاشنیها، تزئینات
پیازهای شیرین محبوب شامل Vidalias, Walla Wallas و Mauis هستند. این مدل پیازها دارای پوست زرد روشن هستند. داخل آنها ممکن است سفید به نظر برسد اما زرد هستند. اگر به دنبال پیازی هستید که به صورت خام در سالادها، چاشنیها یا خرد شده به عنوان تزئین طعمی عالی داشته باشد، به دنبال پیازهای شیرین بروید. آنها طعم ملایمی دارند که میتوانید در بسیار از غذاها استفاده کنید.
پیازهای قرمز مناسب برای: سالادها، گریل کردن و ترشی
پیازهای قرمز به دلیل رنگ بنفش پررنگ و جذاب خود در سالادها، ساندویچها و سایر غذاهای خام بسیار استفاده میشوند. پیازهای قرمز همچنین میتوانند طعمی بسیار تند و تیز داشته باشند. این نوع پیاز از مارچ (اسفند) تا سپتامبر(شهریور) شیرینتر است. پیازهای قرمز با سبزیجاتی که طعم قوی دارند مانند کلم پیچ یا آرگولا بسیار خوب ترکیب میشوند. پیازهای قرمز را برای پخت، گریل و ترشی استفاده کنید.
پیازهای سفید مناسب برای: غذاهای مکزیکی و گریل
پیازهای سفید نوع پیازی هستند که معمولاً در سالادهای آماده (مثل سالاد سیبزمینی و ماکارونی) و بهطور سنتی در آشپزی مکزیکی پیدا میشوند. پیازهای سفید میتوانند قوی داشته باشند اما مزه کمتری پس از خوردن دارند. طعم کمی شیرین آنها به سالساهای تازه و تاکوها خوشمزگی بیشتری میدهد. آنها در رستورانهای باربیکیو با یک بشقاب گوشت و ترشی سرو میشوند.
پیازهای شالوت مناسب برای: سسها و چاشنیها
شالوتها طعمی ملایم از پیاز دارند. این آلیومها طعمی ترکیبی از سیر و پیاز دارند. در آشپزی فرانسوی، شالوتها در سسها و همچنین روی استیک استفاده میشوند. اگر یک دستور غذا نیاز به پیاز شالوت دارد و شما آن را ندارید، میتوانید نوع دیگری از پیاز را به جای آن استفاده کنید.
پیازچهها مناسب برای: آشپزی آسیایی و مکزیکی و تزئینات
یکی دیگر از انواع پیاز، پیازچهها هستند. این پیازهای دو رنگ را میتوان پخته یا خام مصرف کرد. پیازچهها در آشپزی چینی و مکزیکی محبوب هستند. در آشپزی چینی، پیازچهها در سوپها، خورشها و غذاهای بخارپز استفاده میشوند. پیازچهها یا پیازهای سبز طعمی ملایمتر از پیازهای معمولی دارند.
چگونه پیازها را خریداری و نگهداری کنیم؟
پیازهای سفتی را خریداری کنید که بدون لکه باشند. پیازهای کاغذی نباید بویی داشته باشند. پیازها باید در جای خنک، تاریک و با تهویه مناسب نگهداری شوند، از نگهداری پیازهای کامل و پوستنشده در یخچال خودداری کنید و پیازی که کبودی، کپک یا نقاط نرم دارد را نخرید.
انواع مختلف پیازها را میتوان به عنوان پیازهای «ذخیرهای» یا پیازهای «بهاری» دستهبندی کرد. پیازهای ذخیرهای گرد و با پوست نازک هستند، مانند پیازهای سفید و شیرین. اینها باید در جای تاریک و خشک مانند یک سبد بسته یا انباری نگهداری شوند. بزرگترین دشمنان محیطی پیازها رطوبت و نور هستند. آنها را در کیسههای پلاستیکی نگهداری نکنید زیرا رطوبت میتواند در آنها به دام بیفتد؛ رطوبت موجب کپک و جوانه زدن میشود. با نگهداری مناسب، پیازهای ذخیرهای میتوانند چندین هفته دوام بیاورند.
پیازهای «بهاری» مانند پیازچهها نیاز به یخچال دارند تا تازه و شاداب بمانند. قبل از قرار دادن آنها در کشوی مخصوص یخچال، آنها را در حولههای کاغذی بپیچید و در یک کیسه پلاستیکی بگذارید.
جلوگیری از سوختن چشمها:
اگر هنگام برش پیاز گریه میکنید، این دو ترفند را امتحان کنید: 1) پیازها را قبل از برش برای چند دقیقه در فریزر بگذارید؛ 2) عینک بزنید و اگر دستانتان پس از برش بوی تندی گرفت، دستانتان را زیر آب سرد بشویید و سپس آن را به استیل ضد زنگ، مانند شیر آشپزخانه یا قاشق و چنگال بمالید.
تصاویر نویسندگان دیدگاه از Gravatar گرفته میشود.