معرفی انواع چای: از از چای سیاه گرفته تا پو-ایر عجیب و غریب
چای از 2000 سال قبل از میلاد در چین مصرف میشد، اما در کشورهای دیگری مثل هند، کنیا، اندونزی، سریلانکا، ترکیه و ویتنام نیز تولید میشود. چای نوشیدنی محبوبی است که انواع مختلفی از آن در سراسر جهان وجود دارد. عاشقان چای باور دارند که یک فنجان چای خوب همه چیز را بهتر میکند!
چای ممتاز اغلب به صورت برگهای شل فروخته میشود و نه چای کیسهای. دلیل این انتخاب این است که کیسه چای آن را تا حدی محدود میکند و از انتشار عطر آن جلوگیری میکند. طرز تهیه چای نیز میتواند تفاوت زیادی ایجاد کند. اگر آب لوله کشی شما طعم قوی دارد، از آب بطری یا فیلترشده استفاده کنید.
اگرچه هر کسی ممکن است نظر منحصر به فرد خود را در مورد بهترین چای دنیا داشته باشد، در این مطلب 7 نوع چای عالی معرفی میکنیم که احتمالاً تعدادی از آنها را هنوز امتحان نکردهاید.
بهترین انواع چای در جهان:
7. چای سیاه
چای سیاه از برگ درختچه کاملیا سیننسیس تولید میشود. ابتدا برگها خرد و سپس با پیچوتاب دادن و غلتاندن خشک و اکسید میشوند. برگهایی که به طور کامل اکسید میشوند، طعمی قوی و رنگی سیاه را برای نوشیدنی محبوب ما به ارمغان میآورند.
چای دارجلینگ از بنگال غربی هند اغلب به عنوان بهترین چای سیاه در جهان شناخته میشود. این گیاه از اولین برگهایی است که در هر فصل برداشت میشوند، بنابراین طعمی لطیف دارد و در عین حال مملو از مواد مغذی است.
انواع چای سیاه عبارتند از:
- آسام: طعم مالت مانند
- سیلان: طعم قویتر و حاوی عطر دهندهها یا شکلات
- دارجلینگ : نوع باکیفیتتری از چای که در مناطق کوهستانی هند کشت میشود. دربردارنده عناصر میوهای و گلها
- ارل گری : طعم ترنج و مرکبات
- کی مون : شیرین و میوهای در آنهویی چین
- کنیان: ظاهری تیره و طعمی تیز
- ماسالا: با انواع ادویهها مانند هل، میخک و دانههای فلفل طعمدار شده است
- یون نان: طعم شکلاتی، مالت گونه و تند
فواید چای سیاه
- آنتی اکسیدان بالایی دارد
- ممکن است کلسترول بد را کاهش دهد
- تشکیل پلاک روی دندان را کاهش میدهد
- ممکن است فشار خون را کاهش دهد
6. چای اولانگ
اگرچه اولانگ کمتر از سایر انواع چای شناخته شده است، اما فواید زیادی دارد. چای اولانگ که حدود 2 درصد از مصرف چای در سراسر جهان را تشکیل میدهد، عمدتاً در تایوان و چین نوشیده میشود.
اولانگ، یکی از بهترین انواع چای در جهان است که به شکل ایدهآل یعنی برگ شل خریداری می شود تا طعم آن حفظ شود. این چای نیمه تخمیر شده از گیاه کاملیا سیننسیس تولیده شده و حاوی کافئین زیادی نیست.اولانگ سرشار از L-theanine است، اسید آمینهای که جذب کافئین را کند میکند و باعث افزایش انرژی پایدار میشود.
انواع چای اولانگ
- بای هائو (Bai Hao) معروف به نوک سفید: با طعم میوهای و ترد
- بائوژانگ (Bao Zhong): با ۱۰ تا ۱۸ درصد اکسیداسیون و عطر و طعم لطیف
- دا هونگ پائو (Da Hong Pao) معروف به روپوش قرمز: با درصد اکسیداسیون بالا و طعم خاکی و قوی
- تای گوان یین (Tie Guan Yin) معروف به الهه آهن: دارای رایحههای شیرین و میوهای
- تونگ تینگ (Tung Ting) معروف به قله منجمد: طعم گردویی با پایان نرم
فواید چای اولانگ
- حاوی آنتی اکسیدانهای پلی فنل است که ممکن است متابولیسم را افزایش دهند
- ممکن است خطر بیماری قلبی را کاهش دهد
- مصرف منظم آن خطر ابتلا به اختلالات شناختی را کاهش میدهد
- ممکن است از پوسیدگی دندان جلوگیری کند
5. چای Pu’erh
این چای تخمیر شده منحصربفرد پو-ایر تلفظ میشود. گیاه محلی استان یوننان چین است و از برگهای گونه دایه گیاه کاملیا سینسیس تهیه میشود.
چای پو-ایر در آغاز مانند نوع سبز فراوری میشد. اما بعد از آن، تحت یک فرآیند پیری خاص قرار میگیرد، به طوری که برگها به آرامی برشته میشوند، سپس در آفتاب خشک میشوند و به شکل توپ یا کیک بخار میشوند. این فرآیند درطول زمان طعمی بینظیر به چای میدهد.
انواع پو-ایر
- پوئره خام: به مدت دو یا سه سال به طور طبیعی تخمیر میشود، طعم تازه و ویژگیهایی نزدیک به نوع سبز دارد. همچنین بسته به محل رشد ممکن است تلخ یا شیرین باشد
- پوئره رسیده: از کمپوست برگهای خشک پوئره تولید میشود از طعم خاکی برخوردار است
- جین هوآ فو چا (Jin Hua Fu Cha) یا چای قالبی گل طلایی: محصولی است که به طور کامل برای سالها تخمیر میشود
فواید چای پو-ایر
- ممکن است به کاهش سطح کلسترول کمک کند
- سطح تانن پایینی دارد بنابراین مزه تلخی ندارد.
- به خوبی با غذاهایی مانند گوشت و شکلات جفت می شود
- با افزایش سن بهبود می یابد و ماندگاری بسیار طولانی دارد
4. چای ماچا
ماچا که از برگهای چای آسیاب شده گیاه کاملیا سیننسیس فرآوری شده است، به دلیل رنگ سبز پر جنب و جوشش شناخته شده است. چای اصل ماچا را فقط میتوان از ژاپن تهیه کرد.
اگر به ژاپن سفر میکنید، شرکت در مراسم ماچا راهی عالی برای تجربه فرهنگ محلی است. ماچا به دلیل آمادهسازی آیینیاش با همزن بامبو معروف است. ماچای تشریفاتی از لطیفترین برگهای چای به دست میآید. این چای دارای طعم متمایز اومامی و طعمی خاکی است.
اگر طعم چای ماچا شما تلخ است، احتمالاً در دمای خیلی بالا سرو می شود. دمای این چای نباید از 175 درجه تجاوز کند و در حالت ایدهآل باید 165 درجه یا کمتر باشد.
فواید چای ماچا
- حاوی مقادیر زیادی پلی فنول است که ممکن است فشار خون را کاهش دهد
- سرشار از L-theanine است، یک اسید آمینه که انرژی را به طور پیوسته آزاد میکند
- مصرف چای ماچا ممکن است باعث افزایش چربی سوزی در طول تمرین شود
- سرشار از کاتچین معروف به EGCG (اپی گالوکاتچین گالات) است که ممکن است به کاهش التهاب در بدن کمک کند
3. چای سفید
چای سفید که منشا آن در استان فوجیان چین است، اکنون در هند، نپال، تایلند، تایوان و سریلانکا نیز تولید میشود. چای سفید که به عقیده بسیاری بهترین چای جهان است، از تازهترین برگ های جوان چای تهیه میشود.
چای سفید فقط برای چند هفته در هر سال در بهار برداشت میشود. در میان انواع چای روی نوع سفید کمترین فراوری انجام میشود. بیشتر انواع سفید بهراحتی خارج یا حتی داخل منزل خشک میشوند. این میزان فراوری عطر و طعم سبک، لطیف و میوهای را برای نوشیدنی به همراه میآورد و میزان آنتیاکسیدان بالا و کافئین کمتری دارد.
انواع چای سفید
- بای هائو یین ژن (Bai Hao Yin Zhen) معروف به سوزن نقرهای: محصولی نادر، تولید شده از جوانهها با رایحه گل و طعم شیرین
- بای میو دن (Bai Mu Dan) معروف به گل صد تومانی سفید: ترکیب جوانهها و برگهای تازه با عطر و طعمی قویتر نسبت به سوزن نقرهای
- گونگ مای (Gong Mei) : برگرفته از جوانهها و برگهها با طعمی غنیتر و خاکیتر
- شو مای (Shou Mai) : تولید شده از برگهای رسیده اواخر فصل و فرایند اکسیداسیون طولانیتر نسبت به سایر انواع نوشیدنی سفید
فواید چای سفید
- محتوای کافئین کم در مقایسه با چای سیاه یا سبز
- اگر روی پوست مالیده شود ممکن است خاصیت آنتی اکسیدانی و ضد عفونی کنندگی داشته باشد
- کمتر از انواع دیگر چای فرآوری شده است، بنابراین آنتی اکسیدانها را بهتر حفظ میکند
- ممکن است متابولیسم و کاهش وزن را افزایش دهد
2. چای سبز
چای سبز مانند چای سیاه از بوته کاملیا سیننسیس تهیه میشود. با این حال، این چای در تابه بخار پز یا پخته و برای جلوگیری از اکسیداسیون خشک میشود.
از این رو، چای سبز از نظر آنتی اکسیدان بودن بسیار غنیتر از دیگر انواع چای است و پس از دم کشیدن، رنگ کاملا روشنی دارد.
انواع چای سبز
- بی لو چان (Biluochun): چای سبز به سبک چینی با رایحه قوی و طعم گیاهی یا میوهای
- جن مائی چا (Genmaicha): افزودن برنج یا سورگوم دودی برای دستیابی به عطرو طعم برشته
- گیوکورو (Gyokuro): طعم قوی، شور شبیه به آب دریا یا آب سوپ
- لائوشن (Laoshan): طعم و عطر شیرین کرهای
- لانگ جینگ یا چاه اژدها: چای بوداده دستی با کمی طعم تازگی و شیرینی
- ماتچا: چای به سبک ژاپنی، عطر و طعم خامهای، تلخ و شیرین
فواید چای سبز
- بر اساس برخی مطالعات بالینی، پلی فنولهای موجود در چای سبز ممکن است رشد تومور را کاهش دهد
- ممکن است از شما در برابر آسیب اشعه UVB محافظت کند
- کاتچین موجود در چای سبز ممکن است رشد باکتریها را در دهان سرکوب کند
- ممکن است خطر سکته مغزی را کاهش دهد
1. چای گیاهی
البته این مورد از نظر فنی چای محسوب نمیشود، بلکه دمنوش گیاهی بدون کافئین است، اما آنقدر خوب است که نمیتوان آن را نادیده گرفت. شما میتوانید این دمنوشهای گیاهی را آماده بخرید یا دمنوشهای چای خود را از ابتدا تهیه کنید.
برای درست کردن چای گیاهی خود، به سادگی میتوانید برگهای هر گیاه خوراکی را دم کنید. یکی از سادهترین دمنوشهای گیاهی خانگی، دم کرده نعناع تازه است.
فواید چای گیاهی
- گیاهی و بدون کافئین، بنابراین میتوان آن را در شب بدون تاثیر بر کیفیت خواب مصرف کرد
- برخی از دمنوشهای گیاهی مانند بابونه احساس آرامش را القا میکنند
- سایر دمنوشهای گیاهی مانند قاصدک دارای خواص ادرارآور هستند که به دفع سیستم شما کمک میکنند
خیلی عجیب بودند .
من با این مقاله ، همه اعتمادم به چای را از دست دادم .
در انتخاب چای ، وسواس به سراغم امد .
بخصوص که چای سفید الان با قیمت میلیونی هم کمیاب است .