آشپزی با دینو: طرز تهیه توریخاس اسپانیایی، یک میان‌وعده آسان و خوشمزه

در تهیه توریخاس، نان‌ تست بیات یا خشک را به یک شیرینی خوش طعم با طعم عسل، مرکبات و دارچین تبدیل می‌کنند که همه عاشق آن خواهند شد. این نان در واقع نسخه اسپانیایی نان تست فرانسوی است. در این غذا، برش‌های ضخیم نان بیات شده در شیر خیس می‌شوند تا زمانی که نرم و کرمی شوند. سپس با دارچین و مرکبات طعم‌دار می‌شوند و در روغن زیتون بکر (به جای کره) برای یک صبحانه، دسر یا میان‌وعده سبک‌ سرخ می‌شوند.

هفته‌ی مقدس در اسپانیا یک رویداد بسیار مهم است. حتی برای افراد غیر مذهبی، این یک پدیده فرهنگی با تاریخچه‌ای طولانی و غنی است. در طول این هفته آخر عید پاک، صومعه‌ها، نانوایی‌ها و خانه‌ها شیرینی‌های اسپانیای درست می‌کنند.

معروف‌ترین شیرینی سرو شده در طول هفته‌ی مقدس “توریخاس” است. توریخاس معادل اسپانیایی نان فرانسوی است. برش‌های ضخیم نان کهنه در شیر شیرین شده با دارچین، لیمو و پرتقال خیس می‌شوند و سپس در روغن زیتون سرخ می‌شوند. در حالی که هنوز گرم هستند، روی آن‌ها شکر و دارچین ریخته می‌شود.

طرز تهیه نان اسپانیایی

توریخاس یک غذای اصلی در هفته‌ی مقدس در تمام اسپانیا است، اما بسته به منطقه و حتی خانواده، تغییرات زیادی در این دستور می‌دهند. در جنوب، این نان را سرخ کرده و با عسل سرو می‌کنند. در جاهای دیگر، با شکر و دارچین می‌پوشانند. گاهی اوقات توریخاس در شربتی که با شکر و دارچین، عسل یا شیره انگور تهیه شده است خیس می‌شود.

تفاوت بین تهیه توریخاس و نان فرانسوی:

توریخاس بسیار شبیه به نان فرانسوی است. برای تهیه نان فرانسوی، نان بیات در مخلوطی از شیر و تخم‌مرغ خیس می‌شود و سپس در تابه با کره پخته می‌شود و معمولاً با کره و شربت بیشتری سرو می‌شود.

اما از آنجایی که اسپانیا از نظر تاریخی دوره‌های فقر بیشتری را گذرانده، برای تهیه توریخاس از مواد گرانی مانند تخم‌مرغ یا کره کمتر استفاده می‌کردند.

مواد لازم برای تهیه توریخاس:

نان: نان کهنه یا خشک بهترین نتیجه را در این دستور می‌دهد تا برش‌ها بتوانند به خوبی شیر را جذب کنند. شما می‌توانید از هر نوع نانی استفاده کنید، اما نان سفید با پوسته نازک و بافت ریز بهترین نتیجه را دارد. اگر فقط نان تازه دارید، می‌توانید برش‌ها را به مدت 10 تا 15 دقیقه در دمای 150 درجه سانتی‌گراد خشک کنید.

شیر: شیر، کرمی‌ترین توریخاس را درست می‌کند اما می‌توانید از شیر 2 درصد یا حتی شیر گیاهی بدون طعم و شیرین نشده نیز استفاده کنید.

عسل: برخی از مناطق اسپانیا توریخاس را بعد از پخت با شربت یا عسل شیرین می‌کنند، اما من دوست دارم کمی عسل را مستقیماً به شیر اضافه کنم تا طعم آن بیشتر شود.

شکر: مقداری شکر برای شیرین کردن شیر و مقداری نیز برای تهیه ترکیب شکر و دارچین استفاده می‌شود.

دارچین: نمی‌توان بسیاری از دسرهای اسپانیایی را بدون دارچین و مرکبات تصور کرد. این یک ترکیب کلاسیک است که هرگز قدیمی نمی‌شود.

پوست مرکبات: می‌توانید از پوست لیمو، پرتقال یا هر دو استفاده کنید. با استفاده از پوست‌گیر، یک نوار نازک و پهن از پوست را جدا کنید. هرگونه قسمت سفید یا تلخ را با چاقو جدا کنید.

تخم‌مرغ: تخم‌مرغ‌ها به قهوه‌ای شدن و ایجاد یک پوسته طلایی روی نان کمک می‌کنند.

روغن زیتون بکر: برای سرخ کردن نان استفاده می‌شود. اما اگر با ذائقه شما همخوانی ندارد می‌توانید از کره استفاده کنید.

طرز تهیه توریخاس (نان فرانسوی اسپانیایی)

زمان آماده سازی: 1 ساعت (به علاوه زمان خیساندن نان: 30 دقیقه)

زمان پخت: حدود 10-15 دقیقه

میزان سختی: آسان

مواد لازم:

نان تست کهنه: 6 برش ضخیم

شیر: 3 فنجان

عسل: 2 قاشق غذاخوری

شکر: 2 قاشق غذاخوری

چوب دارچین: 1 عدد

پوست لیمو یا پرتقال: از هر کدام یک نوار باریک

تخم مرغ: 2 عدد

روغن زیتون: 2-3 قاشق غذاخوری

شکر: 1/2 فنجان

دارچین پودر شده: 2 قاشق چایخوری

نان توریخاس

دستور پخت توریخاس:

آماده سازی شیر: پوست لیمو یا پرتقال را با پوست‌گیر جدا کنید و قسمت سفید آن را با چاقو جدا کنید. شیر، عسل، شکر و چوب دارچین را در یک قابلمه متوسط بریزید و روی حرارت متوسط گرم کنید تا به جوش آید. سپس از روی حرارت بردارید و اجازه دهید به مدت 30 دقیقه خنک شود. چوب دارچین و پوست مرکبات را از شیر بیرون بیاورید.

خیساندن نان: 6 برش نان کهنه را در یک ظرف بزرگ و کم عمق یا یک سینی فر کوچک به صورت یک لایه بچینید. شیر خنک شده را روی برش‌های نان بریزید. اجازه دهید نان به مدت 30 دقیقه تمام شیر را جذب کند.

تهیه شکر و دارچین: 1/2 فنجان شکر و 2 قاشق چای‌خوری دارچین پودر شده را در یک کاسه کوچک مخلوط کنید.

شکاندن تخم مرغ: دو عدد تخم‌مرغ را در یک کاسه کم عمق هم بزنید.

1. در یک تابه بزرگ نچسب، به اندازه کافی روغن زیتون بریزید تا کف تابه را بپوشاند (حدود 2 تا 3 قاشق غذاخوری). تابه را روی حرارت متوسط قرار دهید.

2. هر بار یک برش نان را از ظرف خارج کنید و هر دو طرف آن را در مخلوط تخم‌مرغ بزنید. به آرامی نان را بردارید زیرا نان خیس ممکن است به راحتی خرد شود.

3. نان را بلافاصله در روغن داغ بگذارید تا سرخ شود. تا زمانی که طلایی شود (حدود 1 تا 2 دقیقه) آن را سرخ کنید. سپس آن را برگردانید و طرف دیگر را طلایی کنید. نان سرخ شده را به بشقاب که در آن دستمال کاغذی گذاشته‌اید، منتقل کنید. همین مراحل را برای بقیه برش‌های نان تکرار کنید.

سرو: توریخاس را گرم سرو کنید و با مقدار زیادی شکر و دارچین یا مقداری عسل (اختیاری) تزئین کنید.

قرنچ تست اسپانیایی

نکات و تغییرات:

نسخه گیاهی: از شیر گیاهی مانند بادام یا جو دوسر می‌توانید استفاده کنید.

نسخه وگان: مخلوط تخم‌مرغ را با مخلوطی از آرد نخودچی و آب جایگزین کنید. 1/4 فنجان آرد نخودچی و 1/4 فنجان آب را با هم مخلوط کنید تا یکدست شود.

اگر چوب دارچین ندارید: از 1/2 قاشق چای‌خوری دارچین پودر شده استفاده کنید.

نحوه سرو نان توریخاس:

توریخاس اغلب در خانه‌ها در طول هفته‌ی مقدس پخته می‌شود و به تنهایی به عنوان دسر سرو می‌شود، اما می‌توانید آن‌ را در نانوایی‌ها و کافه‌ها در آستانه عید پاک پیدا کنید. نانوایی‌ها این نان را برای فروش به صورت آماده دارند.

این نان معمولا به تنهایی خورده می‌شود اما می‌توانید آن‌ها را با میوه‌های تازه، یک قاشق مرباخوری مربا یا با انواع کمپوت میل کنید. این نان در کنار یک قهوه ترکیب بی‌نظیری است.

امیدوارم از این دستور پخت لذت ببرید!

بدون امتیاز
کمی صبر کنید...

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شکلک‌ها (اموجی‌ها) را می‌توانید با کیبرد گوشی یا کیبرد مجازی ویندوز قرار دهید.
تصاویر نویسندگان دیدگاه از Gravatar گرفته می‌شود.