9 توصیه عالی برای کمک به قربانی خشونت خانگی
اگر میدانید یا مشکوک هستید که فردی قربانی خشونت خانگی است، احتمال دارد در مورد بهترین راه کمک بیخبر باشید. اجازه ندهید ترس از گفتن حرف نادرست مانع از واکنش شما به موارد خشونت خانگی شود. جستجو برای بهترین راه میتواند شما را از استفاده از فرصتی برای تغییر زندگی یک فرد بازدارد.
جهان برای بسیاری از قربانیان خشونت خانگی مکانی بسیار تاریک، ناامن و ترسناک است. بنابراین اگر میتوانید، برای کمککردن به این افراد قدمی بردارید و به آنها بگویید که در کنارشان هستید.
چگونه به قربانی خشونت خانگی کمک کنیم؟
از 9 توصیه این مطلب میتوانید برای کمک و حمایت از شخصی که فکر میکنید قربانی خشونت خانگی است، استفاده کنید.
برای آنها وقت بگذارید
اگر تصمیم دارید با قربانی ارتباط برقرار کنید، این کار را در زمان آرامش انجام دهید. درگیرشدن در هنگام عصبانیت میتواند شما را در معرض خطر قرار دهد. همچنین، مطمئن شوید برای اینکه قربانی صحبتکردن را شروع کند، به اندازه کافی وقت میگذارید. زمانی که فرد تصمیم گرفت درمورد سالها ترس و ناامیدی سخن بگوید، نباید حرف او را قطع کنید، زیرا تعهد دیگری دارید.
مکالمه را شروع کنید
میتوانید موضوع خشونت خانگی را با جملاتی «من نگران شما هستم زیرا …» یا «من نگران امنیت شما هستم…» یا «من متوجه تغییراتی در شما شدهام که نگرانکننده است…» شروع کنید.
شاید دیده باشید که شخصی برای پوشاندن کبودیها لباس میپوشد یا متوجه شدهاید که فرد ناگهان بهطور غیرعادی ساکت و گوشهگیر شده است. هر دو مورد میتوانند نشانههای سوءاستفاده باشند.
به شخص اطلاع دهید که در مورد هرگونه اطلاعات افشاشده محتاطانه رفتار خواهید کرد. سعی نکنید فرد را مجبور به افشاگری کنید. اجازه دهید مکالمه با سرعتی که او میخواهد، پیش برود.
بدون قضاوتکردن گوش کنید
اگر فرد تصمیم گرفت صحبت کند، بدون قضاوتکردن، ارائه مشاوره یا پیشنهاد راهحل به داستان او گوش دهید. این احتمال وجود دارد که اگر صادقانه گوش دهید، شخص دقیقاً به شما بگوید که به چه چیزی نیاز دارد. بنابراین فقط به فرد فرصت کامل برای صحبتکردن بدهید.
شما میتوانید سؤالهایی را درمورد تردیدهای خود بپرسید، اما عمدتاً اجازه دهید فرد احساسات و ترسهای خود را تخلیه کند. شما ممکن است اولین کسی باشید که قربانی به آن اعتماد کرده است.
به علائم هشداردهنده توجه کنید
بسیاری از افراد به دلایل مختلف سعی میکنند اینکه قربانی خشونت خانگی هستند را پنهان کنند. بنابراین توجه به علائم هشداردهنده میتواند به شما در شناسانی قربانی کمک کند:
علائم فیزیکی:
- چشمان سیاه و کبپد
- لبهای زخمی
- علائم قرمز یا بنفش روی گردن
- رگبهرگشدن مچ دست
- کبودی روی بازوها
علائم عاطفی:
- عزت نفس پایین
- بیشازحد معذرتخواهیکردن
- ترسیدن از هر چیز
- تغییر در الگوهای خواب یا غذاخوردن
- اضطراب
- سوء مصرف مواد
- علائم افسردگی
- ازدستدادن علاقه به فعالیتها و سرگرمیهایی موردعلاقه فرد
- صحبت از خودکشی
علائم رفتاری:
- گوشهگیر یا منزویشدن
- لغو قرارها یا جلسات در آخرین لحظه
- دیرآمدن سر قرارها
- ایجاد حریم خصوصی بیشازحد در مورد زندگی شخصی
- دورشدن از دوستان و خانواده
قربانیان خشونت خانگی را باور کنید
از آنجایی که خشونت خانگی بیشتر به معنای اعمال کنترل است تا خشم، اغلب قربانی تنها کسی است که جنبه تاریک شخص منفی داستان را میبیند. بسیاری از اوقات، دیگران از اینکه متوجه میشوند فردی که میشناسند ممکن است مرتکب خشونت شده باشد، شوکه میشوند.
در نتیجه، قربانیان اغلب احساس میکنند که اگر درمورد چیزی که تجربه میکنند به مردم بگویند، هیچکس آنها را باور نخواهد کرد. داستان قربانی را باور کنید و بگویید که به او اعتماد دارید. برای یک قربانی، داشتن کسی که حقیقت را در مورد مبارزات او میداند، معمولا احساس امید و آرامش را به همراه میآورد.
احساسات قربانی را تأیید کنید
ابراز احساسات متناقض در مورد شریک زندگی و موقعیت خود از سوی قربانیان غیرعادی نیست. این احساسات میتوانند به دلایل زیر زیر متغیر باشند:
- احساس گناه و عصبانیت
- امید و ناامیدی
- عشق و ترس
اگر میخواهید به قربانی خشونت خانگی کمک کنید، مهم است که احساسات او را تأیید کنید و به او بفهمانید که داشتن این افکار متضاد طبیعی است. اما به این مورد نیز اشاره کنید که خشونت عادی نیست و نباید که در ترس از حمله فیزیکی زندگی کند.
برخی از قربانیان ممکن است متوجه نباشند که وضعیت آنها غیرعادی است، زیرا شکل دیگری از روابط را تجربه نکردهاند و به تدریج به چرخه خشونت عادت کردهاند. به قربانی بگویید که خشونت و آزار بخشی از روابط سالم نیست. بدون قضاوت، به آنها اطلاع دهید که وضعیت آنها خطرناک است و شما نگران امنیت آنها هستید.
در این مرحلهای ممکن است این سوال در ذهن شما ایجاد شود که چرا قربانی با وجود خشونتی که به او تحمیل میشود به زندگی با شخص مقابل ادامه میدهد. در ادامه چند دلیل وجود دارد که نشان میدهد چرا جدایی برای این فرد آسان نیست.
- آنها هنوز هم شریک زندگی خود را دوست دارند و معتقدند که تغییر خواهند کرد.
- شریک آنها قول داد که تغییر کند.
- اعتقاد قوی به این که ازدواج با مرگ به پایان میرسد.
- فکر می کنند سوء.استفاده تقصیر آنهاست.
- بچهها
- عدم اعتمادبهنفس
- ترس از انزوا یا تنهایی
- فشار خانواده یا جامعه
- موقعیت نامناسب (شغل، پول، حمل و نقل) برای زندهماندن به تنهایی
برای عزیزانتان پشتیبانی خاصی ارائه دهید
به قربانی کمک کنید تا بهترین منابع را پیدا کند. شماره تلفن پناهگاهها، خدمات اجتماعی، وکلا، مشاوران یا گروههای حمایتی را جستجو کنید. در صورت امکان، نکتهها یا پیشنهاداتی آگاهانه در مورد خشونت خانگی ارائه دهید.
شما همچنین میتوانید اطلاعاتی درمورد قوانین مربوط به دستورات حفاظتی/محدودیتها و اطلاعات مربوط به حضانت کودک در اختیار آنها قرار دهید.
اگر راههای بالا کمکی به فرد نمیکند، سعی کنید روشهای دیگری را برای رفع نیاز آنها پیدا کنید. نقاط قوت و استعدادهای قربانی خشونت خانگی را شناسایی کنید و به او کمک کنید که آنها را گسترش داده تا انگیزهای پیدا کرده که به خودش کمک کند.
در نهایت، اگر قربانی از شما میخواهد که کار خاصی را انجام دهید و شما مایل به انجام آن هستید، از کمککردن دریغ نکنید.
کمک به تشکیل یک طرح ایمنی
به قربانی کمک کنید تا یک طرح ایمنی ایجاد کند که درصورت وقوع مجدد خشونت یا تصمیم به ترک موقعیت، از آن استفاده است. تمرین و برنامهریزی به آنها کمک میکند تا ببینند چه مراحلی لازم است. آنها از نظر روانی برای انجام این کار آماده میشوند.
به قربانی کمک کنید تا در هر مرحله از طرح ایمنی فکر کند. خطرات و مزایای هر گزینه و راههای کاهش خطرات را بسنجید.
حتما موارد زیر را در طرح ایمنی لحاظ کنید:
- مکانی امن برای رفتن در مواقع اضطراری
- بهانهای آماده برای ترک محل اگر احساس خطر کردند
- یک کلمه رمز برای هشدار به خانواده یا دوستان وقتی نیاز به کمک دارند
- یک «کیف فرار» با پول نقد، مدارک مهم (گواهی تولد، کارت تامین اجتماعی و …)، کلید، لوازم بهداشتی
- فهرستی از تماسهای اضطراری، از جمله خانواده یا دوستان مورد اعتماد، پناهگاههای محلی
چه کارهایی را نباید برای کمک به قربانی خشونت خانگی نباید انجام داد؟
اگرچه هیچ راه دقیقاً درست یا نادرستی برای کمک به قربانی خشونت خانگی وجود ندارد، اما باید از انجام هر کاری که وضعیت را بدتر میکند، اجتناب کنید. در اینجا چند مورد وجود دارد که کارشناسان توصیه میکنند از آنها اجتناب کنید:
- متجاوز را لعنت نکنید. روی رفتار تمرکز کنید نه شخصیت.
- قربانی را سرزنش نکنید. این دقیقاً کاری است که متجاوز انجام میدهد.
- خطر احتمالی برای قربانی و خودتان را دست کم نگیرید.
- قول کمکی را ندهید که نمیتوانید آن را عملی کنید.
- برای حمایت خود شرط تعیین نکنید
- کارهایی که ممکن است سوءاستفادهکننده را تحریک کند، انجام ندهید.
- به قربانی فشار نیاورید.
- عجله نکنید.
- کاری انجام ندهید که اوضاع برای برای قربانی سختتر شود.
چه زمانی باید با پلیس تماس بگیرید؟
اگر میدانید که خشونت به طور فعال رخ میدهد، فوراً با پلیس تماس بگیرید. اگر به هر نحوی مستقیماً متوجه شدید که در خشونتی حال وقوع است، با پلیس تماس بگیرید. تماس با پلیس موثرترین راه برای کمک به قربانی و فرزندانش است.
هرگز نباید کودکان را در شرایط خشونتآمیز رها کنید. هر کاری را که برای اطمینان از ایمنی آنها لازم است انجام دهید، حتی اگر به معنای مخالفت با میل قربانی یا خواسته آزارگر باشد.
در آخر بدانید که اگرچه انگیزه شما ممکن است نجات و کمک به فردی باشد که درگیر خشونت خانگی شده است، در آخر قربانی باید تصمیم نهایی را بگیرد. درنظرگرفتن این موضوع به شما کمک میکند تا مطمئن شوید که بدون توجه به تصمیم قربانیان از آنها حمایت میکنید و به ایجاد یک رابطه محبتآمیز و ایمن برای آنها ادامه میدهید.
تصاویر نویسندگان دیدگاه از Gravatar گرفته میشود.