10 مورد که والدین برای تربیت فرزند مستقل و بالغ باید به آن توجه کنند
ما در این مطلب راههای سادهای به شما میگوییم که میتوانید با آن فرزندی مستقل و بالغ تربیت کنید. بلوغ زمینههای مختلفی دارد که شامل بلوغ عاطفی، جسمی، اخلاقی، اجتماعی و فکری میشود. همه این موارد در زندگی کودکان بسیار مهم هستند تا آنها به افرادی خودمتکی و مسئولیتپذیر تبدیل شوند که نظرات خود را دارند و میتوانند به دیگران هم کمک کنند. شما میتوانید به کودک خود کمک کنید تا تمام این ویژگیها را در خود رشد دهد و خود را برای بزرگسالی آماده کند.
10 مورد برای تربیت فرزند مستقل:
1. شما میتوانید به کودک خود کمک کنید تا استقلال فردی خود را توسعه دهد
بهتر است هر کاری را برای فرزندتان انجام ندهید. آنها باید یاد بگیرند خودشان لباس بپوشند، بند کفششان را ببندند و کوله پشتی خود را برای مدرسه آماده کنند. البته شما میتوانید سریعتر و با مهارت بیشتری این کار را انجام دهید اما باید صبور باشید و منتظر بمانید تا فرزندتان این کارها را انجام دهد. ممکن است شما برای کمک به فرزندتان همیشه آنجا نباشید و آنها باید بدانند که میتوانند به خودشان تکیه کنند.
2. به فرزندتان فرصت دهید که خودش انتخاب کند
اجازه دهید فرزندتان انتخاب کند. شما نباید لباس و یا اسباب بازی را برای آنها انتخاب کنید یا تصمیم بگیرید که چه چیزی را دوست داشته باشد و چه چیزی را دوست نداشته باشد. میتوانید با مشاور کودک در مورد نیاز کودکتان صحبت کنید اما اینگونه فکر نکنید که بهتر از آنها میدانید که چه چیزی میخواهند.
3. اجازه دهید فرزندتان تنهایی جایی برود
نیازی به دنبال کردن فرزندتان در همه جا نیست. کودکان با بالا رفتن سن، میتوانند تنهایی به مدرسه بروند یا با اتوبوس از مدرسه برگردند. البته اگر خودتان آنها را ببرید، احساس آرامش بیشتری میکنید و مطمئنید کودک قطعا به مقصد رسیده است اما در سنینی که آگاهتر هستند، کودکان قوانین را میدانند و آگاهند که چگونه در خیابان باید رفتار کنند. علاوه بر این، اگر آنها در جمع دوستان خود هستند اجازه دهید بچهها با هم بروند و در طول مسیر در مورد تکالیف و اسباب بازیهای جدید خود صحبت کنند. این کار به مستقل شدن فرزندتان کمک میکند.
4. میتوانید خودکنترلی را به کودک خود یاد دهید
بچهها خیلی احساساتی هستند. آنها میتوانند دیوانهوار خوشحال شوند یا آنقدر بلند گریه کنند که در خیابان همه بشنوند. ابراز احساساتی مانند خوشحالی یا ذوق عالی است اما اگر کودک با کوچکترین اختلافی شروع به فریاد زدن و عصبانیت کرد، باید به او یاد دهید که چگونه احساسات خود را کنترل کند. کودک باید نسبت به اتفاقاتی که میافتد، معقول رفتار کند و اگر شما به آنها خود کنترلی را یاد ندهید، آنها عادت میکنند که همه چیز را از طریق گریه به دست بیاورند.
5. خود انضباطی را به فرزندتان یاد دهید
کودک باید یاد بگیرد که منظم باشد و کارهایش را به موقع انجام دهد حتی اگر مربوط به بازی و سرگرمی نباشد. مسواک زدن قبل از خواب، کنار گذاشتن اسباببازیها و انجام تکالیف همگی بخش جداییناپذیر از یک روتین روزانه است و بدون کنترل بر روی کاری که انجام میدهند، اجازه دهید خودشان تکالیف را انجام دهند و فقط در مورد تمیز کردن دندانهایشان به آنها یادآوری کنند.
6. اجازه دهید فرزندتان صحبت کند
لازم است به فرزندتان فرصتی دهید تا خودش صحبت کند. این هم برای مهارتهای فکری و هم برای مهارتهای ارتباطی آنها مهم است. کودک نباید بترسد که ممکن است کسی چیزی از او بپرسد. آنها باید یاد بگیرند که چگونه به سؤالات پاسخ دهند. در غیر این صورت، ممکن است خجالتی شوند و از دیگران دوری کنند.
7. علت و معلول را برای فرزندتان روشن کنید
کارهایی که انجام میدهید را برای فرزندتان توضیح دهید. اگر آنها را سرزنش کردید، حتماً دلیل آن را به آنها بگویید. مهم است که کودک به اشتباهات خود پی ببرد و خودش نتیجه بگیرد. آنها باید درک کنند که کارهایی که انجام میدهند میتواند به نتایج خاصی منجر شود.
8. اجازه دهید فرزندتان اشتباه کند
سعی کنید بیش از حد از کودک خود حمایت نکنید. البته توضیح مواردی که ممکن است جان آنها را به خطر بیندازد، الزامیست. اما در مورد مواردی میتوانید به کودک خود آزادی عمل دهید. این کار باعث میشود تا آنها از اشتباهات خود درس بگیرند و تجربه شخصی خود را به دست آورند که برای آینده آنها مفید است. به یاد داشته باشید که اشتباهات، زمین خوردنها و ناامیدیها همه بخشی از زندگی هستند.
9. میتوانید به فرزندتان کمک کنید تا نظر خود را شکل دهد
توسعه توانایی کودک برای نگاه انتقادی به یک موقعیت و کمک به شکل دادن باورهایش بر اساس درک و احساساتش، مهم است. مهم است که به آنها اجازه دهید نظر خود را بیان کنند. این کار به آنها کمک میکند که تسلیم شوخیهای همسالان خود نشود یا فقط برای اثبات چیزی به دیگران رفتاری عجیب و غریب و بد انجام ندهند. در آینده چنین کودکی میتواند خود را حفظ کند و تحت تأثیر شخص دیگری قرار نگیرد.
10. با کودک خود طوری رفتار نکنید که او کوچک است
وقتی فرزند شما 3 ساله شد، میتوانید به آرامی او را به انجام برخی کارها عادت دهید. برای مثال آنها میتوانند اسباب بازیهای خود را در جای خود بچینند و همانطور که رشد میکنند، لیست کارهایی که میتوانند انجام دهند را برای آنها زیاد کنید. این کار به مستقل شدن فرزندتان کمک میکند.
تصاویر نویسندگان دیدگاه از Gravatar گرفته میشود.