10 نشانه اختلال شخصیت دو قطبی در افراد که به راحتی قابل تشخیص است
علت دقیق اختلال دو قطبی هنوز به طور کامل شناخته نشده؛ اما تحقیقات نشان میدهند که ژنتیک در ایجاد آن نقش بسزایی دارد. عوامل مهمی که در ابتلا به این اختلال نقش دارند، شامل تغییرات در فعالیت مغز و عوامل محیطی از جمله ضربه در دوران کودکی یا استرس ناشی از تغییرات عمده زندگی است. این که بسیاری از ما به دلیل شرایط درونی یا بیرونی زندگی مان دچار این اختلال باشیم، کاملا طبیعی است. اگر نمیدانید که دو قطبی دارید یا نه در ادامه با همراهی دینو 10 نشانه اختلال شخصیت دو قطبی در افراد که به راحتی قابل تشخیص است را بخوانید تا شناخت بیشتری از این مشکل پیدا کنید و بتوانید آن را کنترل کنید.
- تفاوت واقعی بین سروتونین و دوپامین چیست؟
- 10 دلیل مراجعه نوجوانان به روان درمانگر برای کمک گرفتن
- با این 10 نشانه ایده آل گرایی افراطی شخصیت خودتان را بیشتر بشناسید
10 نشانه اختلال شخصیت دو قطبی
در این مطلب قصد داریم شما را با 10 نشانه اختلال شخصیت دو قطبی آشنا کنیم که به راحتی خلق و خوی شما را تحت تاثیر قرار میدهد و ممکن است در حالت شدید، برای زندگی شما مشکل ایجاد کند. بد نیست شما هم این نشانهها را به دقت بخوانید و ببینید که آیا موارد مشابهی را تجربه میکنید یا نه. خبر خوب این است که این اختلال شخصیت اگر در مراحل اولیه تشخیص داده شود، منجر به افسردگی نخواهد شد و میتوان آن را کنترل نمود. این علائم را در ادامه بخوانید.
1. برنامه خواب نامنظم
تغییرات قابل توجه در برنامه خواب در مقایسه با الگوهای معمولی خوابیدن میتواند یک نشانه واضح از اختلال شخصیت دو قطبی باشد که گاهی اوقات با افسردگی یا شیدایی بیش از حد همراه است.
2. افزایش تحریک پذیری
افزایش تحریک پذیری در کنار کودکان، در اطراف حیوانات خانگی و در جمع نیز نشانه دیگری از این اختلال است. فردی که معمولا بدون نگاه منفی زندگی میکند، ناگهان تبدیل به یک فرد منفی گرا، شاکی، تند خو و پرخاشگر میشود.
3. اشتیاق غیرقابل پیش بینی
افزایش فعالیتهای هدفمندی که بلافاصله شروع میشوند و سپس با اتمام انرژی متوقف میشوند.
4. بیعلاقگی ناگهانی
عدم علاقه به مواردی که به طور معمول برای شخص بسیار جالب است.
5. خلق و خوی نوسانی
تغییر محسوس در خلق و خوی فرد که در تضاد مستقیم با حال و هوای قبلی او است. مانند این که یک روز در مهمانی در حال سرخوشی مطلق باشید و مدتی بعد در ماشین گریه کنید.
6. برانگیختگی جنسی
افزایش افکار جنسی و همچنین تمایل به لمس، بوسیدن یا بوییدن شخصی از نزدیک یا تعامل فیزیکی با دیگران، از جمله افراد غریبه نیز یک نشانه فعال برای این اختلال است. حالت شدید این نشانه گاهی به صورت رفتارهای ناهنجار و بیبند و باری جنسی بروز میکند که در تضاد مستقیم با نحوه تجربه و پردازش عادی افکار و رفتارهای جنسی توسط شخص سالم است.
7. کاهش تمرکز
عدم تمرکز و ناتوانی در انجام کارهای معمول با سهولت، مانند تهیه شام، تمیز نگه داشتن اتاق، اتمام تکالیف مدرسه و انجام وظایف کاری. افراد درگیر این اختلال وقتی مجبور میشوند کارها را به ترتیب خاصی انجام دهند، گیج میشوند و فراموش میکنند.
8. تصمیمات بزرگ خودجوش
اتخاذ تصمیمات بزرگ بدون صحبت با عزیزان یا بدون پیش بینی عواقب آن، مانند ترک شغل یا خرید مسکن یا کالایی که ممکن است از توان عادی فرد خارج باشد. این حالت در تضاد با نحوه تصمیم گیری منظم فرد خواهد بود.
9. پایانهای غیر منتظره و آزاردهنده
ترک روابط عاشقانه در حالی که اظهارنظرهای ناراحت کنندهای درباره رابطه دو طرفه دارند. گفتن جملاتی مانند: «من هرگز دوستت نداشتم، تمام این رابطه ظاهری بوده، من اکنون با خود واقعیام روبرو شدهام، میخواهم آزاد باشم و جهان را متفاوت ببینم و …». این رفتار و جملات آزاردهنده، بسیار خارج از شخصیت یک فرد سالم است.
10. احساسات غیرقابل توضیح
ترس، نگرانی و ناراحتی ناگهانی و یا غیرقابل توضیح از این که چیزی اشتباه است یا اتفاق بدی در راه است. این وضعیت در حالت شدید میتواند با اضطراب بسیار زیاد یا حملات عصبی پانیک نیز همراه باشد.
شما کدام یک از این 10 نشانه اختلال شخصیت دو قطبی را در خود دارید؟ آیا علائم دیگری را برای این مشکل میشناسید؟ دیدگاهها و پیشنهادات ارزشمندتان را با ما در میان بگذارید.
منبع: BP Hope
تشخیص قطعی فقط با تست MMPI توسط روانشناس، علایم دقیق هم در DSM-5
قطعا همین طوره دوست عزیز اینها صرفا یک سری نشانه هستن ممنونم از توضیح خوب شما