با 15 ادویه گران‌ قیمت دنیا آشنا شوید

بخش زیادی از گران قیمت بودن ادویه ها به دلیل هزینه‌های تولید و همچنین هزینه واردات آن‌ها است. در دوران روم باستان، ادویه‌ها نمادی از جایگاه اجتماعی بودند و توسط شهروندان ثروتمند به مقدار زیاد مصرف می‌شدند. دارچین و فلفل به شدت محبوب بودند و تاجران ادویه به عربستان و هند سفر می‌کردند تا این ادویه‌ها را به روم بیاورند. 

در قرون وسطی، ادویه‌ها به‌ویژه در اروپا بسیار گران قیمت بودند. از آن‌ها نه تنها در آشپزی، بلکه برای مصارف دارویی و مراسم مذهبی نیز استفاده می‌شد. 

در سال 1602، شرکتی هلندی تأسیس شد تا ادویه‌هایی مانند زنجبیل، فلفل و زردچوبه را از آسیا به اروپا بیاورد. این دوره به عنوان عصر طلایی هلند شناخته می‌شود زیرا هلند به یکی از ثروتمندترین کشورهای جهان تبدیل شد.

در این مطلب وزن ادویه‌ها به پوند نوشته شده است که هر پوند 453 گرم یا تقریبا نیم کیلوگرم است.

15 ادویه گران قیمت جهان:

فلفل سیاه

15. فلفل سیاه: 10 دلار به ازای هر پوند 

فلفل سیاه پیش‌تر به نام “طلای سیاه” شناخته می‌شد، زیرا رومیان با طلا آن را پرداخت می‌کردند. این ادویه 20 درصد از کل تجارت ادویه در جهان را تشکیل می‌دهد. فلفل‌سیاه از گیاه گل‌دار خانواده “پیپراسه” به دست می‌آید و در واقع از میوه آن تهیه می‌شود. یک پوند فلفل سیاه ممکن است تا 10 دلار هزینه داشته باشد.

میخک

14. میخک: 11 دلار به ازای هر پوند 

میخک‌ها به دلایل مختلفی گران هستند. این جوانه‌های گل از درخت “سیزیجیوم آروما‌تیکوم” به دست می‌آیند که هر سال تنها 2 تا 3 کیلوگرم میوه می‌دهد. 

میخک‌ها به شرایط آب‌وهوایی حساس هستند و باید با دست چیده شوند. این ادویه‌های معطر در ترکیب با گوشت و میوه‌ها محبوب هستند و در ترکیب‌های ادویه‌ای به‌ویژه در دستورهای غذایی جامائیکایی، استفاده می‌شوند.

فلفل صورتی

13. فلفل صورتی: 23 دلار به ازای هر پوند 

علیرغم اسم آن، فلفل‌های صورتی در واقع فلفل نیستند. این توت‌های خشک‌شده از درخت همیشه سبز “شینوس مولی” می‌آیند و بومی آندهای پرو هستند. فلفل صورتی طعمی میوه‌ای دارد که در سالاد و همراه با مرغ عالی است.

دارچین

12. دارچین سیلان: 27 دلار به ازای هر پوند 

دارچین از پوست درخت دارچین به دست می‌آید و یک ادویه محبوب در سراسر جهان است. دو نوع دارچین وجود دارد: دارچین کاسیا از چین و اندونزی و دارچین سیلان از سریلانکا، سیشل و ماداگاسکار.

دارچین سیلان بسیار گرانتر از دارچین کاسیا است. یک پوند دارچین سریلانکا می‌تواند حدود 27 دلار در هر پوند قیمت داشته باشد در حالی که دارچین کاسیا حدود 11 دلار قیمت دارد.

دارچین سیلان رنگ روشن‌تر، طعم شیرین‌تر و تند‌تری نسبت به دارچین کاسیا دارد. همچنین حاوی ترکیبات کومارین کمتری است که برای بدن مضر است. دارچین سیلان معمولا برای تهیه ادویه گارام ماسالا استفاده می‌شود.

بیش از 90 درصد دارچینی که در ایالات متحده فروخته می شود، دارچین کاسیا است. با این حال، این دارچین سیلان است که دارای فواید سلامتی، ضد التهاب، ضد باکتری و تنظیم قند خون است.

هل سیاه

11. هل سیاه: 28 دلار به ازای هر پوند 

این ادویه به عنوان “ملکه ادویه‌ها” معروف است. هل سیاه در کوه های هیمالیا در هند و نپال رشد می‌کند و طعمی دودی دارد. علاوه بر آشپزی، در طب سنتی برای تنظیم اسید معده و بهبود هضم استفاده می‌شود.

چیلی

10. چیلی پاسیا د اواخاکا: 29 دلار به ازای هر پوند 

این فلفل کمیاب از منطقه اواخاکا در مکزیک می‌آید و بسیار تندتر از انواع سنتی آن است و در دود خشک می‌شود. در شهر اواخاکا، این فلفل خاص حدود 16 دلار به ازای هر پوند قیمت دارد در حالی که در ایالات متحده به قیمت 40 تا 60 دلار به ازای هر پوند به فروش می‌رسد.

هل سبز

9. هل سبز: 32 دلار به ازای هر پوند 

هل سبز به دلیل طعم قوی‌اش در هر دو غذاهای شیرین و شور استفاده می‌شود و محبوب در آشپزی هندی و اسکاندیناوی است. تصور می شود که پودر هل سبز باعث کاهش التهاب در بدن و کاهش فشار خون می شود. هل حاوی فلاونوئیدی به نام کورستین است که بر اساس برخی مطالعات باعث کاهش اضطراب و افسردگی می شود.

دانه بهشت

8. دانه‌های بهشت: 33 دلار به ازای هر پوند 

این دانه‌ها که به “فلفل تمساح” نیز معروف هستند، از گیاهی در غرب آفریقا به دست می‌آیند و طعمی تند و معطر دارند. این ادویه کمیاب به عنوان عصاره ​​برای اهداف دارویی نیز فروخته می‌شود

لیمو

7. برگ‌های لیمو کافیر: 36 دلار به ازای هر پوند 

این برگ‌ها که از درخت لیمو کافیر می‌آیند، در غذاهای آسیای جنوب شرقی به‌ویژه تایلندی محبوب هستند. از آنجایی که باید با دست از شاخه‌های بلند و خاردار برداشت شوند، برگ‌های لیمو گران هستند.

برگ های کافیر لیمو که به عنوان ادویه در کاری، سیب زمینی سرخ شده، غذاهای برنجی و سوپ استفاده می‌شود، به رنگ سبز تیره است. برگ‌های خشک کافیر را می‌توان در فروشگاه‌های مواد غذایی پیدا کرد. این برگ‌ها منبع عالی ویتامین C است. برگ‌های کافیر تایلندی عطر فوق العاده‌ای دارند و می‌توان از آنها برای خوشبو کردن مو و حتی حمام استفاده کرد.

زیره سیاه

6. دانه زیره سیاه: 39 دلار به ازای هر پوند 

برخلاف زیره معمولی که قهوه‌ای است، زیره سیاه طعم شیرین‌تری دارد و برای طعم دادن به نان، خورشت و غذاهای گوشتی استفاده می‌شود. از دانه‌های زیره سیاه در خاورمیانه و آسیای جنوب شرقی برای کاهش بیماری‌هایی مانند برونشیت، روماتیسم و ​​آسم استفاده می‌شود.

روغن زیره سیاه ارگانیک نه تنها برای پخت و پز بلکه برای مراقبت از پوست نیز استفاده می‌شود. این ماده حاوی بیش از 100 ویتامین و مواد معدنی است و تصور می‌شود که باعث کاهش لک و چین و چروک می‌شود.

فلفل بلند

5. فلفل بلند: 47 دلار به ازای هر پوند 

فلفل بلند که با نام پیپلی نیز شناخته می‌شود، میوه انگور گلدار است. با ظاهر مخروطی، این ادویه گران قیمت در آشپزی آفریقایی، اندونزیایی، هندی و مدیترانه‌ای رایج است.

در اولین محاصره رم، باج فلفل بلند، طلا و نقره به آلاریک اول، پادشاه ویزیگوت‌ها پرداخت شد تا شهر را از محاصره در بیارد. به دلیل قیمت بالای آن در غرب، پیدا کردن فلفل بلند در حال حاضر بسیار سخت‌تر از فلفل سیاه معمولی است.

معلب

4. معلب: 69 دلار به ازای هر پوند 

این ادویه از هسته گیلاس سنت لوسی به دست می‌آید و به دلیل فرآیند زمان‌بر آن بسیار گران قیمت است. این ادویه در آشپزی یونانی و خاورمیانه استفاده می‌شود. با این حال، مهلب در بقیه اروپا و ایالات متحده چندان شناخته شده نیست.

دانه های وانیل

3. وانیل: 200 دلار به ازای هر پوند 

وانیل به دلیل فرایند پیچیده تولید و سرقت مزارع آن بسیار گران است. ۸۰ درصد تولید وانیل جهان از ماداگاسکار است که گاهی اوقات توسط طوفان‌هایی که بر محصولات تأثیر می‌گذارند ضربه می‌خورند. در دهه 1980، مصرف کنندگان وانیل مصنوعی ارزان قیمت می‌خریدند، بنابراین برخی از کشاورزان وانیل تولید آن را متوقف کردند. یکی دیگر از دلایل گرانی وانیل دزدی آن است.

مردم دانه‌های وانیل را می‌دزدند و به همین دلیل، برخی از کشاورزان آن‌ها را قبل از رسیدن می‌چینند که باعث کاهش کیفیت آن می‌شود. علاوه بر این، تاک‌های وانیلی بین دو تا چهار سال طول می‌کشد تا به بلوغ برسند. گل‌های وانیل معمولاً فقط یک روز در سال شکوفا می‌شوند و برای تولید دانه‌های وانیلی باید در همان روز گرده افشانی شوند.

رازیانه

2. گرده رازیانه: 450 دلار به ازای هر پوند 

دومین ادویه گران قیمت جهان گرده رازیانه ارگانیک است. اگرچه پرورش رازیانه کار سختی نیست اما گرده باید با دست چیده شود و حدود یک گرم در بار است.

بیشتر گرده‌های رازیانه که به صورت تجاری رشد می‌کنند از منطقه توسکانی ایتالیا می‌آید. گرده رازیانه طعم بسیار متمایزی با نت‌های انیسون، مرکبات، شیرین بیان، فلفل و زعفران دارد. این ادویه بین برخی از بهترین سرآشپزهای جهان محبوبیت دارد.

رازیانه و دانه‌ها و گرده‌های آن به‌عنوان داروی گیاهی برای بسیاری از ناراحتی‌ها از جمله ناراحتی‌های گوارشی و به‌عنوان یک ادویه برای سم‌زدایی طبیعی و کاهش وزن مفید است.

اعتقاد بر این بود که رازیانه برای اختلالات چشمی مفید است و در کاهش آب مروارید در افراد مسن تاثیر دارد. در طب باستانی چین از رازیانه به عنوان یک درمان برای مارگزیدگی استفاده می‌شد.

زعفران گران ترین ادویه جهان

1. زعفران: 1000 دلار به ازای هر پوند 

گران‌ترین ادویه دنیا، زعفران است که با نام مستعار طلای سرخ نیز شناخته می‌شود. ادویه زعفران از گل کروکوس (crocus sativus) می‌آید و باید دست چین شود. هر گل فقط سه کلاله قرمز دارد، بنابراین برای تهیه یک پوند زعفران به 170000 گل نیاز دارید. فقط یک گرم زعفران می‌تواند تا 9 دلار قیمت داشته باشد. فرآیند تولید پر زحمت دلیل این قیمت بالاست.

تولید زعفران در کشور خودمان ایران متمرکز است اگرچه اکنون در افغانستان، اسپانیا و هند نیز برداشت می‌شود. نوشیدن آب زعفران به پوست شما درخشندگی می‌بخشد و به محو شدن لکه‌ها و بهبود بافت پوست کمک می‌کند.

امتیاز: 5.0 از 5 (3 رای)
کمی صبر کنید...

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شکلک‌ها (اموجی‌ها) را می‌توانید با کیبرد گوشی یا کیبرد مجازی ویندوز قرار دهید.
تصاویر نویسندگان دیدگاه از Gravatar گرفته می‌شود.