کشورهای بین‌ قاره ای

کدام کشورها همزمان در دو قاره واقع شده‌اند؟ (شهرها و کشورهای بین‌ قاره ای)

تصور اینکه یک کشور به طور همزمان در دو قاره واقع شده باشد بسیار جذاب و منحصربه‌فرد است. شاید در ابتدا فکر کنیم که این اتفاق غیرممکن است اما چنین چیزی در میان کشورهای جهان وجود دارد. در واقع برای افرادی که در کشورهای بین قاره‌ای زندگی می‌کنند‌، این ماجرا روزمره و تکراری است و قطعا موضوع هیجان‌انگیزی برایشان نخواهد بود. در این مطلب به معرفی ۵ کشوری خواهیم پرداخت که با این ویژگی، همزمان در دو قاره واقع شده‌اند. در این میان می‌توان به ترکیه، روسیه، مصر و قزاقستان اشاره کرد. در ادامه جزییات بیشتر از شهرها و کشورهای بین‌ قاره ای را ارائه خواهیم کرد.

بیشتر بخوانید: معرفی کشورهایی که هرگز در المپیک تابستانی و زمستانی مدال نگرفته‌اند
بیشتر بخوانید: معرفی کشورهایی که هرگز بارش برف را ندیده‌اند؟

کشورهای بین‌ قاره ای

استانبول، ترکیه

کشورهای بین‌ قاره ای

یکی از مشهورترین و نام آشناترین کشورهای بین قاره‌ای که در دو قاره مختلف واقع شده، کشور ترکیه بوده است. ترکیه از شهر استانبول و تنگه بسفر از آسیا جدا شده و وارد اروپا شده است. استانبول یکی از  پربازدیدترین شهرهای جهان است و در طول تاریخ یک مرکز مهم سیاسی، قومی و تجاری بوده است. استانبول در گذشته به قسطنطنیه معروف بود و از سال 330-1453 میلادی و در دوره امپراتوری عثمانی از سال 1285 تا 1923 میلادی، پایتخت امپراتوری بیزانس بود. این شهر محل تمدن‌های بزرگی مانند رومی‌ها و یونانی‌ها بوده و پلی میان دو قاره آسیا و اروپا است. ۶۵ درصد مردم ترکیه در قسمت اروپایی آن زندگی می‌کنند و مابقی در بخش آسیایی هستند.

سوئز، مصر

بندر و کانال دریایی سوئز، با جمعیت تخمینی 744000 نفر، در مرز آسیا و آفریقا قرار دارد. با افتتاح کانال سوئز در سال 1869، این شهر تا به امروز به عنوان یک مرکز دریایی و تجاری و همچنین نقطه عزیمت برای زیارت مکه (حجاج) باقی مانده است. سوئز که در کشور مصر واقع شده در واقع یک شهر بین قاره‌های آسیا و آفریقا است.

مگنیتو گورسک، روسیه

مگنیتوگورسک مدتها قبل از اینکه به شهری تبدیل شود، به عنوان مسیر ارتباطی قلعه‌های اورنبورگ در زمان سلطنت الیزابت بوده است. این شهر در سال 1743 ساخته شده و با داشتن یک تاریخ منحصر به فرد، از موقعیت مکانی خوبی برخوردار بوده است. در واقع این شهر روسیه در امتداد مرزهای اروپا و آسیا است. با شروع دهه 1930، جوزف استالین به عنوان بخشی از برنامه 5 ساله خود این شهر را به یک منطقه تولید فولاد تبدیل کرد. تا به امروز، مگنیتوگورسک یک شهر صنعتی باقی مانده که توسط رودخانه اورال تقسیم شده است و کارخانه‌های آهن و فولاد آن بیشتر در سمت آسیایی بوده و مناطق مسکونی آن در سمت اروپایی واقع شده است. شایان ذکر است که مانند بسیاری از کلانشهرهای صنعتی، رودخانه آن نیز به شدت توسط زباله‌های صنعتی آلوده شده است.

اورنبورگ، روسیه

کشورهای بین‌ قاره ای

اورنبورگ نیز در رودخانه اورال واقع شده است و یکی دیگر از شهرهای بین قاره‌ای در روسیه است که همزمان در دو قاره اروپا و آسیا واقع شده است. این شهر یک مرکز تجاری مهم در آسیای میانه بوده و امروزه جمعیت تقریبی این شهر 534000 نفر است. شهر اورنبورگ، روسیه میزبان کارخانه‌های صنعتی، تاسیسات فرآوری گاز، صنایع مهندسی و موسسات آموزشی است.

آتیراو، قزاقستان

آتیراو، قزاقستان بزرگترین ورودی نفت به این کشور بوده که در رودخانه اورال واقع شده است. آتیراو از اواسط قرن هفدهم به عنوان مقر اصلی ماهیگیری با نام گوریف معرفی شد و سپس در سال 1992 به Atyrau تغییر نام یافت. این شهر که در مرز اروپا و آسیا قرار دارد، تقریباً 235،300 نفر ساکن را در خود جای داده است.

بیشتر بخوانید: تا سال ۲۰۵۰ کدام کشورها بیشترین مسلمانان جهان را خواهند داشت؟
بیشتر بخوانید: معرفی بزرگترین اقتصاد جهان و 10 کشور با بالاترین بازده صنعتی در جهان

امتیاز: 3.3 از 5 (3 رای)
کمی صبر کنید...
Avatar

نوشته شده توسط

ایمیل: majdi.mahta@gmail.com

۲ دیدگاه

  1. Avatar shadiM گفت:

    خدای من چ جالب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شکلک‌ها (اموجی‌ها) را می‌توانید با کیبرد گوشی یا کیبرد مجازی ویندوز قرار دهید.
تصاویر نویسندگان دیدگاه از Gravatar گرفته می‌شود.