آشپزی با دینو: طرز تهیه شاک شوکا، املت تونسی

شاک شوکا، یک غذای سنتی شمال آفریقا است که از ترکیب تخم‌مرغ‌ در سس گوجه فرنگی و فلفل دلمه‌ای معطر تهیه می‌شود. تخم‌مرغ‌ها را مستقیماً در سس در حال می‌شکنید. در این دستور سفیده تخم مرغ کاملا پخته می‌شود اما زردی آن را می‌توانید به صورت عسلی بردارید.

شاک شوکا سنتی تغییرات زیادی در سراسر مدیترانه و خاورمیانه کرده است. در نسخه ایتالیایی شامل ریحان و پارمزان است. در یکی از نسخه‌های تونسی شامل کلم پیچ و اسفناج است که به آن شاک شوکا سبز هم می‌گویند.

در این نسخه غیر سنتی، ما همان حس و حال خوشمزه شاکشوکه را حفظ می‌کنیم اما یک قوطی لوبیا سفید به آن اضافه می‌کنیم. این ترکیبی بی‌نظیر از ایتالیا و شمال آفریقا است.

املت تونسی

مواد لازم برای تهیه شاک شوکا با لوبیا:

روغن زیتون فوق بکر: برای نرم کردن سبزیجات و به عنوان روغن نهایی درست قبل از سرو استفاده می‌شود. از نوع با کیفیت بالا استفاده کنید.

سبزیجات: شما به پیاز، فلفل دلمه‌ای و سیر نیاز دارید. هر رنگی از پیاز یا فلفل دلمه‌ای که دارید مناسب این غذا است.

ادویه جات: گشنیز و زیره حسی گرم و معطر اضافه می‌کنند. پاپریکا و فلفل قرمز، نمک کوشر و فلفل سیاه طعم این غذا لذیذ را تقویت می‌کنند. 

گوجه فرنگی‌های خرد شده: تکه‌های گوجه فرنگی با آب خود گوجه، پایه سس را تشکیل می‌دهند.

لوبیا سفید: بافت کرمی به این غذای بی‌نظیر اضافه می‌کند. می‌توانید با هر لوبیای سفیدی یا حتی نخود جایگزین کنید. 

تخم مرغ: تخم مرغ رنگ و ارزش غذایی بیشتری به غذای شما می‌دهد. اگر فکر می‌کنید که اضافه کردن آن به غذا می‌تواند غذا را سنگین کند، می‌توانید مقدار کمی اضافه کنید.

سبزی تازه: مقدار زیادی جعفری و شوید طعم تازه و خوشمزه‌ای به غذا اضافه می‌کند. می‌توانید از سبزی‌های تازه دیگری مانند نعناع، گشنیز یا ریحان استفاده کنید. اگر سبزی تازه ندارید از خشک استفاده کنید.

املت شک شوکا

دستور پخت آسان شاک شوکا:

  1. سبزیجات خود را آماده کنید و آن‌ها را در یک کاسه بریزید. یک پیاز را نصف کرده و نازک برش دهید. 1 فلفل قرمز و 1 فلفل سبز دلمه و 2 حبه سیر را خرد کنید. 
  2. یک قوطی گوجه فرنگی خرد شده و یک قوطی لوبیا را باز کنید. اگر لوبیا نیاز به آبکشی دارد، آن را بشویید. در صورت نداشتن کنسرو می‌توانید خودتان گوجه‌هایی را که دارید، خرد کنید و لوبیا را جدا بپزید.
  3. سبزیجات را تفت دهید. در یک تابه بزرگ، حدود 2 قاشق غذاخوری روغن زیتون را روی حرارت متوسط ​​تا زیاد گرم کنید تا براق شود. پیاز، فلفل‌ها و سیر را اضافه کنید. با 1 قاشق چایخوری گشنیز و پاپریکا، 1/2 قاشق چایخوری زیره، فلفل قرمز و مقداری نمک و فلفل سیاه طعم دار کنید. مرتباً هم بزنید تا سبزیجات نرم شوند، (حدود 5 تا 7 دقیقه).
  4. گوجه فرنگی‌ها و لوبیا‌ را اضافه کنید تا بجوش بیاید. سپس حرارت را کم کنید و در قابلمه را بگذارید. در قابلمه را به شکلی بگذارید که کمی بخار بتواند از قابلمه خارج شود. اجازه دهید سس گوجه فرنگی کمی غلیظ شود (حدود 20 دقیقه).
  5. در قابلمه را بردارید و با پشت قاشق 4 چاه در سس درست کنید. یک تخم مرغ در هر چاه بشکنید. در قابلمه را بگذارید و اجازه دهید تا سفیده تخم مرغ‌ها بسته شود اما زرده کمی عسلی باشد (حدود 5 دقیقه).
  6. در همین حال، سبزیجات را آماده کنید. در حالی که تخم مرغ‌ها در حال پختن هستند، به اندازه کافی برگ جعفری و شوید خرد کنید تا 1/4 فنجان از هر کدام داشته باشید.
  7. حالا می‌توانید قابلمه را از روی حرارت بردارید و با کمی روغن زیتون و سبزیجات تازه غذا را سرو کنید. نوش جان!

امتیاز: 5.0 از 5 (1 رای)
کمی صبر کنید...

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شکلک‌ها (اموجی‌ها) را می‌توانید با کیبرد گوشی یا کیبرد مجازی ویندوز قرار دهید.
تصاویر نویسندگان دیدگاه از Gravatar گرفته می‌شود.