شکلات

«شکلات تا سال 2050 به پایان می‌رسد» – تیتری هولناک و دور از واقعیت

احتمال از بین رفتن شکلات در 40 سال آینده، خبری است که به یک‌باره عاشقان شکلات، این خوراکی پرطرفدار را هراسان و غمگین کرد. به همراه این خبر، دلایلی دال بر این‌که تغییرات آب و هوایی باعث از بین رفتن درخت کاکائو خواهد شد نیز انتشار داده شده است. اما با ما همراه باشید تا از صحت و سقم این قضیه باخبر شوید.

آیا واقعا باید با دنیای خوشمزه شکلات خداحافظی کرد؟

این روزها خبر خطر انقراض درختان شکلات به سرعت در فضای مجازی انتشار پیدا کرده است. حتی در بعضی کشورها مردم شروع به فروش تیشرت‌ها و ماگ‌هایی با طرح نوشته: «لطفا زمین، تنها کُره‌ی دارای شکلات را نجات دهید.» کرده‌اند. اما آیا واقعا قرار است ما آینده‌ای بدون شکلات را تجربه کنیم؟ دانشمندان در جواب این سئوال پاسخ روشنی داده‌اند: «نه.»

شکلات

داستان پشت این تیتر خبری پرحاشیه:

همه چیز از آن‌جایی شروع شد که در Business Insider مقاله‌ای با هشدارهایی در خصوص شکلات چاپ شد. در این مقاله اشاره شده بود که اگر طبق روند فعلی هم‌چنان زمین گرم‌تر بشود و شرایط آب و هوایی بهم بریزد، درختان کاکائو تا سال 2050 در معرض خطر انقراض قرار خواهند گرفت.

کاکائو

در ادامه این مقاله توضیح داده شد که دانشمندانی از دانشگاه UC Berkley کالفرنیا در حال هم‌کاری با کمپانی Mars هستند تا جلوی این تهدید را بگیرند. در طی مصاحبه‌ای که با این افراد صورت گرفته مشخصا عنوان کردند که خبر پخش شده در مقاله چاپ شده، دارای اطلاعات نادرست بوده است و قرار نیست نسل شکلات در طول چهل سال منقرض شود.

درخت کاکائو

خبر همکاری دانشمندان با کمپانی مارس به دلیل مقاوم کردن درخت کاکائو صحت دارد اما نه به دلیل بالا بردن مقاومت این درختان نسبت به گرما، بلکه برای مقاوم کردنشان در برابر بیماری‌ها و آفات. سال‌هاست که نوعی قارچ، درختان کاکائو در آمریکای جنوبی را درگیر کرده است. دانشمندان در تلاشند تا با نوعی دستکاری ژنتیکی، بتوانند مقاومت این درختان را بالا ببرند.

شکلات و تغییرات آب و هوایی:

اما خبر تاثیرپذیری شکلات از گرم شدن هوا، به نحوی که نسل آن رو به انقراض برود از کجا درآمد؟ در مقاله‌ای در سال 2014 بحث شده بود که با شرایط فعلی برداشت تجاری کارخانه‌های شکلات سازی و طبق همین روند گرم شدن زمین، در ساحل عاج و غنا، تا سال 2050 کشت کاکائو به پایان خواهد رسید.

شکلات

محققان بر سر این نکته که تغییرات اقلیمی نوعی خطر تهدید کننده برای کاکائو محسوب می‌شود، هم‌عقیده‌اند. کاکائو غالبا در آفریقای غربی تولید می‌شود. افزایش دما می‌تواند بر روی زمین‌های مناسب برای کشت این گیاه اثر منفی بگذارد. در نتیجه با کاهش زمین‌های کشت، این گیاهان ضعیف شده و بیماری‌ها بر آن‌ها غالب خواهند شد. دانشمندان معتقدند که با تمام این اوصاف هنوز خطر انقراض کاکائو را تهدید نمی‌کند.

شکلات

بیش از نیمی از شکلات دنیا منحصر به ساحل عاج و غنا است اما شکلات در کارائیب، هند و استرالیا نیز تولید می‌شود. بنابراین نگران خداحافظی با این اغذیه لذیذ و دوست داشتنی نباشید. همچنین نباید این نکته را به فراموشی سپرد که افزایش دما و پروسه گرم شدن زمین، در تولید شکلات، همانند سایر محصولات زراعی، اثر منفی می‌گذارد.

امتیاز: 4.1 از 5 (9 رای)
کمی صبر کنید...

۱۳ دیدگاه

  1. Avatar saeid049 گفت:

    با شرایط گلخانه ای راحت میشه تولیدش کرد خطر انقراض نداره اما مشکل وحشتناک گرم شدن کره زمین و به طبع اون تغییرات اقلیمی و بالا اومدن سطح اب دریا و ذوب شدن یخ های قطبی که باید بهش توجه بشه

  2. Avatar راوی گفت:

    اها تو این دنیا فقط شکلاته که اهمیت داره و 40 سال دیگه “الکی مثلا” منقرض میشه
    جمع کنید باوا

  3. Avatar unknow گفت:

    وقتی تکنولوژی های پرورش گلخانه هست چطوری قراره گیاهی تولیدش به پاییان برسه
    نهایتا اگر شرایط آب هوایی زمین برای شکلات ناسازگار بود توی گلخانه شرایطشو شبیه سازی می کنن
    الان توی صحرای سوزان هم میشه گیاهانی رو پرورش داد که نیاز به هوای خنگ و آفتاب کم دارن
    با تکنولوژی های جدید حتی دیگه نیازی به رو باز بودن و تابش مستقیم خورشید به گیاه نیست ، بجای نور خورشیدُ با پنل تبدیل به الکتریسیته می کنن هم باهاش دمای داخل گلخانرو کنترول می کنن و هم نوری مانند نور خورشید رو با لامپ های جدید شبیه سازی می کنن
    بقول عباس این مقاله همش جنبه تبلیغاتی داره

    • Avatar مهسا شریعتی‌راد گفت:

      ممنون از پیامتون دوست عزیز. به داشتن چنین اطلاعاتی باید افتخار کرد. همینطور هم هستش. از ابتدا تا انتهای این متن هم هدف روشن سازی مردم در خصوص این ادعای باطل بوده. اما به هر حال باید در خصوص گرم شدن زمین تدابیری در پیش گرفت. شاید از نظر اقتصادی، ایده گلخانه زدن در مقایسه با سایر راه حل‌های ممکن، منطقی نباشه.

  4. Avatar امیرحسین گفت:

    معلوم نیست مترجم کی بوده.Côte d’Ivoire نام فرانسوی کشور ساحل عاجه که بزرگترین تولید کننده کاکا‌ئو در جهانه.در قسمتی از متن اشاره شده Côte d’Ivoire منطقه ای است واقع در کشور غنا که واقعاْ جای تعجب داره!!!

  5. Avatar آرش گفت:

    کاکائو با شکلات فرق میکنه، شکلات یک پودر صنعتی شبیه میوه کاکائو است که از خوراکی‌هایی نظیر شیر و شکر و فندق تولید میشه!

  6. Avatar عباس گفت:

    همش جنبه تبلیغات داره.

  7. Avatar واحد گفت:

    Côte d’Ivoire فک کنم همون ساحل عاج باشه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شکلک‌ها (اموجی‌ها) را می‌توانید با کیبرد گوشی یا کیبرد مجازی ویندوز قرار دهید.
تصاویر نویسندگان دیدگاه از Gravatar گرفته می‌شود.