آشپزی با دینو: دستور پخت نان پرتزل خانگی، نانی خوشمزه با ریشه آلمانی
نان پرتزل خانگی تنها یک میان وعده نیست؛ بلکه یک ماجراجویی آشپزی است که ترکیبی از سنت، خلاقیت و لذت است. شما میتوانید این نان پرتزل را در طعمها و شکلهای مختلف درست کنید.
تاریخچه نان پرتزل
منشأ نان پرتزل به اروپا باستان برمیگردد و نظریههای مختلفی وجود دارد که میگویند این میان وعده در اوایل دوران مسیحیت ایجاد شده است. شکل نان پرتزل به دستهای در حال دعا یا نماد “سهگانه مقدس” شباهت دارد.
منشأ ایتالیایی
یکی از نظریهها این است که در قرن 7 میلادی، یک راهب ایتالیایی میخواست دانشآموزانش را تشویق کند. او خمیری درست کرد، آن را به شکل دستان در حال دعا درآورد و پخت. هنگامی که آنها را به دانشآموزان خود میداد، گفت: “pretiola” که به معنای “پاداشهای کوچک” است.
منشأ آلمانی
نظریه دیگر این است که نان پرتزل از نانوایان آلمانی در منطقه بایرن به وجود آمده است. این خوراک از نوعی نان که رومیان باستان به نام “پریتیولا” میخوردند، تکامل یافته است که در آلمان به آن “بِرتزل” میگویند که میتواند از کلمه لاتین “براچیولا” به معنی “بازوهای کوچک” یا “براسلوس” (دستبند) گرفته شده باشد.
تا به امروز، آلمان بهویژه به دلیل سهم خود در فرهنگ این نان معروف است و این میان وعده در جشنوارهها و بازارهای آلمان محبوب است.
ورود به ایالات متحده
نان پرتزل در قرن 19 میلادی، هنگامی که مهاجران آلمانی در پنسیلوانیا ساکن شدند، به ایالات متحده راه پیدا کرد که به نام “پنسیلوانیا داچ” شناخته شدند. پنسیلوانیا همچنان بیش از 80 درصد نان پرتزل ایالات متحده را تولید میکند.
امروزه، این نانها در سراسر جهان پرطرفدار هستند و به عنوان یک میان وعده نمادین در رویدادهای ورزشی، نمایشگاهها و نانواییها تبدیل شدهاند.
دستورالعمل پخت نان پرتزل خانگی نرم:
*موارد مورد نیاز: یک کاسه بزرگ، قاشق چوبی، همزن، قابلمه و سینی فر با کاغذ روغنی.
مواد لازم برای خمیر:
-7 گرم مخمر
– 350 میلیلیتر آب ولرم
– 1 قاشق غذاخوری شکر
– 1 قاشق غذاخوری کره بدون نمک
– 500 گرم آرد سفید
– 2 قاشق چایخوری نمک
– 2 لیتر آب در قابلمه
– 130 گرم جوش شیرین
روش پخت:
1. در یک کاسه بزرگ، مخمر را با آب ولرم کاملاً مخلوط کنید.
2. حالا شکر، کره و 1 قاشق چایخوری نمک را به آن اضافه کنید و با همزن هم بزنید.
3. آرد را به تدریج اضافه کرده و هم بزنید، اما فقط یک سوم آرد را هر بار اضافه کنید تا گلولههای خشک ایجاد نشود.
4. خمیر را به مدت حداقل 5 دقیقه روی یک سطح آردپاشی شده ورز دهید تا حالت کشدار بگیرد و به راحتی پاره نشود. اگر با انگشتان خود خمیر را فشار دهید و به حالت اولیه برگردد، آماده است.
5. خمیر را به شکل توپ درآورده و داخل کاسه بگذارید، سپس با حوله بپوشانید و اجازه دهید به مدت 15 دقیقه استراحت کند.
6. فر را روی 200 درجه سانتیگراد (400 درجه فارنهایت) روشن کنید. سینی فر را با کاغذ روغنی آماده کنید.
7. برای به دست آوردن لایه قهوهای مخصوص نان پرتزل، 2 لیتر آب را در قابلمه جوش آورده و جوش شیرین را اضافه کنید.
8. خمیر را به 10 قسمت مساوی تقسیم کنید. هر قسمت را به یک طناب نازک به طول 30-40 سانتیمتر تبدیل کنید.
9. خمیر را به شکل کلاسیک نان پرتزل درآورید.
10. هر نان را به مدت 25 ثانیه در آب جوش با جوش شیرین فرو برده و سپس روی سینی فر قرار دهید.
11. پس از چیدن همه نانها، روی آنها نمک بپاشید.
12. حدود 15 دقیقه یا تا زمانی که به رنگ و بافت دلخواه برسید، آن را بپزید.
ایدههایی برای تنوع طعم
– پودر سیر یا پیاز برای این نان خوشمزه
– پنیر چدار برای طعم پنیری
– دارچین و شکر برای نسخه شیرین
پیشنهادات سرو
این نان خانگی مناسب برای دیپهای مختلف است؛ دیپ خردل کلاسیک یا دیپ پنیری.
نوش جان!
تصاویر نویسندگان دیدگاه از Gravatar گرفته میشود.