کشورهای خاورمیانه

ثروتمندترین و فقیرترین کشورهای خاورمیانه و جایگاه ایران در این لیست

خاورمیانه مرکز بزرگترین ذخایر نفت و گاز طبیعی جهان است و با توجه به همین موضوع و افزایش تقاضای جهانی، کشورهای این منطقه بزرگترین تولید ناخالص جهان را دارند. از سوی دیگر وجود این منابع در خاورمیانه باعث شده تا کشورهای این منطقه بسیار ثروتمند باشند. خاورمیانه جمعیت کمی دارد در نتیجه با توجه به درآمدی که از منابع بدست می‌آید، درآمد سالانه‌ی این کشورها از تولید ناخالص بسیار بالا بوده است. در این مطلب به معرفی ثروتمندترین و فقیرترین کشورهای خاورمیانه خواهیم پرداخت و جایگاه ایران را در این لیست بررسی خواهیم کرد.

کشورهای خاورمیانه

ثروتمندترین کشورهای خاورمیانه

۱) قطر

قطر یکی از کوچکترین کشورهای خاورمیانه است و تنها مساحتی برابر با ۴.۴۷۳ مایل مربع را دارد. با این حال، این کشور از منابع زیادی بهره برده و از درآمد حاصل از منابع طبیعی خود بسیار ثروتمند شده است. قطر سومین کشور در جهان بوده که ذخایر ثابت نفت آن به ۱۵ میلیارد بشکه رسیده است. ثروت این کشور از منابع طبیعی به ۱۶۶.۹ میلیارد دلار می‌رسد. کشور قطر از کشورهای خاورمیانه است که جمعیت کمی دارد و جمعیت آن به حدود ۲.۸ میلیون نفر می‌رسد. از سوی دیگر سرانه تولید ناخالص داخلی آن بیش از ۱۲۹.۷۰۰ دلار تخمین زده شده است که بالاترین میزان نه تنها در خاورمیانه بلکه در جهان است.

۲) کویت

کویت یکی دیگر از کشورهای کوچک خاورمیانه با مساحت ۶.۸۸۰ مایل مربع است. کویت هم یکی دیگر از ثروتمندترین کشورها در جهان بوده که سرانه تولید ناخالص داخلی آن ۷۱.۳۰۰ دلار است. کشور کویت دهمین کشور ثروتمند جهان و دومین کشور خاورمیانه است. تولید ناخالص داخلی این کشور از منابع طبیعی، با توجه به جمعیت نسبتاً کم ۴.۳ میلیون نفری، بسیار بالا است. ظرفیت تولید نفت این کشور ۲.۵ میلیون بشکه در روز است و ذخایر نفتی آن حدود ۹۴ میلیارد بشکه تخمین زده می‌شود. واحد پول رسمی کویت به دینار کویت معروف بوده که با ارزش‌ترین پول جهان است.

بیشتر بخوانید: مقایسه زندگی مردم ایران و کویت و ارزش دینار کویت در مقابل ریال ایران

۳) امارات متحد عربی (UAE)

امارات متحده عربی کشور دیگری است که در شبه جزیره عربستان واقع شده و سومین کشور ثروتمند خاورمیانه محسوب می‌شود. این کشور ۳۲.۳۰۰ مایل مربع مساحت دارد و سرانه تولید ناخالص داخلی آن ۶۷.۷۰۰ دلار است. اقتصاد این کشور تا حدودی به ذخایر معدنی غنی آن متکی بوده و درآمد نفتی آن ۳۷۷ میلیارد دلار است. این کشور ۹.۳ میلیون نفر جمعیت دارد که براساس تخمین، ۷.۸ میلیون نفر آن مهاجران هستند.

بیشتر بخوانید: ماجرای عدم پاسخ کشور امارات به درخواست ویزای توریستی مردم ایران

فقیرترین کشورهای خاورمیانه

۱) سوریه

سوریه یکی از کشورهای خاورمیانه است که با لبنان، ترکیه، اردن، اسرائیل و عراق هم مرز است. تخمین زده می‌شود که جمعیت این کشور ۱۷ میلیون نفری است که در منطقه ۷۱.۵۰۰ مایل مربعی سکونت دارند. اقتصاد سوریه یکی از متنوع‌ترین اقتصادها در این منطقه است که بخش‌های اصلی آن به کشاورزی، خدمات، صنعت و نفت مرتبط بوده و سرانه تولید ناخالص داخلی این کشور پایین‌ترین سطح را در خاورمیانه دارد و این میزان معادل ۲.۹۰۰ دلار است. از سوی دیگر جنگ در سوریه به کلی اقتصاد را در این کشور بهم ریخته و خسارت‌های اقتصادی شدیدی وارد کرده است. خسارت‌های اقتصادی ناشی از جنگ در سوریه به بیش از ۲۳۷ میلیارد دلار رسیده است.

۲) یمن

یمن کشوری است که در قسمت جنوبی شبه جزیره عربستان واقع شده و مساحتی معادل ۲۰۳،۸۵۰ مایل مربع را شامل می‌شود. این کشور تولید ناخالص داخلی در حدود ۷۳.۴۴۵ میلیارد دلار دارد و جمعیتی بالغ بر ۲۸ میلیون نفر را در خود جای داده است. سرانه تولید ناخالص داخلی ۲.۵۰۰ دلار بوده که کمترین مقدار در خاورمیانه است. حدود ۹۰ درصد صادرات این کشور، نفت بوده که به بیش از ۴ میلیارد بشکه از ذخایر نفت ثابت می‌رسد.

بیشتر بخوانید: لیست کشورهایی که برای توریست ها خطرناک به نظر می‌رسند (جایگاه ایران در این لیست)

لیست ثروتمندترین و فقیرترین کشورهای خاورمیانه

کشورهای خاورمیانه

همانطور که در جدول مشاهده می‌کنید، ایران در این لیست در جایگاه دهم قرار دارد. اما جدا از میزان تولید ناخالص داخلی، جمعیت نیز موضوع مهمی است. کشورهای ثروتمند جمعیت زیادی ندارند در نتیجه سهم هر شخص از این درآمد بیشتر بوده و سطح زندگی نیز بالاتر خواهد بود. در حالی که کشورهای فقیری مانند یمن و سوریه جمعیت بسیار زیادی دارند و بخشی از فقیر شدن مردم در سراسر جهان با جمعیت کشور رابطه مستقیم دارد. در حال حاضر جمعیت ایران نیز بسیار بالا بوده و شاید بهتر باشد در این شرایط اقتصادی و سطح زندگی در ایران، فرزندآوری کاهش یابد.

بیشتر بخوانید: چرا جمعیت مسلمانان جهان سریع‌تر از مذهب‌های دیگر در حال رشد است؟

امتیاز: 3.9 از 5 (10 رای)
کمی صبر کنید...
Avatar

نوشته شده توسط

ایمیل: majdi.mahta@gmail.com

۱۲ دیدگاه

  1. Avatar سیداحمد گفت:

    ایران یک درصد جمعیت جهان و ده درصد منابع جهان را دارد.حالا خودتون کلاهتونا قاضی کنید.دلیلش دزدی زیادو مدیریت وسیاست غلط میباشد…

  2. Avatar الخلجی گفت:

    همه ادیان انسانها را به راست و درستی سفارش می کنند این اشخاص و حاکمان جورهستند که به خاطر منافع دنیوی کتابهای آسمانی را به نفع خودشان تفسیر می کنند ولی اخلاقی ترین کتاب قرآن کریم است که همه جوانب را خداوند متعال در آن آورده است کتابهای آسمانی قبل از قرآن برای آماده سازی بشریت برای پذیرش کاملترین دین بوده است همه حریمهای خوانوادگی در آن لحاظ شده

  3. Avatar ابوالفضل گفت:

    امارات کم کم رو هم رفته زیر 175 میلیارد دلار درآمد نداشته

  4. Avatar ابوالفضل گفت:

    سلام ببخشید خود شهر دبی داخل امارات به تنهایی سال 2015 نزدیک به 75 میلیارد دلار درآمد اونم فقط از راه گردشگری داشته بعد شما داریم میگیم که درآمد امارات 67 میلیارد دلار بوده؟

  5. Avatar ئ گفت:

    ایران ثروتمند ترین کشور جهان است این همه دزدی این همه اختلاس این همه بریزو به پاش .باز ثروتمندترین در جهان است اما مردم بیچاره وهمیشه در صحنه با فقر زندگی می کنند .

  6. Avatar مهدی گفت:

    جمعیت هیچ ربطی نداره.این آخرمتنو نویسنده باشیطنت نوشت.آمریکا 5برابرایران جمعیت داره آیافقیر؟ثروت یه کشور فقط اول به منابعش ودوم به سیاست هاش بستگی داره

  7. Avatar unknow گفت:

    سلام

    جمعیت هیچ تأثیری در فقیر شدن تعداد زیادی از جمعیت یک کشور نداره
    جمعیت بیشتر یعنی تولید ثروت بیشتر اما در قانون سرمایه داری ثروت پخش نمیشه جمعیت بیشتر میشه ولی ثروت برای همون جمعیت کم بیشتر میشه و همینطور برای حکومت
    تولید ثروت همینجوری که بدست نمیاد ثروتمندا با افزایش جمعیت می تونن تولید ثروت بیشتری انجام بدن

  8. Avatar علی گفت:

    ظریف: خودمان انتخاب کردیم جور دیگری زندگی کنیم
    ولایتی: از یمنی‌ها مقاومت یاد بگیریم؛ جای لباس، لنگ می‌پوشند
    وزیربهداشت به مردم در مورد انواع مشکلات: فیزیوتراپی: خودتان بمالید

    • Avatar علی گفت:

      سلام.
      رضای خدا که جای خود دارد.
      اصلا این دولت ، چیزی بنام زندگی پس از مرگ رو قبول ندارند.
      پس فعلا با آخرت ، کاری نداریم.
      ولی ظریف و امثالهم ، که اینقدر حرف میزنن ، چقدر برای مردم کار کرده اند؟
      فقط جیب خودشون و دور و بری هاشون رو پر کردن.
      ثمرهء برجام را هم که دیدیم.
      نزدیک به هشت سال ، مردم رو فریب دادند و هیچ کاری هم انجام ندادند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شکلک‌ها (اموجی‌ها) را می‌توانید با کیبرد گوشی یا کیبرد مجازی ویندوز قرار دهید.
تصاویر نویسندگان دیدگاه از Gravatar گرفته می‌شود.