دستشویی رفتن با کاپ قاعدگی

آیا دستشویی رفتن با کاپ قاعدگی دردسرساز است؟

یکی از دغدغه‌های رایج افرادی که از کاپ پریودی استفاده می‌کنند، نحوه دستشویی رفتن با کاپ قاعدگی است. بعضی‌ها تصور می‌کنند هنگام ادرار یا اجابت مزاج باید کاپ را از بدن خارج کنند، اما این باور اشتباه است. کاپ قاعدگی در داخل واژن قرار می‌گیرد و هیچ تداخلی با مجاری ادرار یا مقعد ندارد. در این مطلب به نکات مهم و روش‌های استفاده ایمن از کاپ قاعدگی هنگام مراجعه به سرویس بهداشتی خواهیم پرداخت.

آیا دستشویی رفتن با کاپ قاعدگی ممکن است؟

بله. برای دستشویی رفتن با کاپ قاعدگی نیاز به خارج کردن کاپ از بدن ندارید. تنها با توجه به آناتومی بدن، ممکن است نیاز باشد تا قبل و بعد دستشویی، کاپ را کمی تنظیم کنید. اما بطور کلی برای ادرار یا مدفوع نیازی به خروج آن از بدن ندارید. به گفته فروشگاه اینترنتی گروچا:

دستشویی رفتن با کاپ قاعدگی بسیار ساده است. اگر کاپ در جای مناسب خود قرار گرفته باشد، نباید هیچ فشاری احساس کنید؛ اما اگر کاپ بیش‌ازحد پایین آمده باشد، ممکن است به دیواره واژن فشار وارد کند و روی مجرای ادرار اثر بگذارد که درنتیجه احساس نیاز مداوم به ادرارکردن خواهید داشت یا جریان ادرار به‌راحتی خارج نمی‌شود.

زنان در قسمت جلوی بدن خود دارای دو دهانه مجزا هستند. دهانه جلویی مجرای ادرار بوده که وظیفه خروج ادرار را دارد. دهانه پشتی، واژن است که کاپ قاعدگی در داخل آن قرار می‌گیرد. اگر کاپ بیش از اندازه پایین باشد ممکن است به دیواره واژن فشار وارد کرده که در نهایت روی مجرای ادرار تاثیر می‌گذارد. این حالت باعث احساس مداوم ادرار کردن شده یا از خروج راحت ادرار جلوگیری می‌کند. برای جلوگیری از این مشکل نیاز است تا کاپ را کمی بالاتر قرار دهید.

در سایت The Period Lady درباره ادرار کردن با کاپ قاعدگی توضیح می‌دهد:

This is easy, just wee as you normally would! If your menstrual cup is positioned properly and is the right menstrual cup for you, you shouldn’t feel it at all. If your cup is sitting a little too low it can put pressure on your urethra making it a little harder for urine to flow as freely. Reposition your period cup a little higher up and this should ease.

“ادرار کردن با کاپ بسیار آسان است، فقط مانند همیشه ادرار کنید! اگر کاپ قاعدگی به درستی در بدن قرار گرفته باشد و اندازه‌اش مناسب شما باشد، نباید اصلاً احساسش کنید. با این حال، اگر کاپ بیش از حد پایین قرار گرفته باشد، ممکن است روی مجرای ادرار فشار وارد کرده و باعث سخت‌تر شدن جریان ادرار شود. در این صورت، کافی‌ست کاپ را کمی بالاتر در واژن قرار دهید تا این فشار برطرف شود.”

آیا دفع مدفوع باعث خروج کاپ از بدن می‌شود؟

کاپ قاعدگی در داخل کانال واژن قرار داشته و ارتباطی با روده بزرگ ندارد. اما در هنگام فشار آوردن برای دفع مدفوع ممکن است کاپ به سمت پایین حرکت کرده یا حتی از بدن خارج شود. این موضوع به دلیل متصل بودن عضلات کف لگن به یکدیگر است. فشار به روده بزرگ می‌تواند روی عضلات واژن تأثیر بگذارد و باعث جابه‌جایی یا خروج کاپ شود.

بنابراین بهترین روش این است که پیش از دفع، کاپ را خارج نمایید تا با خیال راحت اجابت مزاج انجام دهید. اما اگر تصمیم به خروج کاپ از واژن ندارید، حتما موقعیت آن را بعد از دفع مجددا تنظیم کنید.

آیا دفع مدفوع باعث خروج کاپ از بدن می‌شود

چگونه از جابه‌جا شدن کاپ قاعدگی در هنگام دفع جلوگیری کنم؟

برای جلوگیری از جابه‌جایی کاپ در هنگام دفع نیاز است تا نکات زیر را رعایت نمایید:

  • از زور زدن زیاد خودداری نمایید: این کار علاوه بر جا‌به‌جا شدن کاپ، باعث به خطر افتادن سلامت روده‌ها نیز می‌شود. حرکات روده سالم باید به‌صورت طبیعی انجام شده و از فشار زیاد پرهیز شود.
  • با یک انگشت تمیز کاپ را نگه دارید: برای جلوگیری از افتادن کاپ به داخل دستشویی می‌توانید آن را با یک انگشت تمیز در هنگام دفع نگه دارید. این کار باعث جلوگیری از حرکت کاپ قاعدگی به سمت پایین می‌شود.
  • در صورت جابه‌جایی کاپ آن را با انگشت تمیز برگردانید: اگر احساس خروج یا حرکت کاپ به سمت پایین را داشتید، تنها کافیست تا با یک انگشت تمیز آن را به سمت بالا هل دهید.
  • از کاپ‌های محکم‌تر استفاده نمایید: اگر کاپ به‌صورت مداوم جابه‌جا می‌شود، می‌توانید از مدل محکم‌تر استفاده کنید.

نکات مهم استفاده از کاپ قاعدگی در سرویس بهداشتی

برای داشتن تجربه بهتر و راحت‌تر دستشویی رفتن با کاپ قاعدگی نیاز است تا این نکات را به یاد داشته باشید:

  • وضعیت کاپ را بررسی کنید: قبل از رفتن به دستشویی از خالی بودن کاپ مطمئن شوید. چرا که پر بودن آن باعث می‌شود که در هنگام فشار آوردن به عضلات کف لگن، خون نشت نماید. بنابراین در صورت پر بودن کاپ، نسبت به خالی کردن آن اقدام نمایید.
  • از توالت فرنگی استفاده کنید: در صورت امکان از توالت فرنگی استفاده کنید. این کار برای تخلیه و جاگذاری کاپ قاعدگی بسیار مناسب است.
  • دستمال یا بطری همراه خود داشته باشید: در صورتی که از توالت عمومی استفاده می‌کنید و دسترسی به روشویی ندارید، حتما بطری آب همراه خود داشته باشید. دستمال مرطوب و بطری آب باعث می‌شود که بتوانید دست‌های خود و کاپ را تمیز نمایید.
  • در خانه تمرین کنید: پیش از آنکه در توالت عمومی برای تخلیه و جاگذاری کاپ قاعدگی اقدام نمایید، در داخل خانه این کار را انجام دهید. این حالت باعث می‌شود که نکات مربوط به استفاده و جای‌گذاری را بهتر متوجه شوید. همچنین با اعتماد به نفس بهتری در مکان عمومی از کاپ استفاده نمایید.

جمع بندی

دستشویی رفتن با کاپ قاعدگی در ابتدا ممکن است سخت و غیر ممکن به نظر برسد. اما با کمی تمرین می‌توانید به راحتی همراه با کاپ، ادرار و مدفوع را انجام دهید. کاپ قاعدگی در کانال واژن قرار داشته و اگر به درستی در جای خود باشد، در هنگام ادرار کردن خارج نمی‌شود. برای دفع مدفوع نیز ممکن است با فشار آوردن به عضلات کف لگن، به سمت پایین حرکت نماید. با نگه داشتن یا خارج کردن کاپ می‌توانید از افتادن آن به داخل دستشویی جلوگیری کنید. اگر به‌دنبال خرید کاپ قاعدگی باکیفیت و از فروشگاهی اینترنتی قابل‌اعتماد هستید، گروچا می‌تواند انتخابی مطمئن و هوشمندانه برای شما باشد.

سوالات متداول

آیا لازم است هنگام ادرار کردن کاپ قاعدگی را دربیاورم؟

خیر. نیازی به خارج کردن کاپ قاعدگی برای ادرار نیست. کاپ در واژن قرار می‌گیرد و ارتباطی با مجرای ادرار ندارد. فقط اگر حس می‌کنید جریان ادرار کند شده یا فشار وارد می‌شود، ممکن است لازم باشد کاپ را کمی بالاتر در واژن قرار دهید.

چرا هنگام ادرار کردن احساس فشار یا کند شدن جریان ادرار دارم؟

اگر کاپ قاعدگی خیلی پایین باشد یا اندازه آن برای بدن شما مناسب نباشد، ممکن است به مجرای ادرار فشار وارد کند و باعث کندی جریان ادرار شود. کافی است کاپ را کمی بالاتر بگذارید یا از سایز دیگری استفاده کنید.

آیا مدفوع کردن می‌تواند باعث خارج شدن کاپ شود؟

بله، در برخی افراد فشار ناشی از دفع مدفوع ممکن است کاپ را به سمت پایین هل دهد یا حتی باعث خارج شدن آن شود. چون عضلات کف لگن به هم مرتبط هستند. به همین دلیل بعضی افراد ترجیح می‌دهند قبل از اجابت مزاج کاپ را بیرون بیاورند.

سلب مسئولیت:
تیم دینو در تهیه محتوای رپورتاژ آگهی نقشی نداشته و مسئولیتی در قبال صحت آن ندارد.

امتیاز: 5.0 از 5 (1 رای)
کمی صبر کنید...

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شکلک‌ها (اموجی‌ها) را می‌توانید با کیبرد گوشی یا کیبرد مجازی ویندوز قرار دهید.
تصاویر نویسندگان دیدگاه از Gravatar گرفته می‌شود.