هشدار: گرمای شدید و بحران سلامت روان در آینده نزدیک
گرمای شدید، خطرناکترین تهدید ناشی از تغییرات اقلیمی است و این تأثیرات فقط به آسیبهای جسمی محدود نمیشود. به نظر میرسد هزینههای روانی ناشی از این مسئله همچنان نادیده گرفته میشود. مطالعهای جدید نشان میدهد که گرما در استرالیا شرایط زندگی و کار را تحت تأثیر قرار داده و با بدترشدن تغییرات اقلیمی، این چالشها ممکن است بار اختلالات روانی و رفتاری (MBDs) را افزایش دهند.
اختلالات روانی و رفتاری شامل طیف گستردهای از مشکلات مانند اختلالات اضطرابی، اختلالات افسردگی، اختلال دوقطبی، اسکیزوفرنی، اختلالات مصرف الکل و مواد مخدر و سایر اختلالات روانی و مصرف مواد میشوند.
طبق پیشبینیهای اخیر، اگر گرمایش جهانی تا سال 2100 زیر 3 درجه سلسیوس (نسبت به سطوح پیش از صنعتیشدن) متوقف شود، بار نسبی MBDs ممکن است در دهه 2030 به میزان 11 درصد و در دهه 2050 به میزان 27.5 درصد افزایش یابد.
اما اگر اقدام جدی برای کاهش گرمایش جهانی انجام نشود و بحران اقلیمی تشدید شود، این بار ممکن است تا سال 2050 نزدیک به 49 درصد افزایش یابد.
تأثیرات مخرب تغییرات اقلیمی بر سلامت روان و حالات عاطفی به طور فزایندهای در سراسر جهان شناخته شده است و این وضعیت بدتر خواهد شد مگر اینکه اقدام کنیم.
تأثیر گرما بر سلامت روان
پنگ بی، نویسنده ارشد و پژوهشگر سلامت محیط زیست از دانشگاه آدلاید، این موضوع را بیان میکند. از ناراحتیهای خفیف تا شرایط جدی مانند اسکیزوفرنی، افزایش دما شرایط را برای میلیونها نفر سختتر میکند. جوانان، که اغلب این مشکلات را در اوایل زندگی تجربه میکنند، با بدترشدن بحران اقلیمی بیشتر در معرض خطر هستند.

برآوردهای جدید بی و همکارانش براساس دادههای سلامت از تمامی ایالتها و قلمروهای استرالیا بین سالهای 2003 تا 2018 است. این دادهها نشان میدهند که بستری.شدن و مراجعه به اورژانس مرتبط با MBDs معمولاً با رویدادهای دمای بالا افزایش مییابد.
موجهای گرما معمولاً برای افراد مبتلا به MBDs کشنده نبودند، اما بهطور قابلتوجهی بر سالهای سپریشده در سلامت کامل تأثیر گذاشتند.
برای مثال، در موج گرمایی که در سال 2008 آدلاید را درگیر کرد، این فاجعه 15 روزه با افزایش 64 درصدی بستریهای مرتبط با MBDs در میان کودکان و افزایش 10 درصدی در میان افراد بالای 75 سال همراه بود.
دانشمندان هنوز نمیدانند گرمای شدید چگونه ممکن است سلامت روان را تحت تاثیر قرار دهد، اما این احتمال وجود دارد که تغییرات دمای خون بر میزان اکسیژنرسانی به سیستم عصبی مرکزی اثر بگذارد. دماهای بالا همچنین ممکن است بر الگوهای خواب و پاسخهای استرس تأثیر بگذارند که همه این موارد میتوانند سلامت روان را تحت تأثیر قرار دهند.
امروزه تخمین زده میشود که نزدیک به 44 درصد از استرالیاییهای 16 تا 85 سال در مقطعی از زندگی خود دچار MBDs شوند. این معادل تقریباً 8.6 میلیون نفر است.
در حالی که خطر سالانه بستریشدن به علت گرما برای این گروه پایین است، اگر روند گرمایش جهانی ادامه یابد، این خطر ممکن است در سالهای آینده دوبرابر شود و از 1.8 درصد به 2.8 درصد تا سال 2050 برسد. این افزایش بیش از چیزی است که میتوان به رشد جمعیت یا سالمندشدن جامعه نسبت داد و نگرانیهایی در مورد هزینههای تغییرات اقلیمی ایجاد میکند.
این یافته جالبی است، زیرا نشان میدهد که سلامت روان افراد مسن لزوماً در برابر موجهای گرما آسیبپذیرتر نیست. برای مثال، مطالعات اخیر نشان دادهاند که جوانان ممکن است بیش از افراد مسن در معرض خطر مرگ ناشی از دماهای بالا باشند.
از آنجا که جوانان به لحاظ فیزیولوژیکی برای مقابله با موجهای گرما سازگارتر هستند، پژوهشگران گمان میکنند که آنها ممکن است اقدامات احتیاطی را انجام ندهند. این گروه سنی همچنین بیشتر احتمال دارد در شرایط گرم بیرون کار کنند.
با توجه به شروع زودهنگام MBDs در میان جوانان کنونی، همراه با بار اضافی روانی ناشی از بحرانهای اقلیمی، تقویت تابآوری امری ضروری است.
نویسندگان این تحلیل، به رهبری پژوهشگر سلامت عمومی جینگون لیو، مینویسند: این مسئله مستلزم درک عمیقتر از نحوه تأثیر دمای بالا بر سلامت روان است، به طوری که متخصصان بهداشت عمومی و درمانگران با دانش و ابزارهای لازم برای حفاظت از جوامع مجهز شوند… به ویژه با توجه به اینکه پیشبینی میشود گرمایش جهانی ادامه یافته و تشدید شود.
تصاویر نویسندگان دیدگاه از Gravatar گرفته میشود.