جنیفر لوپز در عربستان: فشن شو عربستان با حضور هنرمندان مطرح دنیا
احتمالا این روزها همهی شما ویدیوهای فشن شو باشکوهی که در کشور عربستان برگزار شد را تماشا کردهاید. عربستان که مهد اسلام بود، در سالهای اخیر تغییرات زیادی ایجاد کرده و انعطاف زیادی در بخشهای مختلف نشان داده تا نظر مردم جهان را جلب کند و رضایت مردم خود را بدست آورد. برای مثال چهار سال قبل قانون حجاب اجباری در عربستان برای زنان در این کشور برداشته شد و این تغییر، فرصتی شد تا مردم جهان با دید بازتری در مورد سفر به این کشور فکر کنند.
در نهایت، اوج این تغییرات فکری، سیاسی و اجتماعی را در برگزاری کنسرتهای متنوع از متالیکا گرفته تا ماریا کری در مهد اسلام شاهد بودیم و هرگز فکرش را نمیکردیم که در نزدیکی مکه فشن شو باشکوهی با حضور هنرمندان مطرح دنیا مانند جنیفر لوپز، نانسی عجرم، سلین دیون، کامیلا کابیو و حتی برخی بازیگران و مدلهای مطرح دنیا برگزار شود.
نتیجهی رویدادهایی مانند فشن شو عربستان، چیزی جز جذب توریست، جذب سرمایهگذاریهای خارجی، تعامل با جهان، تغییر افکار عمومی نسبت به کشورهای عربی و نمایشی از فرهنگ و پیشرفت در این کشور نبود. در نگاه اول میبینیم که هزینهی گزافی برای برگزاری چنین رویدادهایی شده است (طبق شایعات میلیاردها دلار به هنرمندان پرداخت شد) اما چیزی که اتفاق میافتد جذب سرمایهگذاران برای پروژههای بعدی است و در واقع این رویدادها پتانسیل عربستان را برای اجرای پروژههای این چنینی به نمایش میگذارد.
به طور کلی کشورهای عربی نشان دادند که حتی با وجود اسلام و مذهب، کشور نیاز به اصلاحاتی دارد تا با جامعه و سبک زندگی امروزی سازگار شود. در واقع نمیتوان سبک زندگی صدها سال قبل را با تکنولوژی، تفکر و سیاستهای امروز تطابق داد و این نکتهای است که کشورهای عربی به آن رسیدهاند و تلاش زیادی برای اصلاح برنامههای خود در سالهای آینده کردهاند. به جرات میتوان گفت که کشورهای عربی مانند عربستان، قطر، امارات، عمان و غیره، تقویت ارزشهای مدرن را به عنوان راهی برای ارتباط بیشتر با کشورهای جهان، تعاملات فرهنگی، افزایش درآمد و تحولات اقتصادی، رفاه اجتماعی مردم و بهرهگیری از تازهترین تکنولوژیها انتخاب کردهاند.
به طور کلی کشورهای عربی دریافتهاند که برای رسیدن به اهداف سیاسی و فرهنگی و اجتماعی، گذار از برخی ارزشهای سنتی ضروری است و باید براساس نیاز جامعه و دنیا انعطاف به خرج داد. این در حالی است که برخی از کشورهای خاورمیانه با وجود فشارهای اقتصادی هنوز نتوانستهاند راهی برای پیشرفت کشور و رضایت عمومی پیدا کنند.
تصاویر نویسندگان دیدگاه از Gravatar گرفته میشود.