دستور پخت 5 سوپ سالم و متفاوت در این روزهای سرد زمستان
در این روزهای سرد زمستان، درست کردن سوپ های سالم و مقوی برای سپری کردن روزهای سرد از واجبات است. در این مطلب دستور پخت پنج سوپ متفات و سالم را با شما به اشتراک میگذاریم.
5 سوپ سالم و مقوی که در روزهای سرد باید درست کنید:
سوپ توفو و سبزیجات:
زمان آماده سازی: 35 دقیقه
زمان اضافی: 2 ساعت
زمان کل: 2 ساعت و 35 دقیقه
مناسب برای: 4 نفر
مواد تشکیل دهنده:
1 بسته توفوی سفت، خشک شده و به مکعبهای کوچک بریده شده
2 قاشق غذاخوری روغن زیتون
1 قاشق چایخوری ادویه ایتالیایی
2 فنجان آب مرغ
کنسرو گوجه فرنگی خرد شده آغشته در ریحان، سیر و پونه کوهی (از رب گوجه هم میتوانید استفاده کنید)
3 فنجان قارچ دکمهای تازه خرد شده
½ فنجان نخود فرنگی تازه یا کنسروی
½ فنجان تکههای مارچوبه
½ فنجان فلفل قرمز خرد شده
⅓ فنجان گوجه فرنگی خشک
¼ فنجان زیتون سبز ورقه شده
1 پیمانه پنیر پارمزان رنده شده
توفو را در یک ظرف ریخته و به آن کمی روغن و ادویه ایتالیایی اضافه کنید. اجازه دهید توفو 2 تا 4 ساعت در یخچال بماند. فر را گرم کنید و اسپری روغن بزنید. حرارت را روی درجه متوسط بگذارید و اجازه دهید 5 تا 8 دقیقه توفو بپزد و یک بار آن را بچرخانید.
آب مرغ و کنسرو گوجه فرنگی را به قابلمه اضافه کنید تا به جوش بیاید. قارچ، نخود و مارچوبه را اضافه کنید؛ حرارت را کم کنید و اجازه دهید سبزیجات نرم شوند. در آخر فلفل شیرین، گوجه فرنگی خشک و زیتون را اضافه کنید. میتوانید این سوپ را با پنیر پارمزان سرو کنید.
سوپ لوبیا سفید و فلفل قرمز:
زمان آماده سازی: 35 دقیقه
زمان اضافی: 30 دقیقه
زمان کل: 1 ساعت و 5 دقیقه
مناسب برای: 6 نفر
مواد تشکیل دهنده:
¼ فنجان روغن آووکادو یا روغن کانولا
2 فنجان فلفل پوبلانو (حدود 3 عدد)
1 پیاز بزرگ خرد شده
سیر 4 حبه، ریز شده
½ فنجان کینوا شسته شده
4 قاشق چایخوری پونه کوهی خشک
4 قاشق چایخوری زیره آسیاب شده
1 قاشق چایخوری نمک
½ قاشق چایخوری گشنیز آسیاب شده
½ قاشق چایخوری فلفل آسیاب شده
4 فنجان آب سبزیجات
2 قوطی لوبیا سفید بدون نمک شسته شده
1 کدو سبز بزرگ خرد شده (حدود 3 فنجان)
¼ فنجان گشنیز تازه خرد شده
2 قاشق غذاخوری آبلیمو، به اضافه چند برش برای سرو
روغن را در یک قابلمه بزرگ روی حرارت متوسط بریزید. چیلی، پیاز و سیر را اضافه کنید. 5 تا 7 دقیقه تفت دهید و هم بزنید تا سبزیجات نرم شوند. کینوا، پونه کوهی، زیره، نمک، گشنیز و فلفل را اضافه کنید. حدود 1 دقیقه بپزید و هم بزنید تا عطر آن بلند شود. آب سبزیجات و لوبیا را اضافه کنید. حرارت را کم کنید تا بجوشد. اجازه دهید مواد به مدت 20 دقیقه بپزد و گاهی اوقات هم بزنید. کدو سبز را اضافه کنید و اجازه دهید تا کدوها نرم و سوپ غلیظ شود و حدود 15 دقیقه بعد، گشنیز و لیموترش را به آن اضافه کنید. در صورت تمایل این سوپ را با تکههای لیموترش سرو کنید.
چیلی مرغ با سیب زمینی شیرین:
زمان پخت: 25 دقیقه
زمان اضافی: 15 دقیقه
زمان کل: 40 دقیقه
مناسب برای: 5 نفر
مواد تشکیل دهنده:
2 قاشق غذاخوری روغن زیتون فوق بکر
1 پیاز بزرگ خرد شده
3 حبه سیر خرد شده
2 فنجان سیب زمینی شیرین مکعبی
1 فلفل دلمهای سبز متوسط خرد شده
2 قاشق غذاخوری پودر چیلی
2 قاشق چایخوری زیره آسیاب شده
1 قاشق چایخوری پونه کوهی خشک
1 قوطی لوبیا شسته شده
2 فنجان آب مرغ
1 فنجان ذرت
2 فنجان مرغ پخته شده مکعبی (300 گرم)
¾ قاشق چایخوری نمک
¼ قاشق چایخوری فلفل آسیاب شده
خامه ترش، آووکادو و یا گشنیز برای تزئین
در یک قابلمه بزرگ روی حرارت متوسط روغن بریزید. پیاز، سیر، سیب زمینی شیرین و فلفل دلمهای را اضافه کنید؛ 5 تا 6 دقیقه تفت دهید و هر از گاهی هم بزنید تا سبزیجات کمی نرم شوند. پودر فلفل قرمز، زیره و پونه کوهی را با هم مخلوط کرده و به مدت 1 دقیقه تفت دهید تا بوی آن بلند شود.
لوبیا و آب مرغ را اضافه کنید و بگذارید بجوشد. حرارت را کم کنید، در قابلمه را بگذارید و به مدت 15 دقیقه اجازه دهید به آرامی بجوشد.
ذرت و مرغ پخته شده را اضافه کنید تا بپزد. در آخر نمک و فلفل را اضافه کنید. بعد از 2 تا 3 دقیقه آن را از روی حرارت بردارید. در صورت تمایل با خامه ترش، آووکادو و یا گشنیز آن را سرو کنید.
سوپ مرغ و کلم با سس پستو:
زمان پخت: 25 دقیقه
زمان کل: 35 دقیقه
مناسب برای: 6 نفر
مواد تشکیل دهنده:
2 قاشق غذاخوری روغن زیتون فوق بکر
1 فنجان هویج نازک ورقه شده
4 فنجان کلم سبز خرد شده
1 فنجان تره فرنگی ورقه شده
1 قاشق غذاخوری سیر ریز خرد شده
6 فنجان آب مرغ بدون نمک
1 قوطی کنسرو لوبیا سفید
1 قاشق چایخوری نمک
500 گرم سینه مرغ بدون استخوان و بدون پوست، به قطعات کوچک برش داده شده
6 قاشق غذاخوری سس پستو
در یک قابلمه بزرگ روی حرارت متوسط روغن بریزید. هویج را اضافه کنید؛ حدود 2 دقیقه اجازه دهید بپزد و تفت دهید تا نرم شود. کلم و تره فرنگی را اضافه کنید و تفت دهید. بعد حدود 4 دقیقه سیر را اضافه کنید و حدود 1 دقیقه تفت دهید تا عطر آن بلند شود. آب مرغ، لوبیا و نمک را اضافه کنید، حرارت را روی شعله متوسط بگذارید و اجازه دهید تا بجوشد.
مرغ را به این مخلوط اضافه کنید تا بپزد. در آخر به آن نمک و فلفل اضافه کنید. سوپ را در کاسهای بریزید و سپس روی آن 1 قاشق غذاخوری پستو بریزید.
سوپ مرغ آرام پز با لوبیا سفید:
زمان آماده سازی: 15 دقیقه
زمان فعال: 10 دقیقه
زمان اضافی: 7 ساعت 20 دقیقه
زمان کل: 7 ساعت 45 دقیقه
مناسب برای: 6 نفر
مواد تشکیل دهنده:
500 گرم لوبیا کانلینی یا سفید، یک شب خیس خورده و آبکش شده
6 فنجان آب مرغ بدون نمک
1 فنجان پیاز خرد شده
1 فنجان هویج ورقه شده
1 قاشق چایخوری رزماری تازه ریز خرد شده
100 گرم پنیر پارمزان تکهای کوچک به اضافه 2/3 فنجان پارمزان رنده شده
2 سینه مرغ با استخوان
4 فنجان کلم پیچ خرد شده
1 قاشق غذاخوری آب لیمو
½ قاشق چایخوری نمک کوشر
½ قاشق چایخوری فلفل آسیاب شده
2 قاشق غذاخوری روغن زیتون فوق بکر
¼ فنجان جعفری
لوبیا، آب مرغ، پیاز، هویج، رزماری و پارمزان تکهای را در یک آرام پز بریزی و مرغ را به آن اضافه کنید. 7 تا 8 ساعت اجازه دهید تا مواد بپزد. مرغ را روی یک تخته برش تمیز بگذارید. حدود 10 دقیقه صبر کنید تا به اندازه کافی خنک شود. مرغ را خرد کنید و استخوانهای آن را دور بریزید. مرغ را به آرام پز برگردانید و کلم پیچ را به آن اضافه کنید. اجازه دهید 20 تا 30 دقیقه کلم پیچ نرم شود. آب لیمو، نمک و فلفل را به آن اضافه کنید. حالا میتوانید سوپ را با روغن زیتون، پارمزان و جعفری سرو کنید.
نوش جان!
تصاویر نویسندگان دیدگاه از Gravatar گرفته میشود.