دستور پخت 5 سوپ سالم و متفاوت در این روزهای سرد زمستان

در این روزهای سرد زمستان، درست کردن سوپ ‌های سالم و مقوی برای سپری کردن روزهای سرد از واجبات است. در این مطلب دستور پخت پنج سوپ متفات و سالم را با شما به اشتراک می‌گذاریم.

5 سوپ سالم و مقوی که در روزهای سرد باید درست کنید:

سوپ توفو و سبزیجات:

سوپ زمستانه

زمان آماده سازی: 35 دقیقه

زمان اضافی: 2 ساعت

زمان کل: 2 ساعت و 35 دقیقه

مناسب برای: 4 نفر

مواد تشکیل دهنده:

1 بسته توفوی سفت، خشک شده و به مکعب‌های کوچک بریده شده

2 قاشق غذاخوری روغن زیتون

1 قاشق چایخوری ادویه ایتالیایی

2 فنجان آب مرغ

کنسرو گوجه فرنگی خرد شده آغشته در ریحان، سیر و پونه کوهی (از رب گوجه هم می‌توانید استفاده کنید)

3 فنجان قارچ دکمه‌ای تازه خرد شده

½ فنجان نخود فرنگی تازه یا کنسروی

½ فنجان تکه‌های مارچوبه

½ فنجان فلفل قرمز خرد شده

⅓ فنجان گوجه فرنگی خشک

¼ فنجان زیتون سبز ورقه شده

1 پیمانه پنیر پارمزان رنده شده

توفو را در یک ظرف ریخته و به آن کمی روغن و ادویه ایتالیایی اضافه کنید. اجازه دهید توفو 2 تا 4 ساعت در یخچال بماند. فر را گرم کنید و اسپری روغن بزنید. حرارت را روی درجه متوسط بگذارید و اجازه دهید 5 تا 8 دقیقه توفو بپزد و یک بار آن را بچرخانید.

آب مرغ و کنسرو گوجه فرنگی را به قابلمه اضافه کنید تا به جوش بیاید. قارچ، نخود و مارچوبه را اضافه کنید؛ حرارت را کم کنید و اجازه دهید سبزیجات نرم شوند. در آخر فلفل شیرین، گوجه فرنگی خشک و زیتون را اضافه کنید. می‌توانید این سوپ را با پنیر پارمزان سرو کنید.

سوپ لوبیا سفید و فلفل قرمز:

سوپ متفاوت

زمان آماده سازی: 35 دقیقه

زمان اضافی: 30 دقیقه

زمان کل: 1 ساعت و 5 دقیقه

مناسب برای: 6 نفر

مواد تشکیل دهنده:

¼ فنجان روغن آووکادو یا روغن کانولا

2 فنجان فلفل پوبلانو (حدود 3 عدد)

1 پیاز بزرگ خرد شده

سیر 4 حبه، ریز شده

½ فنجان کینوا شسته شده

4 قاشق چایخوری پونه کوهی خشک

4 قاشق چایخوری زیره آسیاب شده

1 قاشق چایخوری نمک

½ قاشق چایخوری گشنیز آسیاب شده

½ قاشق چایخوری فلفل آسیاب شده

4 فنجان آب سبزیجات

2 قوطی لوبیا سفید بدون نمک شسته شده

1 کدو سبز بزرگ خرد شده (حدود 3 فنجان)

¼ فنجان گشنیز تازه خرد شده

2 قاشق غذاخوری آبلیمو، به اضافه چند برش برای سرو

روغن را در یک قابلمه بزرگ روی حرارت متوسط بریزید. چیلی، پیاز و سیر را اضافه کنید. 5 تا 7 دقیقه تفت دهید و هم بزنید تا سبزیجات نرم شوند. کینوا، پونه کوهی، زیره، نمک، گشنیز و فلفل را اضافه کنید. حدود 1 دقیقه بپزید و هم بزنید تا عطر آن بلند شود. آب سبزیجات و لوبیا را اضافه کنید. حرارت را کم کنید تا بجوشد. اجازه دهید مواد به مدت 20 دقیقه بپزد و گاهی اوقات هم بزنید. کدو سبز را اضافه کنید و اجازه دهید تا کدوها نرم و سوپ غلیظ شود و حدود 15 دقیقه بعد، گشنیز و لیموترش را به آن اضافه کنید. در صورت تمایل این سوپ را با تکه‌های لیموترش سرو کنید.

چیلی مرغ با سیب زمینی شیرین:

سوپ خوشمزه

زمان پخت: 25 دقیقه

زمان اضافی: 15 دقیقه

زمان کل: 40 دقیقه

مناسب برای: 5 نفر

مواد تشکیل دهنده:

2 قاشق غذاخوری روغن زیتون فوق بکر

1 پیاز بزرگ خرد شده

3 حبه سیر خرد شده

2 فنجان سیب زمینی شیرین مکعبی

1 فلفل دلمه‌ای سبز متوسط خرد شده

2 قاشق غذاخوری پودر چیلی

2 قاشق چایخوری زیره آسیاب شده

1 قاشق چایخوری پونه کوهی خشک

1 قوطی لوبیا شسته شده

2 فنجان آب مرغ

1 فنجان ذرت

2 فنجان مرغ پخته شده مکعبی (300 گرم)

¾ قاشق چایخوری نمک

¼ قاشق چایخوری فلفل آسیاب شده

خامه ترش، آووکادو و یا گشنیز برای تزئین

در یک قابلمه بزرگ روی حرارت متوسط روغن بریزید. پیاز، سیر، سیب زمینی شیرین و فلفل دلمه‌ای را اضافه کنید؛ 5 تا 6 دقیقه تفت دهید و هر از گاهی هم بزنید تا سبزیجات کمی نرم شوند. پودر فلفل قرمز، زیره و پونه کوهی را با هم مخلوط کرده و به مدت 1 دقیقه تفت دهید تا بوی آن بلند شود.

لوبیا و آب مرغ را اضافه کنید و بگذارید بجوشد. حرارت را کم کنید، در قابلمه را بگذارید و به مدت 15 دقیقه اجازه دهید به آرامی بجوشد.

ذرت و مرغ پخته شده را اضافه کنید تا بپزد. در آخر نمک و فلفل را اضافه کنید. بعد از 2 تا 3 دقیقه آن را از روی حرارت بردارید. در صورت تمایل با خامه ترش، آووکادو و یا گشنیز آن را سرو کنید.

سوپ مرغ و کلم با سس پستو:

سوپ زمستانی

زمان پخت: 25 دقیقه

زمان کل: 35 دقیقه

مناسب برای: 6 نفر

مواد تشکیل دهنده:

2 قاشق غذاخوری روغن زیتون فوق بکر

1 فنجان هویج نازک ورقه شده

4 فنجان کلم سبز خرد شده

1 فنجان تره فرنگی ورقه شده

1 قاشق غذاخوری سیر ریز خرد شده

6 فنجان آب مرغ بدون نمک

1 قوطی کنسرو لوبیا سفید

1 قاشق چایخوری نمک

500 گرم سینه مرغ بدون استخوان و بدون پوست، به قطعات کوچک برش داده شده

6 قاشق غذاخوری سس پستو

در یک قابلمه بزرگ روی حرارت متوسط روغن بریزید. هویج را اضافه کنید؛ حدود 2 دقیقه اجازه دهید بپزد و تفت دهید تا نرم شود. کلم و تره فرنگی را اضافه کنید و تفت دهید. بعد حدود 4 دقیقه سیر را اضافه کنید و حدود 1 دقیقه تفت دهید تا عطر آن بلند شود. آب مرغ، لوبیا و نمک را اضافه کنید، حرارت را روی شعله متوسط بگذارید و اجازه دهید تا بجوشد.

مرغ را به این مخلوط اضافه کنید تا بپزد. در آخر به آن نمک و فلفل اضافه کنید. سوپ را در کاسه‌ای بریزید و سپس روی آن 1 قاشق غذاخوری پستو بریزید.

سوپ مرغ آرام پز با لوبیا سفید:

سوپ خوشمزه

زمان آماده سازی: 15 دقیقه

زمان فعال: 10 دقیقه

زمان اضافی: 7 ساعت 20 دقیقه

زمان کل: 7 ساعت 45 دقیقه

مناسب برای: 6 نفر

مواد تشکیل دهنده:

500 گرم لوبیا کانلینی یا سفید، یک شب خیس خورده و آبکش شده

6 فنجان آب مرغ بدون نمک

1 فنجان پیاز خرد شده

1 فنجان هویج ورقه شده

1 قاشق چایخوری رزماری تازه ریز خرد شده

100 گرم پنیر پارمزان تکه‌ای کوچک به اضافه 2/3 فنجان پارمزان رنده شده

2 سینه مرغ با استخوان

4 فنجان کلم پیچ خرد شده

1 قاشق غذاخوری آب لیمو

½ قاشق چایخوری نمک کوشر

½ قاشق چایخوری فلفل آسیاب شده

2 قاشق غذاخوری روغن زیتون فوق بکر

¼ فنجان جعفری

لوبیا، آب مرغ، پیاز، هویج، رزماری و پارمزان تکه‌ای را در یک آرام پز بریزی و مرغ را به آن اضافه کنید. 7 تا 8 ساعت اجازه دهید تا مواد بپزد. مرغ را روی یک تخته برش تمیز بگذارید. حدود 10 دقیقه صبر کنید تا به اندازه کافی خنک شود. مرغ را خرد کنید و استخوان‌های آن را دور بریزید. مرغ را به آرام پز برگردانید و کلم پیچ را به آن اضافه کنید. اجازه دهید 20 تا 30 دقیقه کلم پیچ نرم شود. آب لیمو، نمک و فلفل را به آن اضافه کنید. حالا می‌توانید سوپ را با روغن زیتون، پارمزان و جعفری سرو کنید.

نوش جان!

امتیاز: 5.0 از 5 (1 رای)
کمی صبر کنید...

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شکلک‌ها (اموجی‌ها) را می‌توانید با کیبرد گوشی یا کیبرد مجازی ویندوز قرار دهید.
تصاویر نویسندگان دیدگاه از Gravatar گرفته می‌شود.