کودکان مبتلا به اوتیسم چهره ها را بهطور متفاوتی درک می کنند
مطالعه جدیدی نشان میدهد که کودکان مبتلا به اوتیسم ممکن است چهرهها را بهطور متفاوتی درک کنند. محققان حرکتهای چشمی نزدیک به 400 کودک را بررسی کردند و متوجه شدند که کودکان مبتلا به اوتیسم حرکتهای چشمی “اکتشافی” بیشتری دارند و بر مناطق غیر متدوال صورت تمرکز میکنند به جای قسمتهای کلیدی چهره.
بررسی حرکتهای چشمی این کودکان نشان داده است که آنها ممکن است چهره افراد را بهطور متفاوتی درک و پردازش کنند. محققان دانشگاه هیوستون در ایالات متحده رفتار اجتماعی تقریبا 400 کودک را با بررسی حرکت چشمی آنها هنگام نگاه کردن به تصاویر مختلف تحلیل کردند که از این تعداد 280 کودک مبتلا به اوتیسم بودند.
کودکان مبتلا به اتیسم چهره را بهطور “اکتشافی” پردازش میکردند که شامل نگاه کردن به نواحی بدون نشانههای اجتماعی و نیاز به حداقل نگاه بود، به جای اینکه بر نواحی خاصی از صورت تمرکز کنند. محققان میگویند که این کودکان تشخیص چهره را به روشهای متفاوتی اولویتبندی میکنند، بهویژه زمانی که برای اولین بار آن تصویر را میبینند.
کودکان مبتلا به اوتیسم با مشکلات اجتماعی مانند نگاه نکردن به چشمان افراد هنگام تعامل با آنها درگیر هستند. جیسون گریفین از دانشگاه هیوستون، نویسنده مطالعه میگوید: “در این مطالعه، هدف اصلی آزمایش فرضیهای بود که کودکان مبتلا به اوتیسم الگوهای حرکت چشمی متفاوتی در طول تعامل اجتماعی از خود نشان میدهند”. از این تحلیلها، دو الگوی حرکت چشمی مشخص شد:
- الگوی متمرکز بر نواحی کوچک صورت که بلافاصله توجه را جلب میکند.
- الگوی اکتشافی با تمرکز بر نواحی بزرگتری از صورت که شامل اجزای اصلی صورت نیست و بلافاصله توجه را جلب نمیکند.
محققان متوجه شدند که کودکان مبتلا به اوتیسم به احتمال زیاد از الگو اکتشافی استفاده میکنند. نگاه نکردن دقیق به اجزای اصلی چهره در مراحل اولیه پردازش، ممکن است ویژگی مهمی از اوتیسم باشد.
با حمایت مالی بنیاد علم اوتیسم، جیسون گریفین در حال بررسی این است که چگونه میتوان از تکنولوژی ردیابی حرکات چشم برای درک نحوه نگاه کودکان اوتیسم به چهرهها در موقعیتهای دنیای واقعی، مانند یک مکالمه رو در رو استفاده کرد. او میگوید که نتیجه این مطالعه میتواند به بهبود پردازش چهره در کودکان مبتلا به اتیسم کمک کند.
تصاویر نویسندگان دیدگاه از Gravatar گرفته میشود.