16 رمان درباره شیوع جهانی ویروس برای بیحوصلگیهای دوران قرنطینه خانگی
در وضعیت نامشخص فعلی، همگی ما به دنبال سرگرمیهایی هستیم که بیحوصلگیهای دوران قرنطینه خانگی را کم کند. 16 رمان درباره شیوع جهانی ویروس به خوبی واقعیتهای مشابهی را منعکس میکنند تا احساس تنهایی کمتری داشته باشید. در ادامه با دینو همراه باشید.
رمان درباره شیوع جهانی ویروس کرونا
رمان ویروس کرونا، SARS-CoV-2 و بیماری مرتبط با آن، COVID-19، در حال گسترش در ایالات متحده آمریکا و بسیاری از کشورهای سایر کشورهای جهان است. این ویروس دارای اثر زنجیرهای در سراسر کشور بوده و منجر به لغو جشنوارههای محبوبی مانند: SXSW و تاخیر در آن و همچنین اکران فیلمهای برتری مانند: No Time To Die شده است. مسئولان بهداشت عمومی در تلاشند تا با این ویروس که باعث تنگی نفس، تب و سرفه میشود، مبارزه کرده و جلوی گسترش آن را بگیرند. با این حال هنوز هم برخی از افراد در معرض خطر بروز عوارض شدید هستند، از جمله سالمندان و کسانی که دارای شرایط سلامتی خاصی میباشند.
16 رمان درباره شیوع جهانی ویروس
از مواردی که اکنون بسیار مورد توجه قرار گرفته است، فیلم سال 2011 برادران وارنر به نام «سرایت» (Contagion) است که ستارههایی چون «گوینت پالترو» (Gwyneth Paltrow)، «جود لاو» (Jude Law)، و «کیت وینسلت» (Kate Winslet) در آن نقشآفرینی کردهاند. این فیلم درباره یک پاندمی سراسری میباشد که امسال در سکوهای استریم، محبوبیت بسیار زیادی پیدا کرده است. به گزارش BuzzFeed، این حتی دومین فیلم پرطرفدار iTunes در ماه فوریه بود.
اما اگر کتابها را به فیلمها ترجیح میدهید، باید بدانید که رمانهایی در مورد شیوع جهانی ویروس وجود دارد که میتواند در شرایط کنونی، با ایجاد حس همزادپنداری به شما احساس راحتی و آرامش بدهد. ما بهترین گزینهها از 16 رمان درباره شیوع جهانی ویروس را در این جا گردآوری کردهایم که میتوانید در دوران قرنطینه خانگی آنها را مطالعه کنید. این رمانها به شما حس بهتری نسبت به شرایط حاضر میدهند. در ادامه توضیحات آنها را بخوانید.
1. تب 1793
Fever 1793
اثر: «لوری هالس اندرسون» (Laurie Halse Anderson)
تب زرد در سال 1793 در فیلادلفیا شیوع پیدا میکند. این در حالی است که این بیماری توسط پناهندگان به صورت ناخواسته به جمعیت محلی پشهها منتقل شده و سپس توسط آنها در سطح شهر پخش میشود. نویسنده سخنران، «لوری هالس اندرسون»، در این داستان واقعیتهای زندگی روزانه یک دختر 14 ساله را که در میان شیوع بیماری تب 1793 گرفتار شده است، بررسی میکند.
2. اوریکس و کریک
Oryx and Crake
اثر: «مارگارت اتوود» (Margaret Atwood)
«اوریکس و کریک» اولین رمان در سهگانه MaddAddam «مارگارت اتوود» است که حضور بشریت را در پی اپیدمی ناشی از یک قرص به اصطلاح معجزهگر، دنبال میکند. اتوود منشا سقوط انسان را به خوبی در این رمان بیان میکند. داستان حول محور دو دانشجوی کالج به نامهای «جیمی» و «کریک» میچرخد که به دنبال نجات کودکی دزدیده شده هستند.
3. شیوع
Outbreak
اثر: «رابین کوک» (Robin Cook)
در این ژانر دلهرهآور پزشکی سال 1987، ویروس غیرقابل درمانی شیوع پیدا کرده که به نظر میرسد فقط پرسنل پزشکی را هدف قرار میدهد. بیماران آنها برای مهار و درمان این بیماری به سراغ محقق CDC «ملیسا بلومنتال» میروند. با تحقیقات بیشتر در مورد شیوع این ویروس، بلومنتال گمان میکند که شخصی پشت پرده این اپیدمی باشد.
4. موسیقی قورباغه
Frog Music
اثر: «اما دونوگو» (Emma Donoghue)
نویسنده کتاب «اتاق» در «موسیقی قورباغه» به بررسی موج ترکیبی گرما و شیوع آبله که در سال 1876 سان فرانسیسکو را دربرگرفت، میپردازد. این فجایع، زمینه اصلی طرح واقعی دونوگو را فراهم میآورند که در پی تلاش برای حل قتل غیرقابل توصیف بهترین دوستش، از یک رقاص بورلسک به نام «بلانچ» پیروی میکند.
5. یک سمّ زیبا
A Beautiful Poison
اثر: «لیدیا کانگ» (Lydia Kang)
«لیدیا کانگ» ساکن نیویورک سیتی در طی اپیدمی آنفولانزای اسپانیایی سال 1918، بر روی جریانات شخص طراز اول جامعه به نام «آلین» متمرکز میشود. آلین با مردی که به او علاقه ندارد، نامزد شده و گمان میکند برخی از قربانیان رده بالای آنفولانزا، واقعا درگیر این بیماری نبودهاند. او احتمال میدهد شخصی در حال مسموم کردن نخبگان نیویورک است و تلاش میکند تا بفهمد او چه کسی است و انگیزه او از این قتلها چیست.
6. اهمیت روزها
A Matter of Days
اثر: «امبر کایزر» (Amber Kizer)
در میان پاندمی تخیلی Blustar، خواهران و برادران تازه یتیم «نادیا» و «ربیت» باید بار دیگر تمرینات بقای خود را از سر بگیرند تا بتوانند زنده از سیاتل خارج شوند. در آن طرف کشور ، پدربزرگ این بچهها، یک مجموعه امن ساخته است. نادیا امیدوار است ساختمان پدربزرگ، تنها مکانی باشد که آن دو بتوانند از دنیای وحشتناک جدید در امان بمانند. آنها بدون هیچ راهی برای تماس با بستگانشان به راه میافتند و نادیا خود و برادر کوچکش را به سمت یک مجهول بزرگ میبرد.
7. سال فضیلت
The Grace Year
اثر: «کیم لیگت» (Kim Liggett)
در رمان «کیم لیگت» زنان جوان شهرستان گارنر، جادویی هستند و توانایی فریب مردان و به عذاب کشاندنشان را دارند. برای جلوگیری از تخریب جامعه توسط جادوی دختران، رهبران آنها از دختران جوان میخواهند که سال بعد از شانزدهمین روز تولد خود را در جنگل بگذرانند. گفته میشود که این «سال فضیلت» آنها را از تواناییهای جادوییشان خلاص میکند. با این حال، به لطف شکارچیانی که دختران را دزدیده، میهمان شده و در آخر به قتل میرسانند، تقریبا هیچ کدام از آنها دوباره به خانههای خود باز نمیگردند. مردان این داستان معتقدند که زنان جوان یک نفرین مسری را با خود حمل میکنند که باید به آن پایان داد.
8. ایستگاه یازده
Station Eleven
اثر: «امیلی سنت جان مندل» (Emily St. John Mandel)
ماجراجویان داستان «امیلی سنت جان مندل» سالها پس از شیوع نوعی بیماری آنفولانزا که تمدن بشری را نابود کرده است، به سفر میپردازند. گروهی از بازیگران شکسپیر معروف به «سمفونی مسافرت»، در قالب یک گردش دو ساله در اطراف دریاچههای بزرگ سفر میکنند. آنها با حضور در اردوگاههای کوچکی که در طول مسیر خود میبینند، برای اهالی اردوگاه، نمایش اجرا میکنند. این رمان برنده جایزه «آرتور سی کلارک»، بررسی میکند که چگونه ممکن است بشریت مانند یک ققنوس از خاکستر تمدن ظهور کند. این رمان یکی از بهترین گزینهها برای بیحوصلگیهای دوران قرنطینه خانگی است.
9. آخرین مورد
The Last One
اثر: «الکساندرا اولیوا» (Alexandra Oliva)
دوازده شرکت کننده یک مسابقه در نمایشی از واقعیت که آنها را به طور کلی از تمدن دور میکند، با هم به رقابت میپردازند. طی این مسابقه، شرکت کنندگان تصور میکنند که اجساد مردگان روی زمین و پنجرههای شکسته فروشگاههایی که در طول مسیر با آنها روبرو میشوند، همگی بخشی از حقههای تولیدکنندگان برای یک نمایش تلویزیونی هیجانانگیز است. این افراد نمیدانند که ویروسی کشنده کشور را فرا گرفته و ممکن آنها تنها بازماندگان داستان باشند.
10. دختران وحشیتر
Wilder Girls
اثر: «روری پاور» (Rory Power)
مدرسه رکستر برای دختران واقع در حاشیه یک جنگل جزیرهای، قبل از حمله Tox نیز کاملا ایزوله شده بود. اکنون که مدرسه تحت قرنطینه است و جمعیت آن هر روز به شدت کاهش مییابد، بازماندگان ویروس جهش مییابند. دولت قول داده که به این مدرسه کمک کند؛ اما، با افزایش ترس و تنش در داخل مجموعه، یک دختر اقدام به فرار میکند و دوستانش با او همراه میشوند. آنها به سمت جنگل وحشی آلوده از ویروس میروند.
11. بورها
The Blondes
اثر: «امیلی شولتز» (Emily Schultz)
در این رمان شاهد شیوع گونه جدیدی از هاری در نیویورک سیتی هستیم که فقط روی زنان با موهای بور تاثیر میگذارد. این بیماری زنان دارای موهای روشن را مجبور میکند تا به رنگها، کلاهگیسها و لوازم جانبی مو برای پنهان کردن رنگ طبیعی موهای خود پناه ببرند. داستان این رمان خندهدار و در عین حال خشن است.
12. مرا پیدا کن
Find Me
اثر: «لورا ون دن برگ» (Laura van den Berg)
وقت نوعی بیماری که باعث فراموشی و مرگ میشود، سرتاسر ایالات متحده آمریکا را درگیر خود میکند، «جوی» نوری از امید پیدا میکند: مصونیت از بیماری. با سفری آزادانه از میان چشماندازهای متروک، جوی آرام آرام به سمت فلوریدا حرکت میکند. به سمت جایی که امیدوار است مادر واقعی گمشدهاش در آن جا منتظرش باشد.
13. رویاپردازان
The Dreamers
اثر: «کارن تامپسون واکر» (Karen Thompson Walker)
در این رمان از «کارن تامپسون واکر»، نویسنده «عصر اعجاز»، یک بیماری مسری در خواب بیمار را به حالت رویای مداوم فرو میبرد. «رویاپردازان» یک داستان اصلی است که در مرکز شهر SoCal، جایی که بیماری آن را فرا گرفته، رخ میدهد. دانشآموزان، معلمان و خانوادههایشان در دوران قرنطینه زندگی میکنند. آنها باید در شرایطی که به سرعت در حال تغییر است، کنترل اوضاع را به دست بگیرند.
14. کتاب رستاخیز
Doomsday Book
اثر: «کانی ویلیس» (Connie Willis)
در کتاب پرفروش «روز رستاخیز» «کانی ویلیس»، یک مسافر زمان از قرن بیست و یکم، خود را برای ماموریتی در قرن چهاردهم که گرفتار طاعون است، آماده میکند. فقط برای این که همه چیز به طرز وحشتناکی پیش رود، «کیورین» به محض ورود در حالت بیهوشی، دروازه ورود خود را گم میکند. این دروازه در واقع همان محل بازگشت او به قرن بیست و یک است. در حالی که او تلاش میکند خطای ایجاد شده را برطرف کند، شیوع آنفلوانزایی مهلک، کلیه سازمانها و عملیات قرن بیست و یکم آکسفورد را درگیر خود مینماید. این بیماری، امنیت سفر در زمان را به شدت تهدید میکند.
15. طاعون
The Plague
اثر: «آلبر کامو» (Albert Camus)
رمان کلاسیک «آلبر کامو» درباره طاعونی است که شهر فرانسوی الجزایری اوران را درگیر میکند. تمرکز داستان بر روی کانون این شهرهای طاعونزده – از پزشکان گرفته تا کودکان و فراریان – است. «طاعون»، یک تفسیر اجتماعی در مورد وضعیت انسان در میان یک بیماری همهگیر است.
16. همراهان
The Companions
اثر: «کیتی ام فلین» (Katie M. Flynn)
پس از شیوع گسترده نوعی ویروس، یک شرکت با حفظ آگاهیهای افراد خود در بدنهای جدید، مردگان را به زندگی باز میگرداند. کسانی که نمیتوانند هزینه این سرویس را بپردازند، به خدمتگذارانی برای مشتریانی که اجارهشان را میپردازند، تبدیل میشوند. این دقیقا همان نقطهای است که شخصیت اصلی داستان، «لیلاک» 16 ساله، خود را در آغاز این رمان مییابد. او مصمم است که از قراردادش خارج شود.
شما چه مواردی را میتوانید به فهرست 16 رمان درباره شیوع جهانی ویروس برای بیحوصلگیهای دوران قرنطینه خانگی اضافه کنید؟ نظرات و پیشنهادات خود را با ما به اشتراک بگذارید.
منبع: Bustle
بیشتر بخوانید: پرفروشترین کتابها: 20 رمان پرفروش تاریخ جهان را بشناسید (بروزرسانی شد)
بیشتر بخوانید: خواندنیهای دوران قرنطینه ویروس کرونا: 5 کتاب شاد برای روزهای تاریکی و تنهایی
آره خانم لیانا من هم قبل اینکه شما بگین این رمان رو خوندم و واقعا فوق العاده است
خیلی ممنون از این پست جالب واقعا خوبه که تو این شیوع کرونا رمان هایی از شیوع ویروس در جهان رو بخونی خیلی جالبه 🙂
من میخوام یک رمان رو معرفی کنم که بسسسیار بسسسسیار عالیه و قلم نویسنده فوق العاده است درباره شیوع یک ویروس ناشناخته است که میتونه در مقابل ایدز بایسته درواقع به عنوان درمان ایدز منتشر میشه در حالی که نتایج مخربش هنوز مشخص نشده !
تحقیقات درباره درمان ایدز در سازمان تحقیقات آمریکا انجام میشده و یک محقق ایرانی به نام مریم یا ماریا در اون تحقیقات همکاری میکنه که این ویروس پیدا میشه اسمش رو میذارن ویروس مورفیا اما مشخص میشه که افرادی که این ویروس بهشون تزریق شده تنها یک یا دوماه زندگی سالمی دارن و بعد از اون میمیرند اما به همینجا ختم نمیشه ! مرده ها دوباره زنده میشن و زامبی هایی باهوش و بسیار قدرتمند تر از انسان عادی هستند و سالم هارو آلوده میکنن
فوق العادست و به نظرم باید اضافه بشه رمان فارسی هست
رمان ویروس مجهول نویسنده نگار۱۳۷۳
جلد اول کامل و مستقله اما جلد دومش هم داره تایپ میشه
لیانای عزیز خیلی ممنونم بابت این نظر و پیشنهاد فوق العاده شما 💖✨👍🏼🙏🏼باید داستان خیلی جالبی داشته باشه متشکرم از همراهی و وقتی ک گذاشتین☘
به نظر من رمان خواندن یکی از بیهوده ترین کارها در زندگیست.
بیشتر رمان های خوب در نهایت فیلم می شوند و دیدن فیلم بهتر و سریعتر از کتاب داستان خواندن است.
آنقدر کتاب های خوبِ غیر داستانی وجود دارد که دیگر وقت به رمان خواندن نمی رسد.
شاید در ظاهر به خاطر مدت زمانی ک صرف تموم کردن ی کتاب میشه، کار بیهوده ای ب نظر بیاد ک وقت آدم رو تلف میکنه اما از لحاظ روانی و علمی بسیار بسیار بهتر و مفیدتر از فیلم دیدن هست. چون شما وارد دنیای جدیدی میشید ک ذهن با خوندن فضای رمان براتون شبیه سازی میکنه و خودتون ب جای یک شخصیت یا راوی داستان، کاملا با لحظه لحظه اتفاقات کتاب درگیر میشید و ذهن برای شما احساسات افراد داستان رو شبیه سازی میکنه. همین طور هم مدت زیادی ک شما با داستان درگیر هستید شاید چند روز، باعث میشه عمیقا ب دنیای جدیدتون فکر کنید و از رفتاراش یاد بگیرید و تجربه کسب کنید. هیچ کدوم این مراحل موقع تماشای فیلم اتفاق نمیوفته چون ب خاطر محدودیت زمانی مجبور هستن خیلی از جزییات رو حذف کنن ک باعث میشه ذهن نتونه روند شبیه سازی رو ب طور کامل انجام بده و دیگه ارتباط عمیقی ک باعث میشد شما تجربیات جدیدی داشته باشید، اتفاق نمیوفته. البته باید اضافه کنم ک خوندن رمان های طولانی به خاطر چالشی ک ایجاد میکنه باعث میشه فعالیت مغز بیشتر بشه و از آلزایمر جلوگیری میکنه.
توجه داشته باشین ک تمام این مراحل درباره رمانهای بد هم اتفاق میوفته ک باعث آسیب روحی روانی میشه. ب همین دلیل هم هست ک تاکید میکنن هر کتاب و هر مضمونی رو مطالعه نکنید. موفق باشید دوست عزیز☘🌹
من اول رمان خری پاتر رو خوندم و بعد فیلمش رو دیدم قول میدم خوندن رمانش خیلی خیلی متفاوته شاید کلیت داستان همونه اما آیا شبیه شازی ها و جلوه های ویژه حتی اگه مثل فیلم هری پاتر خیلیم پیشرفته باشه میتونه جای تخیل و فرض کردن رو بگیره ؟ با توصیفاتی که تو میخونی و تصور میکنی یک دنیای کاملا دست ساخته ی خودت رو میبینی ضمنا موقع خوندن رمان فرضا نویسنده داره تاریکی و وهم انگیزی یک مکان رو لغت به لغت مینویسه و کاملا درکش میکنی اما یه فیلم فقط نشونت میده مطمئنا جزئیات مشخص نیست
در کل هرکس علاقه ای داره و شاید رمان رو به فیلم یا فیلم رو به رمان ترجیح بده اما این درست نیست که به یکی از سرگرمیهایی که از قضا خیلی ها ازش لذت میبرند بگیم یکی از بیهوده ترین کارها در دنیا !
کاملا درسته هر کسی نظری داره و سلیقه ها متفاوته دوست خوب 🌹
دکتر فرهنگ هلاکویی تأکید دارد که بهدلیل رویگردانی عمومی جامعه از مطالعه، بهتر است آثارش را بهصورت صوتی و تصویری منتشر کند. این یعنی فاجعه. یعنی مثلا ما تاریخ رو نمیخونیم. اگه مدیا موجود باشه میبینیم و هر نهاد قدرتمندی تفکر مارو بنفع خودش شکل میده.
درسته👌 این موضوع باعث میشه در قالب مطلب علمی و تاریخی، هر ایده بی هدفی به مخاطب منتقل بشه متاسفانه. بهتره ک خودمون یاد بگیریم ب دنبال حقیقت بریم
سرانه مطالعه در ایران: ۲ دقیقه و اگر زمان درس خواندن را هم به آن اضافه کنیم 10 دقیقه!