انتخابات

چند حقیقت جالب در مورد انتخابات ریاست جمهوری در کشورهای سراسر جهان

در بسیاری از کشورهای جهان مردم برای انتخابات ریاست جمهوری یا انتخابات محلی رای می‌دهند و هر کشور در این زمینه قوانین خاص خود را دارد. به همین دلیل نحوه‌ی برگزاری انتخابات در ایران با کشورهای دیگر تفاوت دارد. اما در این مطلب قصد داریم تا چند حقیقت عجیب و جالب در مورد انتخابات ریاست جمهوری در کشورهای سراسر جهان را در اختیارتان قرار دهیم.

در اکثر کشورهای جهان، انتخابات در روزهای یکشنبه متوقف می‌شود.

همانطور که می دا‌ید روزهای یکشنبه در کشورهای دیگر، تعطیلات آخر هفته است و به همین دلیل در اکثر کشورها در این روز انتخابات انجام نمی‌شود. رای دهندگان در ایالات متحده روزهای یکشنبه رای نمی دهند و معمولا روزهای سه شنبه به پای صندوق‌های رای می‌آیند. جالب اینجاست که کشورهایی که زبان انگلیسی، زبان اصلی و رسمی آنها است، از این قاعده مستثنی هستند. در کانادا نیز شهروندان دوشنبه‌ها در انتخابات شرکت می‌کنند و انگلیسی‌ها پنج شنبه‌ها را برای انتخابات انتخاب کرده‌اند. از سوی دیگر انتخابات در استرالیا و نیوزیلند نیز شنبه‌ها انجام می‌شود.

در کشور هند، انتخابات هفته‌ها طول می‌کشد.

کشور هند بیش از 800 میلیون رأی دهنده واجد شرایط دارد که همین موضوع این کشور را به بزرگترین دموکراسی جهانی تبدیل می‌کند. در نهایت در کشور هند، انتخابات هفته‌ها طول می‌کشد. آخرین انتخابات عمومی بزرگ هند در سال 2014 بود که طی پنج هفته برگزار شد.

رأی دهندگان سوئدی و فرانسوی به طور خودکار ثبت نام می‌شوند.

مردم فرانسه و سوئد برای ثبت نام در انتخابات وقت نمی‌گذارند زیرا دولت به طور خودکار رأی دهندگان واجد شرایط را ثبت نام می‌کند. در فرانسه افراد از سن 18 سالگی در لیست واجدین شرایط قرار خواهند گرفت. سوئد نیز برای ایجاد لیست شهروندان واجد شرایط قوانین خاص خود را دارد.

رأی گیری در استرالیا اجباری است.

طبق قانون، افراد بالای 18 سال استرالیایی باید به ثبت نام برای رای دادن و شرکت در انتخابات فدرال بپردازند. هر کسی که در روز انتخابات حاضر نشود، 20 دلار استرالیا (حدود 15 دلار آمریکا) جریمه می‌شود و عدم پرداخت این جریمه منجر به مجازات‌های شدیدتر یا حتی اتهامات کیفری نیز خواهد شد.

در برزیل کودکان ۱۶ ساله و ۱۷ ساله نیز می‌توانند رای دهند.

از سال 1988، شهروندان برزیلی در 16 سالگی حق رأی دادن دارند. از سوی دیگر برای همه افراد از 18 تا 69 سال رای‌گیری ضروری است و هر کسی که رأی ندهد، جریمه خواهد شد. کودکان شانزده و هفده ساله در اتریش، نیکاراگوئه و آرژانتین نیز حق رأی دارند و کودکان 17 ساله می‌توانند در اندونزی و سودان نیز رأی دهند. همچنین ایالت‌های منتخب در آلمان به جوانان 16 ساله اجازه‌ی شرکت در انتخابات محلی را می‌دهد. از سوی دیگر در سال 2014 برای اولین بار نوجوانان اسکاتلندی 16 و 17 ساله مجاز به رای گیری در مورد همه‌پرسی شدند.

در استونی امکان شرکت در انتخابات به صورت آنلاین وجود دارد.

از سال 2005، استونیایی‌ها به جای انتظار در صف مراکز رای‌گیری محلی خود، رأی دادن به صورت آنلاین را تجربه کردند. اگرچه رای گیری حضوری هنوز از محبوبیت بیشتری برخوردار است، اما در سال 2015، بیش از 30 درصد از رای دهندگان استونیایی از سیستم رای‌گیری آنلاین استفاده کردند.

میزان حضور رای‌دهندگان ایالات متحده در مقایسه با سایر کشورهای توسعه یافته بسیار کمتر است.

طبق گزارشی در سال 2016 در مورد میزان مشارکت رای‌دهندگان در کشورهای پیشرفته، فقط 53.6 درصد آمریکایی‌ها در چرخه انتخابات 2012 وظیفه مدنی خود را انجام داده‌اند که این آمار، ایالات متحده را از بین 35 کشور در رتبه 31 قرار داد. در مقابل، بلژیک بیشترین درصد رأی دهندگان واجد شرایط را برای انتخابات 2014 خود داشته است. تقریبا 87.2 درصد از شهروندان بلژیکی رای خود را در انتخابات به صندوق انداختند.

تا سال ۲۰۱۲ در شیلی مردان و زنان جداگانه رای می‌دادند.

حق رای برای زنان در شیلی از سال ۱۹۳۰ آغاز شد و زنان برای اولین بار در انتخابات شرکت کردند. از سال ۱۹۳۰ تا سال ۲۰۱۲ زنان و مردان به صورت جداگانه رای می‌دانند اما در نهایت دولت تصمیم گرفت تا این تفکیک جنسیتی را حذف کند و را‌ی‌گیری اکنون بدون تفکیک جنسیت در شیلی انجام می‌شود.

انتخابات در کره‌ شمالی بسیار دیکتاتوری و عجیب است.

در سال ۲۰۱۵ در کره شمالی، ۹۹.۷ درصد مردم واجد شرایط، در انتخابات محلی شرکت کردند که معمولا در این انتخا‌بات گزینه‌های بسیار محدودی برای انتخاب وجود دارد. همه مردم باید به نامزدهایی که حاکم کره شمالی انتخاب کرده، رای دهند. البته صندوقی برای رد نامزدهای مشخص شده نیز وجود دارد که مردم می‌توانند تمامی نامزدها را رد کنند اما این آرا هرگز شمرده نخواهد شد.

ملکه انگلیس نیز مجاز به شرکت در انتخابات است.

در انگلستان قانونی وجود ندارد که ملکه الیزابت دوم را از شرکت در انتخا‌بات منع کند اما ملکه معمولا در انتخا‌بات شرکت نمی‌کند. البته شایان ذکر است که به طور کلی خانواده‌ی سلطنتی در انتخا‌بات عمومی رای نمی‌دهند.

رای‌گیری انتخابات همراه با خلاقیت در گامبیا

در کشور گامبیا انتخا‌بات با انداختن سنگ مرمر در طبل‌های فلزی رنگی که تصاویر نامزدها بر روی آن چسبیده انجام می‌شود. هر طبل با زنگوله‌ای ساخته می‌شود که سنگ مرمر پس از افتادن، آن را می لرزاند.

فضانوردانی که در ایستگاه‌های فضایی هستند می‌توانند رای دهند.

فضانوردان موجود در ایستگاه فضایی بین المللی از سال 1997 تاکنون توانایی رأی دادن را دارند. فضانوردان پس از دریافت برگه‌ی انتخاباتی در قالب PDF، از طریق ایمیل رای خود را به زمین ارسال می‌کنند. در نهایت این آرا به نسخه چاپی تبدیل می‌شود و در شمارش محاسبه خواهد شد.

بیشتر بخوانید: ۳۰ واقعیت عجیب در مورد کشور چین و فرهنگ و آداب مردم این کشور
بیشتر بخوانید: بهترین کشورهای جهان برای آزادی، امنیت و پیشرفت زنان کدام کشورها هستند؟ (سال ۲۰۲۰)
بیشتر بخوانید: لیست کشورهایی با پلیس بدون اسلحه : در کدام کشورهای جهان پلیس‌ها اسلحه حمل نمی‌کنند؟

امتیاز: 4.3 از 5 (6 رای)
کمی صبر کنید...
Avatar

نوشته شده توسط

ایمیل: majdi.mahta@gmail.com

۴ دیدگاه

  1. Avatar سپهر گفت:

    یک سوال.
    چرا در کشور استرالیا ، رای دادن اجباریه؟ اینکه زور و اجبار و دیکتاتوری محسوب میشه. الآن من خودم رای نمیدم ، هیچکس هم باهام کار نداره. ولی چرا در استرالیا اجبار کردن؟

  2. Avatar هانی گفت:

    انتخابات در کره‌ شمالی بسیار دموکراتیک و عجیب برگزار می‌شود!!!!!

    خداییش دینو مال کجاست؟ :))

  3. Avatar لیلا میرزاخان گفت:

    مطلب خیلی جالبی بود ممنونم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شکلک‌ها (اموجی‌ها) را می‌توانید با کیبرد گوشی یا کیبرد مجازی ویندوز قرار دهید.
تصاویر نویسندگان دیدگاه از Gravatar گرفته می‌شود.