آشپزی با دینو: دستور پخت استیک با پوره سیب زمینی و سس قارچ
امروز قرار است یاد بگیرید که چگونه در خانه یک استیک با پوره سیب زمینی حرفهای و خوشمزه درست کنید. این دستور پخت استیک برای یک الی دو نفر است. با ما همراه باشید.
پوره سیب زمینی
ابتدا به سراغ پوره سیب زمینی میرویم. برای پوره سیب زمینی ما به مواد زیر احتیاج داریم:
- 3 عدد سیب زمینی
- چهار تا پنج برگ پیازچه
- شیر
- کره
- نمک و فلفل
اندازه مواد کاملا سلیقهای است. از آنجایی که سیب زمینی باید پوره بشود بهتر است آنها را در تکههای کوچک تر ببریم و بپزیم. بعد از پخت سیب زمینیها، وقتی که هنوز داغ هستند به آنها کره و پیازچه اضافه کنید و با یک گوشت کوب بکوبید. این کار باعت میشود که عطر و طعم پیازچه به خورد سیب زمینی برود و بعد به آن نمک و فلفل به مقدار لازم اضافه کنید. بعضی افراد به پوره خامه هم اضافه میکنند، ما در اینجا چون از کره استفاده کردیم نیازی به این کار نیست و به جای آن میتوانید از کمی شیر برای نرمتر شدن پوره استفاده کنید. شیر را به اندازهای بریزید که به پوره حالت نرم و پنبهای بدهد و حواستان باشد که آبکی نشود.
سس قارچ
استیک در کنار سس قارچ طعم بی نظر و لذیذی دارد. برای تهیه سس قارچ به مواد زیر احتیاج داریم:
- 1/2 پیمانه شیر
- 1/2 قاشق غذا خوری آرد
- 100 گرم قارچ
- 20 گرم کره
- 1/2 قاشق مربا خوری سیر رنده شده
شما میتوانید مقدار مواد را به ازای هر نفر بیشتر کنید. این مقدار برای یک نفر در نظر گرفته شده است. برای تهیه سس قارچ ابتدا قارچها را خلال کرده و بعد با نصف کرهای که در نظر گرفتیم و مقداری نمک تفت میدهیم. قارچها بعد از مدتی شروع به آب انداختن میکنند. زمانی که آب قارچها کشیده شد و سرخ شدند یعنی آماده اند.
مابقی کره و سیر را درون تابهای دیگر با حرارت ملایم تفت میدهیم و بعد آرد را به آن اضافه کرده و مواد را هم میزنیم تا آرد با کره و سیر مخلوط شود. حالا شیر را کم کم به موادمان اضافه میکنیم و سریع هم میزنیم تا موادمان گوله نشود. مواد را با حرارت ملایم مداوم هم میزنیم تا سسمان به غلظت کافی برسد. حالا قارچها را به این مواد اضافه میکنیم و هم میزنیم. غلظت سس بستگی به ذائقه خودتان دارد. شما میتوانید به این سس به دلخواه کمی سس خردل هم اضافه کنید.
استیک
پوره و سسمان که آماده شد به سراغ استیک میرویم که آسانترین بخش کار است. برای نرم تر شدن استیک، یک پیشنهاد مخصوص برای شما داریم:
قبل از سرخ کردن استیک، از چند روز زودتر استیک را بگذارید درون فریزر که یخ بزند و بعد بیاورید بیرون تا یخ استیک آب شود، با این کار گوشت را بیات میکنید در نتیجه استیکتان نرم تر میشود.
برای استیک ما به مواد زیر احتیاج داریم :
- استیک گوساله ۱۵۰ تا ۲۰۰ گرم که بستگی به ضخامت و سایز دلخواهتان دارد
- چند حبه سیر
- چند شاخه رزماری
- کره
- نمک و فلفل
پیشنهاد میکنیم که حدود نیم ساعت تا چهل دقیقه قبل پخت آن را از یخچال بیرون بیاورید و بگذارید تا به دمای محیط برسد و بعد سرخش کنید این گونه استیک بهتر میپزد.
به دو طرف استیک نمک و فلفل سیاه بزنید و در تابهای که بسیار داغ شده بگذارید، اگر تابه گریل باشد که چه بهتر. یک طرف استیک را حدود سه چهار دقیقه سرخ کنید و وقتی استیک رنگ گرفت و طلایی قهوهای شد آن را برگردانید سپس روی آن کره، سیر و رزماری بگذارید و حدود 10 تا 15 دقیقه در فری با دمای ۱۸۰ درجه بگذارید تا یکنواختتر بپزد. سپس در کنار پوره سیب زمینی و سس قارچ نوش جان کنید.
بخشی از این مطالب از پیج آشپزی ava.kitchen برداشته شدهاست. امیدوارم از این دستور پخت استیک با پوره سیب زمینی استفاده کرده و لذت ببرید.
تصاویر نویسندگان دیدگاه از Gravatar گرفته میشود.