کدام میوه ها برای افراد دارای دیابت مفید هستند؟
راهنمای ما در انتخاب میوه مناسب برای افراد دیابتی، به شما کمک میکند تا انتخاب کنید که چه میوهای را بیشتر و چه میوهای را کمتر بخورید. بسیاری از مردم فکر میکنند که بیماران دیابتی باید از تمام قندها، حتی قندهای موجود در میوهها دوری کنند. این یک افسانه است و در واقع بسیاری از میوهها میتوانند بخش سالم و مغذی رژیم غذایی شما باشند، چه دیابت داشته باشید و چه نداشته نباشید.
طیف گستردهای از میوهها میتوانند به شما در کنترل سطح گلوکز خون، کاهش چربی، کاهش فشار خون و کنترل وزن کمک کنند. در حالی که افراد دیابتی باید از غذاها و میوههایی که حاوی قند زیادی هستند اجتناب کنند، گزینههای کم قند زیادی وجود دارد که میتواند یک مکمل مغذی عالی برای رژیم غذایی افراد دیابتی باشد.
میوههایی که باید در رژیم غذایی دیابت خود بگنجانید:
توجه دقیق به شاخص گلیسمی (GI) میوههایی که میخواهید مصرف کنید یکی از راههایی است که میتوانید متوجه شوید کدام میوه ممکن است سطح گلوکز خون شما را افزایش دهد. غذاهایی با رتبه GI بالا میتوانند باعث افزایش سریع سطح قند خون شوند، از جمله غذاها و نوشیدنیهای شیرین، نان سفید، سیب زمینی و برنج سفید.
از طرف دیگر میوهها معمولا دارای رتبه GI پایین یا متوسط هستند. این بدان معنی است که در بدن به تدریج تجزیه میشوند و باعث افزایش آهستهتر سطح قند خون در یک دوره طولانیتر میشوند.
به گفته انجمن دیابت آمریکا (ADA)، میوه بخش سالمی از هر برنامه غذایی افراد دارای دیابت است. اگر میوههای کنسرو شده را انتخاب میکنید، مطمئن شوید که از مدلهایی که شکر افزودنی دارند، استفاده نمیکنید و میوههایی را که در شربتهای شیرین بسته بندی شدهاند، نخرید.
میوههای خشک نیز میتوانند مغذی باشند، اما مراقب باشید که در خوردن آن زیادهروی نکنید. اگر مطمئن نیستید، بهتر است از میوههای کامل استفاده کنید. میوه کامل نسبت به انواع خشک نیز سیر کنندهتر هستند. توصیه میکنیم میوههای کامل را انتخاب کنید و از آب میوه بپرهیزید.
افراد مبتلا به دیابت باید به همان تعداد وعدههای توصیهشده در روز مانند افراد بدون دیابت بخورند. به گفته مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری، این بدان معناست که هر روز حدود 1.5 تا 2 فنجان میوه مصرف کنید.
میوه هایی که ADA به عنوان بخشی از برنامه غذایی افراد دارای دیابت توصیه میکند:
- سیب
- زردآلو
- آووکادو
- بلوبری
- طالبی
- گیلاس
- گریپ فروت
- انگور
- خربزه
- شلیل
- هلو
- گلابی
- آلو
- تمشک
- توت فرنگی
- نارنگی
میوههایی که باید در رژیم غذایی دیابت خود از آنها اجتناب کنید:
برخی از میوهها دارای رتبه GI متوسط تا بالا هستند، به این معنی که میتوانند سطح گلوکز خون را سریعتر از سایر میوهها افزایش دهند. این بدان معنا نیست که افراد دارای دیابت باید به خودی خود از خوردن این میوهها اجتناب کنند یا پس از خوردن برخی میوهها، سطح قند خون خود را به دقت کنترل کنند.
میوههایی که GI بالایی دارند عبارتند از:
- موز بیش از حد رسیده
- هندوانه
- خرمای خشک
- آناناس
رتبه GI همچنین می تواند با رسیدن میوه افزایش یابد.
نکات دیگر برای مدیریت دیابت با رژیم غذایی:
طبق گفته موسسه ملی دیابت و بیماریهای گوارشی و کلیوی (NIKKD) ، یک رژیم غذایی سالم برای افراد دیابتی شامل غذاهای زیر و همچنین میوهها است:
- سبزیجات: سبزیجات غیر نشاستهای مانند بروکلی، هویج، فلفل و گوجه فرنگی و سبزیجات نشاستهای مانند سیب زمینی، ذرت و نخود سبز
- نان سبوس دار، ماکارونی و غلات
- گوشت بدون چربی و ماهی یا جایگزینهای گوشت، مانند توفو و
- تخم مرغ
- آجیل و دانهها
- شیر، ماست و پنیر بدون چربی یا کم چرب
- غذاهای حاوی چربیهای مفید برای قلب، مانند روغن زیتون، آووکادو و ماهیهای چرب
NIKKD همچنین توصیه میکند که افراد دیابتی به ویژه آنهایی که اضافه وزن دارند باید وعدههای غذایی خود را کنترل کنند. دو روش میتواند به شما کمک کند تا مقداری که در وعدههای غذایی میخورید را کنترل کنید:
- روش بشقاب: نیمی از یک بشقاب متوسط را با سبزیجات غیر نشاستهای، یک چهارم آن را با گوشت یا پروتئین و یک چهارم آن را با دانه یا نشاسته پر کنید.
- شمارش کربوهیدرات: این کار توسط افراد دیابتی که انسولین مصرف میکنند استفاده میشود. شما باید بدانید که کدام غذاها حاوی کربوهیدرات هستند و هر وعده چقدر کربوهیدرات دارد.
هر دوی این روشهای کنترل میتوانند به شما کمک کنند تا برنامهریزی کنید که چه مقدار بخورید و چه مقدار از هر گروه غذایی از جمله میوه داشته باشید.
راههایی برای گنجاندن میوه های بیشتر در رژیم غذایی افراد دارای دیابت :
این نکات ساده از انجمن قلب آمریکا میتواند به شما کمک کند تا میوههای بیشتری را به راحتی در رژیم غذایی روزانه خود بگنجانید. با یک تغییر ساده در وعده غذایی یا میان وعده میتوانید به کاهش وزن خود کمک کنید و سطح قند خون خود را به طور موثرتری مدیریت کنید.
- یک مشت توت تازه یا منجمد را به غلات صبحگاهی یا فرنی خود اضافه کنید.
- از پرتقال، انگور یا خربزه خرد شده در سالاد ناهار خود استفاده کنید.
- یک یا دو وعده میوه را به عنوان میان وعده در طول روز در نظر بگیرید.
- یک موز یا یک تکه هندوانه را برای خنک کردن بستنی در ماههای تابستان فریز کنید.
- از میوه به عنوان دسر استفاده کنید.
نظرات خود در مورد این مطلب با ما به اشتراک بگذارید.
تصاویر نویسندگان دیدگاه از Gravatar گرفته میشود.