شما هم از تنوع قهوه ها در منوی کافیشاپها کلافهاید – راهنمای جامع
حتما برای شما هم پیش آمده است که با دیدن منوی انواع قهوه در کافیشاپها سردرگم شده و مایل باشید تا تفاوت بین آنها را بدانید. تنوع قهوه ها با اسامی مختلف و گاها عجیب چنان گسترده است که ما را بر این داشت تا در این زمینه دقیق شده و مطلب درخوری برای شما همراهان همیشگی عزیز تهیه کنیم.
تنوع قهوه های موجود در دنیا
در حقیقت تنوع قهوه ها آنچنان بالاست که ممکن است برای شما شوکهکننده باشد. در ابتدا خوب است بدانیم آنقدر که تنوع قهوه ها زیاد است، خود دانه قهوه متنوع نیست. به طور کلی قهوههایی که در جهان تولید میشوند را میتوان به 2 دسته اصلی تقسیم کرد:
- عربیکا (Arabica)
- روباستا (Robusta)
دانههای قهوه عربیکا برای اکثر قهوههایی که تولید میشوند بهکار میرود. از سوی دیگر، دانههای قهوه روباستا بسیار قوی و تلختر بوده که بیشتر برای قهوههای اسپرسو یا افرادی با ترجیح قهوههایی قویتر بهکار برده میشود.
بزرگترین تفاوت بین نوشیدنیهای مختلف قهوه در نحوه دم کردن آنها میباشد. حال بیایید باهم نگاهی بیاندازیم به لیستی از محبوبترین انواع قهوههای موجود در دنیا تا دفعه بعدی که با این لیست مواجه شدید تصمیمگیری برای شما آسانتر شده باشد.
1. قهوه سیاه:
قهوهای است که مستقیما پس از آنکه در ظرف کاراف (Carafe) دمکشید، بدون افزودن هیچ مادهای برای تغییر دادن مزه سرو میشود.
2. قهوه با شکر و یا شیر:
این قهوه بسیار شبیه به قهوه سیاه میباشد، با این تفاوت که پس از پایان دمکشیدن به آن خامه، شیر، شکر یا سایر شیرینکنندههای مصنوعی برای تغییر دادن مزه نهایی افزوده میشود.
3. قهوه تصفیه شده:
روش دم کردن این قهوه به این صورت است که قهوه را بر روی فیلتر کاغذی قرار داده، آب جوش را بر روی آن ریخته و اجازه میدهیم تا به داخل کاراف چکه کند.
4. قهوه فرنچ پرس:
این قهوه با دستگاه دمکننده فرانسوی مخصوصی به نام فرنچ پرس به عمل میآید که دارای اهرمی فلزی برای فشار وارد کردن جهت جداسازی دانههای قهوه از نوشیدنی نهایی میباشد.
5. قهوه صاف شده:
در این مورد آب داغ را با استفاده از نیروی گرانش به دور دانههای قهوه میچرخانند تا به غلظت مورد نظر برسد.
6. قهوه ترک:
نوعی قهوه سنتی در خاورمیانه است که در آن قهوه را به خوبی در آب غوطهور میکنند تا حسابی جوشیده و کف کند.
7. قهوه سرد دمشده:
در روش تهیه این قهوه نیازی به آب داغ نیست. به جای آن از آب سرد در زمان طولانیتری برای ساخت یک نوشیدنی سرد از قهوه استفاده میشود.
8. آیس کافی:
این قهوه یک مقدار متفاوت از قهوه سرد دمشده است، بدینصورت که ابتدا با آب داغ دمکشیده و سپس قبل از سرو، قهوه را سرد میکنیم.
9. قهوه خلأ (Vacuum):
در این روش دمکردن قهوه به کمک خلأ و با استفاده از دو مخزن متصل بهم صورت میگیرد.
10. اسپرسو:
این قهوه در ابعاد کمتری نسبت به سایر قهوهها سرو میشود و مقدار کمی آب به آن اضافه میکنند تا طعم و غلظت متفاوتی از قهوه حاصل شود.
11. قهوه آمریکنو:
قهوه اسپرسویی است که به آن آب داغ اضافه میکنند تا قهوه نهایی از نظر غلظت با اسپرسو یکسان بوده اما طعم متفاوتی داشته باشد.
12. قهوه کوبانو:
این قهوه که اصالتا برای کوباست، نوعی از اسپرسو میباشد که به آن شکر قهوهای (Demerara) اضافه شده است.
13. قهوه کرما (Crema):
روش طولانی از اسپرسو میباشد که سرو آن از دهه 1980 در سوئیس، اتریش و شمال ایتالیا برای اولینبار شروع شد.
14. قهوه زورو:
اسپرسوی دوبلی که با نسبت 1:1 با آب ساخته شود.
15. قهوه دوپیو:
اسپرسوی دوبلی که در فنجان قهوهخوری کوچک سرو میشود.
16. اسپرسو رومانو:
اسپرسویی که با یک تکه لیمو در کنار آن سرو میشود.
17. قهوه Guillermo:
اسپرسوی داغ دوبلی که بر روی تکههای لیمو ریخته شده و گاها همراه به تکههای یخ سرو میشود.
18. قهوه Ristretto:
اسپرسویی که حجم آب مصرف شده در آن نصف است.
19. قهوه لانگو:
دقیقا برعکس قهوه Risttretto است که با آب زیاد درست میشود.
20. قهوه کاپوچینو:
اسپرسویی که همراه با شیر داغ و کف شیر بخار داده شده است.
21. قهوه لاته:
قهوه اسپرسویی که به نسبت 1:3 تا 1:5 با شیر بخار داده میشود و مقدار کمی کف هم دارد.
22. قهوه Flat White:
اسپرسویی مشابه لاته است که بافت آن فقط شیر است.
23. قهوه Macchiato:
نوعی اسپرسو که با مقدار کمی کف شیر درست میشود که از کاپوچینو کمی قویتر است.
24. قهوه Breve:
اسپرسویی که با نصف شیر و نصف خامه تهیه شود.
25. قهوه Antoccino:
یک فنجان کوچک اسپرسو که با نسبت 1:1همراه با شیر بخار داده شود.
26. قهوه Bombon:
این قهوه بیشتر در اسپانیا معروف میباشد. نوعی از اسپرسو که توسط شیر غلیظ شده، شیرین شده است.
27. قهوه Gommosa:
اسپرسویی که روی یک Marshmallow ریخته شده است.
28. قهوه Cortado:
قهوه اسپرسو همراه با شیر داغ برای کاهش دادن اسیدیته آن.
29. قهوه اسپرسینو:
نوشیدنی متشکل از اسپرسو، شیر حرارت داده شده و پودر کاکائو.
30. قهوه Galao:
یک نوشیدنی با منشاء پرتغالی که در آن اسپرسو را با شیر فوم داده شده مخلوط کرده و داخل لیوانهای کشیده سرو مینمایند.
31. قهوه Au lait:
قهوه غلیظی که با شیر به نسبت یک به یک جوشانده میشود.
32. Ca phe sua da:
یک نوع قهوه با منشاء ویتنامی که معنای نام آن «قهوه شیر یخزده» است. این قهوه با مخلوط کردن قهوه سیاه و یک چهارم الی یک دوم شیر غلیظ شده شیرین بدست میآید و روی یخ ریخته میشود.
33. قهوه تخممرغ:
نوعی دیگر از نوشیدنیهای ویتنامی که از زرده تخم مرغ، شیر غلیظ شده و قهوه روباستا ساخته میشود.
34. Eiskaffee:
نوشیدنی آلمانی که از قهوه یخزده و بستنی وانیلی درست میشود.
35. Kopi susu:
قهوهای که با شیر غلیظ شیرین شده به عمل میآید و پس از سرد شدن، دانههای قهوه در انتهای ظرف ته نشین شده میماند.
36. قهوه Vienna:
قهوه یا اسپرسو ساخته شده با خامه همزده شده که گاهی اوقات به آن شیر هم اضافه میکنند.
37. اسپرسو Con panna:
قهوه ساخته شده با خامه همزده.
38. قهوه بلک تای:
دو فنجان کوچک از اسپرسو مخلوط شده با قهوه یخزده تایلندی و شیر غلیظ شده شیرین.
39. چای لاته:
اسپرسو مخلوط شده با چای طعمدار و شیر حرارت داده شده.
40. قهوه Mocha:
بسیار شبیه به لاته است با این تفاوت که شکلات به آن افزوده شده است.
41. Moka:
قهوه دم کشیده داخل ظرف موکا که در آن آب توسط فشار بخار داخل قهوه افزوده میشود.
همانطور که از لیست بلندبالای گردآوری شده مشخص است، تنوع قهوه ها بسیار زیاد است. ما تلاش کردیم تا به طور خلاصه تفاوتهای موجود بین آنها را برای شما شرح دهیم. خوشحال خواهیم شد اگر شما هم قهوه یا قهوههایی خارج از این لیست میشناسید برای ما در قسمت دیدگاهها بنویسید.
تصاویر نویسندگان دیدگاه از Gravatar گرفته میشود.