Woman using phone late at night in bed. Person looking at text messages with cell in dark home. Hipster online dating or texting with smartphone. Sexting or cheating concept. Smart device screen light

قرار گرفتن در معرض نور گوشی در شب خطر افسردگی را تا 30 درصد افزایش می‌ دهد

یک مطالعه جدید نشان داده است که قرار گرفتن در معرض نور شب مانند نور گوشی، ساعت داخلی بدن ما را به هم می‌زند و خطر ابتلا به بیماری‌های روانی مانند افسردگی را در ما افزایش می‌دهد، در حالی که قرار گرفتن در معرض نور طبیعی روز این خطر را کاهش می‌دهد.

ساعت درونی بدن ما یا ریتم شبانه روزی، چرخه‌های هوشیاری و خواب ما را با واکنش به تغییرات نور محیط تنظیم می‌کند. در حالی که موارد دیگری مانند ورزش، فعالیت اجتماعی و دما می‌توانند بر ریتم شبانه‌روزی ما تأثیر بگذارند اما نور همچنان قوی‌ترین تأثیر را در این روند می‌گذارد.

نور گوشی و افسردگی

اختلال در ریتم ‌شبانه‌روزی یکی از ویژگی‌های مشترک بسیاری از اختلالات روانپزشکی است. بنابراین منطقی است که قرار گرفتن در معرض نور یک عامل موثر در بیماری‌های روانپزشکی باشد. برای تحقیق، محققان دانشگاه موناش بزرگترین مطالعه جهان را در مورد تأثیر قرار گرفتن در معرض نور روز و شب بر خطر بیماری‌های روانی انجام دادند.

تاثیر نور گوشی بر افسردگی:

محققان 86772 شرکت‌کننده بزرگسال را از Biobank بریتانیا که از نظر قرار گرفتن در معرض نور، خواب، فعالیت بدنی و سلامت روان مورد بررسی قرار گرفتند، انتخاب کردند. آنها متوجه شدند در افرادی که در شب در معرض نور زیاد قرار می‌گیرند، خطر افسردگی تا 30 درصد افزایش می‌یابد در حالی که افرادی که در معرض نور زیاد در روز قرار می‌گیرند، خطر افسردگی آنها 20 درصد کاهش می‌یابد.

الگوهای مشابهی برای رفتارهای خودآزاری، روان پریشی، اختلال دوقطبی، اختلال اضطراب فراگیر و PTSD مشاهده شده است. شان کین، یکی از نویسندگان این مطالعه گفت: ” نتایج تحقیقات ما تأثیر اجتماعی عظیمی دارد. هنگامی که مردم درک کنند که الگوهای قرار گرفتن در معرض نور تأثیر قدرتمندی بر سلامت روان آنها دارد، می‌توانند کارهای ساده‌ای برای ارتقا سلامت روان خود انجام دهند.”

محققان می‌گویند که زندگی مدرن، به خصوص نور مصنوعی و نور دستگاه‌هایی مانند تلفن، رایانه و صفحه تلویزیون، ساعت‌های داخلی بدن ما را گیج می‌کند و مغز ما را برای بهترین عملکرد خود در نور روشن روز به چالش می‌کشد.

کاین گفت: ” انسان‌های امروزی این زیست‌شناسی بدن را به چالش می‌کشند و حدود 90 درصد از روز را در داخل خانه زیر نور الکتریکی می‌گذرانند که در طول روز بسیار کم و در شب بسیار روشن در مقایسه با چرخه‌های نور طبیعی و تاریکی است. این برای بدن ما گیج کننده است و ما را ناخوش می‌کند.”

یافته‌های این مطالعه نشان می‌دهد که اجتناب از نور در شب و گرفتن نور در روز می‌تواند یک راه ساده و غیردارویی موثر برای بهبود سلامت روان باشد.

بدون امتیاز
کمی صبر کنید...

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شکلک‌ها (اموجی‌ها) را می‌توانید با کیبرد گوشی یا کیبرد مجازی ویندوز قرار دهید.
تصاویر نویسندگان دیدگاه از Gravatar گرفته می‌شود.