آیا تا به حال راجع به مزایای عسل و موارد استفاده از آن شنیدهاید؟
عسل یک مایع شیرین است که زنبور عسل، از شهد گل میسازد. رنگ مخصوص آن شفاف و طلایی است. عطر و طعم آن نیز بسته به شهد گلهای مختلف، متفاوت است. در ادامه با ما همراه باشید تا با برخی خواص آن آشنا شوید.
نکاتی در خصوص عسل و خواص بینظیر آن
عسل هم به شکل خام و هم به شکل فراوری شده وجود دارد. نوع خام آن مستقیما از کندو جدا میشود. به همین دلیل شامل موم، مخمر و گرده نیز هست. به نظر میرسد که استفاده از آن به درمان آلرژیهای فصلی کمک میکند. نوع فراوری شده آن نیز، با حرارت دادن پاستوریزه شده و ناخالصیهای آن حذف میشود.
عسل دارای مقادیر زیادی مونوساکارید، فروکتوز و گلوکز میباشد.همچنین دارای 70 الی 80 درصد قند میباشد که دلیلی بر طعم شیرین آن است. این ماده خوشمزه، خواص ضدباکتریایی و ضدعفونی کننده نیز دارد. علم پزشکی نوین از آن در کنترل زخمهای مزمن و مبارزه با عفونت استفاده میکند.
نکاتی در خصوص عسل و مزایای استفاده از آن:
- بیش از 5000 سال پیش تا کنون، از آن به عنوان دارو استفاده میکنند.
- میتوان آن را جایگزین شکر در وعدههای غذایی کرد. بدین ترتیب رژیم غذایی سالمتری خواهید داشت.
- برای کودکان زیر دوازده ماه نباید مصرف شود.
- به درمان زخمها و سوختگیها کمک میکند.
- طبق تحقیقات نشان داده شده که استفاده از آن، میتواند مدت زمان ابتلا به اسهال را کاهش دهد.
- در تحقیقات دیگر نشان داده شده است که استفاده از این ماده خوشرنگ، میتواند از رفلاکس معده (بازگشت غذا و اسید به مری) جلوگیری کند.
- در سال 2010 دانشمندان دانشگاه پزشکی آمستردام گزارش کردند که عسل، قابلیت کشتن باکتریها را دارا میباشد. حتی نوعی از آن با نام Manuka از آسیب وارد کردن باکتری Clostridium difficile و انتشار آن در بدن، به طور اختصاصی جلوگیری میکند.
- در درمان سرماخوردگی بسیار موثر است و حتی شدت سرفه را کاهش میدهد. همچنین خواب بهتری را در شرایط سرماخوردگی فراهم میآورد.
- یک قاشق عسل دارای 64 کالری، 17.3 گرم قند و فاقد فیبر، چربی و پروتئین است.
- عسل دارای آنتیاکسیدان و مواد معدنی مختلف از جمله: آهن، کلسیم، فسفات، سدیم کلرید، پتاسیم و منیزیم میباشد.
تصاویر نویسندگان دیدگاه از Gravatar گرفته میشود.