20 ترفند شناسایی محصولات بهتر برای سبد خرید روزانه شما
این فقط کودکان نیستند که تمایلی به خوردن سبزیجاتی مانند کلم بروکلی ندارند و یا سالاد خود را کنار میگذارند، چنین عادتهایی در تمامی افراد وجود دارد. بیشتر بزرگسالان نیز در بسیاری از مواقع میوه و سبزیجات خود را نمیخورند. پزشکان و متخصصان تغذیه توصیه میکنند بزرگسالان روزانه حداقل 1 تا 2 فنجان میوه و 2 تا 3 فنجان سبزیجات مصرف کنند. با این حال بر اساس گزارش جدید مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریها (CDC)، تنها 9 درصد از بزرگسالان به اندازه کافی سبزیجات مصرف کرده و فقط 12 درصد آنها میوه مورد نیاز بدنشان را دریافت میکنند. به هر حال همه شما برای تهیه نیازهای سبد خرید خود، نیاز دارید تا با چگونگی انتخاب بهترین آنها آشنا شوید. در ادامه همراه دینو 20 ترفند شناسایی محصولات بهتر برای سبد خرید روزانه شما را بخوانید تا دیگر از خرید خود ناراضی نباشید.
نکات شناسایی محصولات بهتر
همیشه در هنگام خرید میوه و سبزی روزانه، یافتن بهترین، سالمترین و خوشطعمترین آنها برای ما چالشی پراهمیت محسوب میشود. با این حال باید بدانید که انتخاب آنها اگر با نکات شناسایی محصولات بهتر آشنا باشید، زیاد سخت نیست. برای این کار شما باید از تمام حواس پنجگانه خود برای تشخیص بهترین مورد استفاده کنید. در ابتدا، صرف نظر از آن چه که میخواهید بخرید، همیشه با این سه قانون اصلی شروع کنید:
1. زیبایی به معنای خوشمزگی نیست: محصولات زیبا شاید در نگاه اول جذاب به نظر برسند؛ اما الزاما خوشمزه نیستند. آنهایی که مومی، درخشان و کاملا متقارن هستند، عموما غیرطبیعی بوده و فقط ظاهر خوبی دارند. در حالی که میوهها و سبزیجات اصلی که به صورت طبیعی به عمل میآیند، اغلب به صورت نامنظم شکل میگیرند و دارای نقایص جزئی بصری در شکل ظاهری خود هستند. با این حال، نمونههای طبیعی همیشه دنیایی از عطر و طعم در درون خود دارند.
2. از دستها و حس لامسه خود کمک بگیرید: نیازی نیست که در هنگام خرید محصولات به مدت طولانی به ظاهر آنها خیره شوید. شما میتوانید از دستها و حس لامسه خود برای تشخیص کیفیت میوهها یا سبزیجات کمک بگیرید. توجه کنید آنهایی که نسبت به بقیه سنگینتر و سفتتر با پوست سالم و لایهبرداری نشده باشند، تازه و پرطراوت هستند.
3. متناسب با فصل خرید کنید: در حال حاضر به دلیل پیشرفت امکانات کشاورزی در جهان، به احتمال زیاد در تمام طول سال شاهد فروش اکثر میوهها و سبزیجات مختلف در فروشگاهها هستید؛ اما، باید به این نکته توجه کنید که هر محصولی فصل مخصوص به خود را داشته و خرید آن در سایر فصلها، توصیه نمیشود. بهتر است با این فصلها آشنا شوید تا متناسب با آن خرید کنید.
20 ترفند شناسایی محصولات بهتر
برای کمک به شما در انتخاب بهترین گزینهها، ما از متخصصان کشاورزی و تغذیهای کمک گرفتهایم تا 20 ترفند شناسایی محصولات بهتر را به شما آموزش دهند. در ادامه با این نکات مهم آشنا شوید و از این به بعد بهترین میوهها و سبزیجات را به خانه خود ببرید.
1. سیب
فصل اوج: اواخر شهریور تا اوایل خرداد
نحوه انتخاب: به دنبال سیبهایی باشید که از نظر اندازه محکم و سنگین و از لحاظ ظاهری دارای پوستی صاف، مات، بدون ترک و بدون کبودی باشند. لکههای عجیب و غریب که به معنای کرم خوردگی است، یا رگههای قهوهای ناشی از ضربه خوردن، بر طعم تاثیر منفی نمیگذارند. هر چه سیب کوچکتر باشد، عطر و طعم آن بهتر است.
2. توت فرنگی
فصل اوج: اوایل خرداد تا اوایل شهریور
نحوه انتخاب: به دنبال توت فرنگیهای سالم باشید، جایی که رنگ قرمز روشن تا تمام ساقه گسترش مییابد. به یاد داشته باشید که انواع توتها باید بوی میوهای تند و قوی داشته باشند. همچنین نباید زیاد نرم و یا زیاد سفت و محکم باشند. توت فرنگیهای کوچکتر معمولا طعم بیشتری نسبت به انواع بزرگتر دارند.
3. موز
فصل اوج: تمام طول سال
نحوه انتخاب: موزهای رسیده دارای پوستهای زرد یکنواخت و یا برآمدگیهای قهوهای کوچکی هستند که نشان دهنده شیرین بودن آنها است. از خرید موزهایی با هر گونه کبودی و ترک خوردگی روی پوست آن خودداری کنید.
4. فلفل دلمهای
فصل اوج: اوایل تیر تا اواخر دی
نحوه انتخاب: یک فلفل دلمهای مناسب باید وزن زیادی متناسب با اندازه بیرونی خود با رنگ روشن و بدون چروک داشته باشد. ساقه آن نیز باید سبز سبز باشد.
5. کلم بروکلی
فصل اوج: اوایل مهر تا اوایل خرداد
نحوه انتخاب: همیشه به دنبال سبزیجاتی با ساقههای سفت و خوشههای فلت محکم تشکیل شده از رنگ سبز عمیق یا بنفش رنگی بگردید. از انتخاب آنهایی که سرهایشان زرد شده است، خودداری کنید؛ چرا که تلخ میشوند.
6. سیب زمینی
فصل اوج: سیب زمینی شیرین: اوایل شهریور تا اواخر دی؛ سیب زمینی سفید: تمام طول سال
نحوه انتخاب: فرقی ندارد از سیب زمینی سفید یا شیرین استفاده کنید، به دنبال چیزی باشید که پوست صاف، براق، یکنواخت و سالم داشته باشد. از خرید سیب زمینیهای آسیب دیده دارای کبودی، ترک خوردگی یا رنگ سبز که نشان دهنده کال بودن آن است، خودداری کنید. عموما انواع شل و نرم نسبت به انواع سفت و باد کرده کیفیت بهتری دارند.
7. قارچ
فصل اوج: اوایل آبان تا اواسط فروردین
نحوه انتخاب: اگر شما از قارچهای کرمی دکمهای در آشپزخانه خود استفاده میکنید، هنگام انتخاب، به دنبال نمونههای با کلاههای محکم و بسته که ظاهر کاملا یکنواخت و سالمی دارند بگردید. همچنین توجه کنید که قارچهای شما نباید زیاد لاغر و دارای لکههای نرم تیره باشند. آنهایی که کلاه ترک خورده دارند، زودتر از بقیه خراب میشوند، پس بهتر است آنها را در اولویت مصرف خود قرار دهید.
8. هویج
فصل اوج: تمام طول سال
نحوه انتخاب: هویج باید صاف و نارنجی رنگ روشن باشد. از انتخاب مواردی که در انتها خم شده یا ترک خوردهاند، خودداری کنید. آنهایی که انتهایی با رنگ سبز روشن دارند، تازهتر بوده و مدت بیشتری در یخچال شما باقی میمانند.
9. گل کلم
فصل اوج: اوایل شهریور تا اوایل آذر
نحوه انتخاب: هنگام خرید گل کلم، به دنبال انواعی با تاج سفید و برگهای جمع و جور باشید. دقت کنید که نه برگها و نه سطح آن نباید دارای لکههای تیره باشند. سبزی و طراوت برگها نیز نشان دهنده تازگی گل کلم است.
10. لیمو و مرکبات
فصل اوج: لیمو: تمام طول سال؛ مرکبات: اوایل اردیبهشت تا اوایل آبان
نحوه انتخاب: لیمو و مرکبات باید به رنگ روشن با پوستی صاف و نازک باشند. بهتر است آنها نسبتا محکم و وقتی فشرده میشوند، کمی نرم باشند. لکههای قهوهای کوچک روی پوست، طعم آنها را خراب نمیکند، اگر چه نشانه خراب شدن است. به یاد داشته باشید در ابتدا آنهایی که دارای ترک خوردگی هستند، باید مصرف شوند. لیموها نباید زیاد سبز باشند تا خشک و بیآب نشوند.
11. کاهو
فصل اوج: تمام طول سال
نحوه انتخاب: عنصر ایدهآل یک سالاد سزار خوب باید دارای برگهای ترد و عاری از لبههای قهوهای و لکههای زنگ زدگی باشد. همچنین برگهای داخلی آن روشنتر و سالمتر است و طعم ظریفتری دارند.
12. سیر
فصل اوج: تمام طول سال
نحوه انتخاب: یک بوته سیر تازه باید نسبتا سنگین باشد و در هنگام فشار دادن، محکم و بسته باقی بماند. پوست آن نیز باید به رنگ سفید خالص و روشن و یا دارای نوارهایی به رنگ بنفش باشد.
13. انگور
فصل اوج: اوایل خرداد تا اوایل دی
نحوه انتخاب: به دنبال انگورهایی باشید که حبههای آنها حالت گوشتی و بدون چروک داشته باشند و محکم به ساقهها بچسبند. دقت کنید که در محل اتصال آنها به ساقه نباید لکههای قهوهای رنگ وجود داشته باشد. انگورهایی که دارای نوعی پودر سفید نقرهای (شکوفه) هستند، به ویژه تیرهتر، مدت طولانیتری سالم میمانند. انگور قرمز در صورتی که پررنگ و بدون سبزی باشد، بهتر است. انگورهای سبز با رنگ کرمی مایل به زرد، شیرینتر هستند.
14. لوبیای سبز
فصل اوج: اوایل فروردین تا اوایل آبان
نحوه انتخاب: همیشه لوبیای سبزی که دارای سطح شاداب و صاف و بدون هیچ گونه پژمردگی قابل توجهی هستند، خریداری کنید. آنها باید ترد باشند و هنگامی که به آرامی خم میشوند، به راحتی میشکنند.
15. بادمجان
فصل اوج: اوایل مرداد تا اوایل مهر
نحوه انتخاب: به دنبال بادمجانهایی باشید که وزن مناسبی نسبت به پوستهای صاف و براق و بدون چین و چروک خود دارند. هنگامی که آنها را فشار میدهید، باید حالت ارتجاعی داشته باشند و نه اسفنجی. همچنین ساقه و کلاه آن باید به رنگ سبز جنگلی باشد و نه قهوهای تیره.
16. کیوی
فصل اوج: اوایل خرداد تا اوایل شهریور
نحوه انتخاب: یک کیوی آماده خوردن، کمی نرم خواهد بود. از مصرف آنهایی که سفت، چروکیده، کبود شده و یا دارای بوی متفاوتی هستند، پرهیز کنید.
17. تره فرنگی
فصل اوج: تمام طول سال
نحوه انتخاب: تره فرنگیهایی را خریداری کنید که دارای پوستههای سبز و روشن و انتهای ریشه سفید رنگ بدون آسیب هستند. به سمت تره فرنگیهای کوچک و متوسط که کمتر سفت و چوبی هستند بروید. همچنین آنهایی که دارای برگهای لکهدار یا زرد هستند را نادیده بگیرید.
18. انجیر
فصل اوج: اوایل تیر تا اوایل مهر
نحوه انتخاب: انجیر باید رنگی کاملا غنی داشته و بزرگ و نرم باشد. از مصرف آنهایی که کبودی، بوی ترشیدگی یا چروکیدگی دارند، خودداری کنید.
19. خربزه و طالبی
فصل اوج: اوایل اردیبهشت تا اوایل مهر
نحوه انتخاب: انتهای ساقه خربزه باید دندانه صاف و همراه با عطر شیرین خود، شکل بیضی و سطح مناسب و یکنواختی داشته باشد. از انتخاب آنهایی که دارای لکههای نرم هستند، خودداری کنید؛ چرا که آن بخشها له شده و سریع خراب میشوند.
20. پیاز
فصل اوج: تمام طول سال
نحوه انتخاب: یک پیاز سالم معمولا شکل زیبا و متناسبی داشته و تورمی در گردن خود ندارد. همچنین پوست خارجی آن باید خشک و شفاف باشد. آنهایی که نسبتا در حال خراب شدن هستند، جوانههای سبز، ریشههای زرد و لکههای نرم دارند.
نظر شما درباره 20 ترفند شناسایی محصولات بهتر چیست؟ چه موارد دیگری را میتوانید به فهرست ما اضافه کنید؟ دیدگاهها و پیشنهادات ارزشمند خود را با ما به اشتراک بگذارید.
منبع: Eat This
بیشتر بخوانید: رژیم تناسب اندام: آیا غذا خوردن قبل و بعد از ورزش صحیح است؟
بیشتر بخوانید: 10 دلیل رایجی که نشان میدهد شما در حال خراب کردن خوراک مرغ خود هستید
تصاویر نویسندگان دیدگاه از Gravatar گرفته میشود.