تاثیر آموزش آنلاین بر یادگیری دانشآموزان در دوران تحصیلی
همانطور که میدانید مدارس و دانشگاهها به دلیل شیوع ویروس کرونا به صورت آنلاین برگزار میشوند. در واقع با گسترش اینترنت و شبکههای اجتماعی مختلف، چنین موضوعی بسیار ساده انجام خواهد و هیچ مشکلی وجود ندارد. شاید اگر ۱۰ سال قبل، ویروس کرونا شیوع پیدا میکرد هرگز امکان آموزش آنلاین وجود نداشت اما در این دوره از زندگی با وجود گوشیهای هوشمند و اینترنت، هر خانه میتواند به یک مرکز یادگیری برای دانشآموزان تبدیل شود.
خوشبختانه با ارائه خدمات آنلاین در زمینه آموزشی میتوان رفتن دانشآموزان به مدرسه را لغو کرد و از شیوع و همهگیری بیشتر این ویروس در این دوران تحصیلی جلوگیری کرد. در ایران نیز مدارس سعی کردهاند تا از طریق پیامرسان واتساپ یا شبکه شاد شرایط آموزشی را برای دانشآموزان مقاطع مختلف فراهم کنند. البته مناطق محرومی هستند که به چنین خدماتی دسترسی ندارند و باید راهکارهایی برای این مناطق نیز ارائه شود. اما آموزش آنلاین چه تاثیری بر یادگیری دانشآموزان خواهد داشت؟ آیا این روش جدید دانشآموزان را تنبل خواهد کرد و علاقه آنها را به یادگیری کم میکند؟ در ادامه به این سوالات پاسخ خواهیم داد.
تاثیر آموزش آنلاین بر دانشآموزان
از آنجایی که آموزش آنلاین با محدودیتهایی روبرو است، در نتیجه میتوان گفت که با آموزشهای حضوری تفاوت زیادی دارد. اما این بدان معنا نیست که نتایج خوبی نخواهد بود. در آموزش آنلاین بخش عمدهای از مسئولیتها با دانشآموز است در نتیجه دانشآموز سعی میکند تا بیشترین و بهترین نتیجه را از آموزش ارسال شده توسط معلم، دریافت کند. در واقع تلاش دانشآموز برای یادگیری افزایش خواهد یافت و همچنین اگر در بخشی دچار مشکلات یادگیری شود، خودش به سراغ فیلمها و آموزشهای مختلف آن درس در اینترنت میرود تا یادگیری را کامل کند و بخشهای نامفهوم دروس را بیاموزد. در آموزش حضوری ما شاهد چنین چیزی مخصوصا در ایران نیستیم که دانشآموزان برای یادگیری تلاش خاصی انجام دهند زیرا برای هر چیزی به معلم مدرسه یا معلمهای خصوصی تکیه میکنند. این روند جدید آموزش آنلاین به دانش آموزان فرصت بیشتری برای یادگیری خواهد داد. در واقع دانشآموز تمام روز وقت دارد تا دروس خود را یاد بگیرند یا رفع اشکال کنند.
از سوی دیگر این آموزش آنلاین به دانشآموزان میآموزد که از دنیای اینترنت محتوا بیاموزند و فقط برای بازی یا تماشای فیلم و کارتون از آن استفاده نکنند. این موضوع میتواند بر استفادهی دانشآموزان از اینترنت نیز تاثیر مثبتی بگذارد و آنها را با بُعد جدیدی از آموزش آشنا کنند. البته آموزش آنلاین دانشآموزان کوچکتر، کار را برای خانوادهها پیچیدهتر کرده و مسئولیت خانواده را در یادگیری و انجام تکالیف بیشتر کرده که کاملا طبیعی است.
هرچند که آموزش حضوری از معلم میتواند یادگیری بهتری را به همراه داشته و آموزش به شیوه آنلاین برای معلمها کمی سخت است اما قطعا دانشآموزان را علاقهمندتر، خلاقتر و مسئولتر خواهد کرد و تاثیرات مثبت آن بیشتر از تاثیرات منفی آن خواهد بود. شاید از تاثیرات منفی آن بتوان به ناکام ماندن دانشآموزان در اجتماع اشاره کرد که آن را میتوان در خانواده حل کرد یا بعد از پشت سر گذاشتن کرونا به آن بخش پرداخت.
آموزش آنلاین بسیار جذاب و کاربردی بوده و حتی میتواند شیوه آموزشی را برای همیشه تغییر دهد. در حال حاضر تمامی کشورهای پیشرفته و در حال توسعه که درگیر کرونا هستند، آموزش آنلاین را پیش گرفتهاند و این موضوع که برخی والدین و دانشآموزان معتقدند که به صورت آنلاین امکان یادگیری وجود ندارد کاملا غلط بوده زیرا این روش تاثیر خوبی بر یادگیری دانشآموزان خواهد داشت. در آموزش آنلاین در واقع دانشآموز هر لحظه و هرجا معلم را در اختیار دارد و میتواند هروقتی که با مشکل روبرو شد با معلم خود ارتباط داشته باشد. چنین امکانی هرگز در آموزش حضوری در اختیار کاربران نبوده و دانشآموز برای رفع اشکال یا سوالات خود باید صبر میکرد تا در روز آن کلاس، اشکالات و سوالات خود مطرح میکرد آن هم اگر فرصت و زمان کلاس اجازه چنین چیزی را به دانشآموزان میداد.
بیشتر بخوانید: چند راهکار ساده در راستای آموزش بهتر و ارتباط قویتر معلمان و دانشآموزان
بیشتر بخوانید: 20 جمله مخرب روان کودکان که والدین هرگز نباید آنها را بیان کنند
سلام
علی هستم
دانش اموز کلاس ششم
بزارید مختصر بگم
به خدا داریم بد بخت میشیم
من تا کلاس پنجم یه نمره ۱۹.5نداشتم
ولی الان همه ۱۸یا۱۹ شده
به خدا نمیتونیم
یکی به دادمون برسه
اصلا به صورت انلاین نمیشه کار کرد
ادم وقتی تو مدرسه داره وسط درس ریاضی درس یاد میگیره چهار تا سوال از معلم میپرسه
ولی به صورت انلاین
معلم هم با خیال راحت یه فیلم از درس میزاره که خودش هم اونو درست نکرده
پدرمون در اومد
خدا نگهدار(╥﹏╥)
معلومه که دور و برت بچه وجود نداره.
اصلا کسی حواسش به درس نیست.
کسیکه درسخوان هست , در هر صورت درس می خونه. اون کسی هم که درسخوان نیست , با ابررایانه هم درس نمیخوانه.
خواهشا درباره چیزی که نمی دانید, نظر قطعی ندید.
در جواب به امثال محمد که هنوز تو عهد بوق زندگی می کنن وفکر می کنن ما که سره کلاس بودیم معلم با خط میزدمون باز وضعمون این شده وای بحال بچه های امروزی
خلاصه تمام حرفاشون همینه
شما یا نمی دونید آموزش آنلاین چی هست یا به دلایل منفعتی باهاش مخالفین
این لینک ها هیچی چیز بدی ندارن می تونید همشونُ چک کنید
https://www.youtube.com/sciencechannelclips/videos
https://www.youtube.com/c/BenEater/videos
https://www.youtube.com/c/TheOrganicChemistryTutor/videos
https://www.youtube.com/c/LearnEngineering/videos
https://www.youtube.com/c/BranchEducation/videos
https://www.youtube.com/c/Theengineeringmindset/videos
https://www.youtube.com/channel/UCb7TkWFn3nyb6XhudxGu5tw/videos
https://www.youtube.com/c/HowToMechatronics/videos
https://www.youtube.com/c/learnchannel/videos
https://www.youtube.com/user/nucleusanimation/videos
https://www.youtube.com/c/CreativeLearningcreativelearnings/videos
من خودم چیزهای الکترونیکی ومکانکیُ دنبال می کنم
توی مدرسه هیچی یاد نگرفتم بعد از گذروندن این همه سال تحصیلی حتی نمی دونستم لامپ چطور کار می کنه
الان می دونم لیزر چطور کار می کنه
می تونم همین الان برم روی مکانیکی ماشین کار کنم
می تونم توی یک تیم مهندسی طراحی موتور ماشین کار کنم یا بقیه قطعات ماشین
منتها مدرکشو ندارم و این کارا هم توی ایران اصلا نیست
آموزش آنلاین اگر فراگیر بشه بصورت حرفه ای مثله کانال branch education که به زیباترین شکل ممکن انیمیشن سازی کرده اگر همه ی علوم به این شکل زیبا واسشو یک آموزش درست بشه مدرسه که حذف میشه هیچ بلکه به چیزی به نام معلم هم دیگه نیازی نیست
وقتی هر کسی بدن تجربه و بدون علم وارد هر موضوعی شود نتیجه اش امثال این مقاله می شود…
درسته.
هر کسی نباید وارد هر بحثی بشه، اونم وقتی خودش هیجی بارش نیست!
پس وقتی اینجا جات نیست نیا این پستهارو بخون و نظر بده دانشمند!
حدود ۲ دهه هست که وی یو و مراکز مشابه مدرک انلاین میدن اینکه تو سال ۲۰۲۰ هنوز اینقدر واسه شما عجیبه قابل درکه ولی اینکه بقیه رو بخاطر بیسوادی خودتون متهم به بیسوادی کنید فقط از عهده یه فرقه برمیاد! ناراحتین مردم کمتر کشته میشن؟
اینقدر کینه ای نباش.
فرقه ای را هم متهم نکن.
هر کس پاسخگوی اعمال و رفتار خودش هست.
ممد اون گوشی رو بزار کنار برو بخواب که فردا ساعت 8 شبکه آموزش دیکته دوم دبستان داری!