7 غذای پایدار آینده بشر که جایگزین موارد امروزی خواهد شد
ایده تغییر رژیم غذایی بشر در آینده نه چندان دور ظاهرا عجیب به نظر میرسد؛ اما، جالب است بدانید که این روزها بالاخره فرا میرسند و باید برای روزهای کمبود و بحران به فکر چاره بود. در ادامه با همراهی دینو درباره 7 غذای پایدار آینده بشر که جایگزین موارد امروزی خواهد شد بخوانید و در این باره اطلاعات بیشتری کسب کنید.
7 غذای پایدار آینده بشر
اگر تا به حال در این باره چیزی نشنیدهاید، باید بگوییم که غذاهای پایدار جدیدترین غذاهای خوراکی هستند که باید وارد رژیم غذایی روزمره بشر شوند. به تازگی، وب سایت مواد غذایی Epicurious برای مقابله با تغییرات آب و هوایی، تمامی دستورهای تهیه غذا با گوشت گاو را از صفحات خود حذف کرده است و منوی رستوران مشهور منهتن Eleven Madison Park به زودی فاقد هر گونه گوشت خواهد بود. با توجه به بحرانهای زیست محیطی زمین و هشدار کمبود منابع برای آیندگان، از امروز باید به فکر تهیه گزینههای پایدار برای نسلهای بعدی باشیم. از این رو به زودی موارد خاصی به جای مواد غذایی فعلی مورد استفاده قرار خواهند گرفت. «کیت براتسکر» (Kate Bratskeir)، نویسنده «راهنمای جیبی برای خرید پایدار مواد غذایی» (A Pocket Guide to Sustainable Food Shopping) در این باره میگوید:
تغییر به سمت مصرف گزینههای بدون گوشت حیوانی، برای شروع یک حرکت پایدار در سبک زندگی مردم زمین، بسیار هیجان انگیز و امیدوار کننده است.
در این جا 7 غذای پایدار آینده بشر و سازگار با محیط زیست را به شما معرفی میکنیم که باید آنها را امتحان کنید.
1. گوشت جایگزین
گوشت گزینه بسیار جذابی در رژیم غذایی جهانی برای طبخ انواع غذاها است که در جذابترین حالت آن شاهد محبوبیت فراوان فست فودها و غذاهای آماده هستیم. تصور این که روزی دسترسی به گوشت تازه ممکن نباشد، کمی ترسناک به نظر میرسد. با این حال «شبه گوشت» یا «گوشت جایگزین» (Alternative Meat) که تقریبا ویژگیهایی نظیر بافت، طعم، ظاهر و همچنین ویژگیهای شیمیایی انواع خاصی از گوشت را در خود دارد، به تازگی بسیار محبوب و پرطرفدار شده است. بسیاری از این شبه گوشتها بر پایه سویا یا گلوتن تهیه میشوند و گیاهخواران و غیر گیاهخوارانی که به خاطر سلامتی یا مسائل اخلاقی به دنبال کاهش مصرف گوشت هستند، از جمله مصرف کنندگان آن هستند. عبور از گوشت حیوانی به نمونههای جایگزین، در سالهای آینده اتفاق خواهد افتاد و کار را برای طرفداران انواع برگر و هواداران محیط زیست آسان خواهد کرد.
2. جلبک دریایی
«کلپ» (Kelp) نوعی جلبک دریایی است که هم برای موجودات دریایی و هم برای انسان خوراکی است. به تازگی یکی از شرکتهای برداشت این جلبکها، مزارع جلبک دریایی پایدار ایجاد کرده و برای بهرهبرداری از محصولات خود به هیچ یک از کودهای شیمیایی آلاینده مورد استفاده در بیشتر کشاورزیهای زمینی نیاز ندارند. جلبک دریایی بخش عمده رژیم غذایی مردم در ژاپن و سایر نقاط جهان را تشکیل میدهد. با شناخته شدن بیشتر این ماده غذایی مفید، شرکتهای غذایی بسیاری در ایالات متحده و سایر کشورها به دنبال جلبک دریایی هستند.
3. حبوبات
حبوبات به عنوان کاملترین گروه غذایی در بین افراد گیاهخوار شناخته میشوند و عمده وعدههای آنها را تشکیل میدهند. این گروه غذایی که شامل نخود، عدس، لوبیا و سایر حبوبات است، غذاهای اصلی کشورهای هند و بسیاری از مناطق آفریقا و همچنین جوامع دیگر در سراسر جهان میباشد. حبوبات، کربن را در خاکی که در آن میرویند ذخیره میکنند و باعث افزایش پایداری و سلامت خاک میشوند. تحلیلگران زمین تخمین میزنند که بازار حبوبات جهانی تا سال 2025 به میزان 75.8 میلیارد دلار رشد خواهد کرد.
4. فندق
فندق مقدار زیادی دی اکسید کربن در خود ذخیره میکند و به عنوان نوعی «مخزن کربن» (Carbon Sink) از اهمیت فراوانی برخوردار است. این مغز شیرین و خوش طعم نسبت به سایر مغزهای آجیل برای رشد به آب کمتری نیاز دارند و در زمان خشکسالی محصولات بسیار خوبی برای رژیم غذایی هستند. کشاورزان همچنین از فندق در روشی استفاده میکنند که به نوعی «کشت ترکیبی» یا «کشت همراه» معروف است و در آن محصولات دیگر در طول سالها، بین درختان این مغز کاشته میشوند.
5. پروتئین چمن
اگر چه این پروتئین هنوز به صورت رایج در بازار موجود نیست؛ اما، این فرصت جدید و مهیج در عصر محدودیت گوشت، جایگزین بسیار مناسبی خواهد بود. موسسه ملی غذا در دانمارک و یک شرکت تازه تاسیس مواد غذایی در نیوزیلند به نام Pavlova، در حال بررسی چگونگی تولید پروتئین از برگ و علف هستند که میتواند جایگزین پروتئینهای حیوانی شود.
6. حشرات
همان طور که مدتها است مصرف حشرات به عنوان خوراک در وعدههای غذایی بسیاری از افراد جهان وجود دارد، در سالهای آینده نیز این مورد به عنوان یک ماده بسیار پراهمیت در بین مردم مورد استفاده قرار خواهد گرفت. اگر چه حشرات گزینهای مناسب برای مصارف بدون گوشت نیستد، در عین حال یک پروتئین عالی و کم چرب و مفید برای محیط زیست میباشند. حشرات به طور گستردهای در سراسر جهان مصرف میشوند. شما نیز میتوانید با سرخ کردن آنها به همراه کمی کره و ادویههای مورد علاقه خود، به دوستداران محیط زیست بپیوندید!
7. شاهدانه
کنف فقط برای تولید لباسهای پایدار یا جایگزین مناسب شاهدانه نیست. این گیاه محبوب همچنین میتواند برای تهیه انواع غذاهای خوشمزه و خنثی از کربن استفاده شود. دانههای گیاه شاهدانه، انتخابی عالی برای تزیین سالادها و اسموتیها هستند. شیر و پنیر شاهدانه نیز گزینه بسیار مقوی برای شروع یک روز پرانرژی است. در آینده نزدیک با کشت بیشتر این گیاه، یکی از 7 غذای پایدار آینده بشر تامین خواهد شد.
نظر شما درباره این 7 غذای پایدار آینده بشر چیست؟ آیا نیاز به تغییر رژیم غذایی در سالهای پیش رو و با کمبود منابع زمین، امری ضروری خواهد بود؟ شما چه موارد دیگری را برای جایگزینی سراغ دارید؟ دیدگاهها و پیشنهادات ارزشمند خود در این زمینه را با ما و همراهان همیشگی دینو به اشتراک بگذارید.
منبع: Inverse
بیشتر بخوانید: 20 تغییر سبز در سبک زندگی برای کمک به نجات زمین و حفظ خانه خود از نابودی
بیشتر بخوانید: در صورت حذف انسان از طبیعت چه اتفاقی برای زمین رخ خواهد داد
سلام مرسی بابت مقاله های خوبتون
ولی اخه من حشرات رو کجای دلم بزارم -ـ-
بد آموزی نباشه اما بایید بگویم برگ شاهدانه کشیده می شود یعنی جزو توهم زاها هم هست
👍🏼👍🏼👍🏼