8 فایده برجسته گوش دادن به موسیقی هنگام مطالعه و تاثیرات مثبت آن روی یادگیری
در حالی که هنوز بین متخصصان در مورد این که آیا گوش دادن به موسیقی در هنگام مطالعه خوب است یا خیر، اختلافاتی وجود دارد، گفته میشود این موضوع فقط برای بعضی از افراد نتیجه مثبت دارد و در بعضی دیگر میتواند نتیجه معکوس داشته باشد. با این وجود باید اعتراف کرد که انجام کارهای سخت و پر زحمت، با شنیدن ترانههای مورد علاقه ما جذاب میشوند. اگر هنوز درباره این موضوع شک دارید، در ادامه با همراهی دینو 8 فایده برجسته گوش دادن به موسیقی هنگام مطالعه و تاثیرات مثبت آن روی یادگیری را بخوانید تا به شما کمک کند.
- طبق تحقیقات، نواختن یک ساز موسیقی میتواند به سلامت مغز کمک کند
- آیا از اثرات گوش دادن به موسیقی بر روی مغز انسان خبر دارید؟
- معرفی فهرست کامل برندگان جوایز موسیقی بیلبورد سال 2021
8 فایده برجسته گوش دادن به موسیقی هنگام مطالعه
1. موسیقی زندگی را بینهایت سرگرم کننده و هیجان انگیز میکند
نمیتوان انکار کرد که زندگی بدون موسیقی بسیار کسل کننده و خسته کننده است. به علاوه، از نظر علمی ثابت شده که گوش دادن به موسیقی باعث آزاد شدن دوپامین میشود. این ماده شیمیایی به فرد احساس شادی، انگیزه و آرامش بیشتری میدهد.
2. موسیقی به ذهن شما کمک میکند بهتر تجسم و تصویرسازی کنید
سوار شدن روی نتهای موسیقی در هنگام به کار گیری ذهنتان برای مطالعه، به شما کمک میکند تا بتوانید تصویر سازی و تجسم ذهنی قویتری داشته باشید. این کار در حقیقت نوعی تمرین برای ذهن شما است.
3. گوش دادن همزمان موسیقی در هنگام مطالعه یک مطلب مهم احساس اضطراب شما را کمتر میکند
طبق آمار و نظرسنجیهای انجام شده، حدود 70 درصد دانش آموزان و دانشجویان، منابع درسی را عامل استرس و اضطراب خود عنوان کردهاند. اگر شما هم هنگام مطالعه به اضطراب و استرس دچار میشوید، بد نیست در زمان مطالعه، گوش دادن به موسیقی رپ را امتحان کنید. بر اساس تحقیقات انجام شده توسط اساتید دانشگاه کمبریج، موسیقی هیپ هاپ یک اثر نشاط آور برای شنوندگان خود دارد که به آنها در پذیرش، مدیریت و برخورد بهتر با مسائل مربوط به سلامت روان کمک میکند.
4. نواهای موسیقی همیشه تمرینی برای فعال نگه داشتن مغز شماست
شما بارها در مورد اهمیت ورزش کردن شنیدهاید؛ اما هیچ کس در مورد اهمیت تمرین دادن مغز صحبت نکرده است. مانند هر اندام دیگری در بدن، مغز نیز پیر میشود و بدون مراقبت مناسب، میتواند پیری بدی داشته باشد. راههای زیادی برای مراقبت از مغز وجود دارد مانند مطالعه کرده، حل معماها و نوشتن؛ اما گوش دادن به موسیقی شاید در بین همه آنها سادهترین و راحتترین کار باشد. گوش دادن به موسیقی به عنوان یک تمرین شناختی برای مغز عمل میکند و آن را برای رویارویی چالشهای بیشتر در آینده آموزش میدهد.
5. شنیدن موسیقی هنگام مطالعه به بهبود حافظه شما کمک میکند
مغز شما به دنبال الگوهایی برای درک بهتر، یادآوری و پردازش اطلاعات ورودی است که این موضوع یکی از راههای تقویت حافظه است. به خاطر سپردن اطلاعات در قالب الگوهای ملودیهای گوش نواز، آسانتر از حالتهای دیگر است. در نتیجه شنیدن و بازخوانی ترانههای مورد علاقهتان، حافظه شما را بهبود میبخشد.
6. با گوش دادن به موسیقی میتوانید استرس خود را بهتر مدیریت کنید
در زمان بسیار استرس زای تحصیل و تعامل با استادان، شما برای زنده ماندن، به کمکهای موسیقی نیاز دارید! مردم اغلب به موسیقی گوش میدهند تا بتوانند با استرس بهتر کنار بیایند. گوش دادن به موسیقی به آنها کمک میکند تا احساسات خود را پردازش کرده و عزم خود را بدون غرق شدن بیش از حد در یک مسئله، تقویت کنند. بنابراین، اگر در زندگی ناراحت، درگیر یا حواس پرت شدید، به سراغ موسیقی بروید.
7. موسیقی به آرامش شما کمک میکند
زمان که به موسیقی گوش میدهید، آرام میشوید و استرس و اضطراب را از خود دور میکنید. همین جریان باعث میشود تمایل به مثبت اندیشی بیشتری داشته باشید. همچنین اطلاعات را بهتر حفظ میکنید و به راحتی با هر گونه ناخوشایندی سر راه تان کنار میآیید.
8. ملودیها به شما کمک میکنند از موقعیت موجود به مکان امن ذهنی خود فرار کنید
اگر در محیطی قرار دارید که سر و صدای زیاد و حواس پرتیهای متعددی شما را دوره کردهاند و شما به دنبال لحظاتی برای تنهایی هستید، موسیقی میتواند بدون نیاز به خروج از چهار گوشه اتاق، تنهایی لازم را برای شما فراهم کند. ملودیها به شما کمک میکنند از موقعیت موجود به مکان امن ذهنی خود فرار کنید.
برای ما بنویسید که موسیقی چگونه در زندگی شما تاثیر مثبتی داشته است؟ آیا شما نیز عادت مطالعه به همراه گوش دادن به ترانههای مورد علاقه خود را داشتید؟ برای ما از تجربیاتتان بگویید.
منبع: Career Addict
تصاویر نویسندگان دیدگاه از Gravatar گرفته میشود.