با 10 شهر بزرگ جهان آشنا شوید

در این مطلب لیستی از شهر های بزرگ جهان با تراکم جمعیت بالا را با شما به اشتراک می‌گذاریم. پس از اینکه جمعیت جهان در 15 نوامبر 2022 به هشت میلیارد نفر رسید، پیش‌بینی‌های مختلفی در مورد اینکه چه زمانی تعداد افراد روی زمین به اوج خود خواهد رسید، انجام شده است. مطالعات متفاوت است و برخی مطالعات نشان می‌دهند که جمعیت جهان تا اواسط این قرن به 8.8 میلیارد نفر خواهد رسید. پیش‌بینی‌ سازمان ملل تخمین می‌زند که جمعیت جهان تا دهه 2080 به بیش از 10 میلیارد نفر برسد. در هر صورت، افزایش قابل توجه جمعیت منجر به ازدحام قابل توجهی در شهر‌ های بزرگ جهان شده است که باعث نگرانی در مورد آلودگی و ازدحام بیش از حد شده است.

بزرگ ترین شهر های جهان

شهر های بزرگ جهان کدام هستند؟

10. اوزاکا، ژاپن – 19.2 میلیون نفر

منطقه کلان‌شهر کیان‌شین که سومین شهر بزرگ ژاپن است، حدود 19.2 میلیون نفر را در خود جای داده است. این شهر که از لحاظ تاریخی به عنوان مرکز تجارت و صنعت در نظر گرفته شده است، مرکز مالی بسیاری از شرکت‌های بزرگ ژاپنی است. اوزاکا به خاطر فرهنگ غذایی و معماری مدرنش مشهور است که باعث محبوبیت آن در بین گردشگران شده است و به لطف یک سیستم حمل و نقل عمومی، متروی شهر موفق به جابجایی بیش از 900 میلیون نفر در سال می‌باشد.

9. پکن، چین – 19.4 میلیون نفر

دومین شهر بزرگ چین یکی از قدیمی‌ترین شهرهای جهان است و همچنین خانه بسیاری از بیزینس‌های این کشور است. این امر منجر به رشد عظیم جمعیت در 50 سال گذشته و افزایش ثروت در میان بسیاری از ساکنان آن شده است. در واقع پکن در حال حاضر دارای بیشترین تعداد میلیاردر در جهان است. با این حال، به دلیل ترکیبی از آلودگی‌های صنعتی، طوفان‌های شن مکرر و گازهای گلخانه‌ای خودروها، به بسیاری از ساکنان پکن گفته می‌شود که در خانه بمانند تا از خطرات آلودگی هوا در امان باشند.

8. بمبئی، هند – 20.1 میلیون نفر

یکی دیگر از شهر های بزرگ جهان بمبئی هند است. بمبئی شهری تاریخی، مملو از فرهنگ و هنر است. این شهر همچنین خانه صنعت فیلم هند (بالیوود) است که در سرتاسر جهان به خاطر فیلم‌های پر جنب و جوش و آهنگ‌های موسیقی خود معروف است. مهمتر از همه بمبئی پایتخت تجاری و مالی هند است. بسیاری از بزرگترین شرکت‌های هندی در بمبئی مستقر هستند که منجر به مهاجرت سیل عظیمی از مردم از مناطق روستایی شده است که مایل به زندگی در آنجا هستند. بمبئی همچنین دارای برخی از شلوغ‌ترین جاده‌های جهان است که عمدتاً به دلیل کمبود زیرساخت‌های سیستم حمل و نقل عمومی قادر به مقابله با تقاضا نیست.

7. داکا، بنگلادش – 20.2 میلیون نفر

پایتخت بنگلادش با سرعت زیادی در حال رشد است که تا حدی توسط صنعت چاپ و نشر تقویت می‌شود که باعث به وجود آمدن برج‌های بلند و سر به فلک کشیده شده است. این شهر تاریخی مرکز فرهنگ بنگالی است و در طول سال میزبان جشنواره‌های هنری و رویدادهای مذهبی بی‌شماری بوده است. این شهر همچنین محل استقرار دولت بنگلادش و همچنین ساختمان‌های تاریخی مانند کاخ نیمتالی و قلعه لالباغ است.

6. قاهره، مصر – 20.4 میلیون نفر

علاوه بر معماری مهم تاریخی، قاهره احتمالاً به عنوان خانه یکی از عجایب باستانی جهان شناخته می‌شود. همچنین 11 درصد از جمعیت مصر در قاهره زندگی می‌کنند. طوفان‌های گرد و غبار مکرر و آب و هوای بیابانی ممکن است یک عامل بازدارنده به نظر برسد، اما این مانع از تمایل مردم به بازدید از این شهر نمی‌شود.

5. مکزیکو سیتی، مکزیک – 21.6 میلیون نفر

مکزیکو سیتی در ارتفاع 2240 متری از سطح دریا، قدیمی‌ترین پایتخت قاره آمریکا است. رشد این کلان شهر قابل توجه بوده است. در سال 1900، جمعیت آن تنها 500000 نفر بود اما به دلیل تعداد زیادی از مردم مناطق روستایی که به دنبال کار به شهر می‌آیند، این رقم در دهه 1970 به 9 میلیون نفر رسید. به دلیل کمبود مسکن، این هجوم باعث ایجاد کانکس‌های غیرقانونی در اطراف شهر شده است.

مکزیکوسیتی در حال حاضر مرکز تجارت و همچنین یک جاذبه توریستی محبوب است که پر از موزه‌ها و مکان‌هایی برای غذا خوردن است. به طرز شگفت انگیزی، اگر مکزیکو سیتی یک کشور مستقل بود، پنجمین اقتصاد بزرگ در آمریکای جنوبی می‌شد.

4. سائوپائولو، برزیل – 21.8 میلیون نفر

سائوپائولو شهری با تضاد زیاد است. مکانی که در آن فقر شدید با ثروت هنگفت روبرو هم قرار دارند، با بزرگترین آسمان‌خراش‌های منطقه مالی بر فراز محله‌های فقیر نشین شهر. تامین آب در سائوپائولو یک مشکل اساسی است و آب آشامیدنی کمی در شهر وجود دارد. با این حال جرم و جنایت در چند سال اخیر در این شهر کم شده است و کیفیت هوا به طور پیوسته در سال‌های اخیر در حال بهبودی است و آن را به مکانی زیباتر برای زندگی 22 میلیون نفر تبدیل کرده است.

3. شانگهای، چین – 26.3 میلیون نفر

سال‌ها پیش، شانگهای یک دهکده ماهیگیری کوچک بود اما به لطف قرار گرفتن آن در کنار مسیر جنوبی رودخانه یانگ تسه، از آن زمان به بزرگترین شهر چین و یکی از بزرگترین شهرهای جهان تبدیل شده است. این شهر ترکیبی از مراکز خرید مدرن و فروشگاه‌های سنتی چینی و فروشگاه‌های مواد غذایی است. خیابان‌های 5.5 کیلومتری آن در کنار خیابان آکسفورد در لندن و شانزه لیزه در پاریس به عنوان یکی از شلوغ‌ترین مناطق تجاری در جهان قرار دارند و روزانه یک میلیون نفر از آن خرید می‌کنند.

2. دهلی، هند – 29.3 میلیون نفر

این شهر بیش از 2000 سال است که وجود داشته است که به دلیل قدیمی بودن آن مجموعه‌ای از مشکلات را به همراه دارد. زیرساخت‌های این شهر قدیمی است اگرچه اخیراً پروژه‌های جاده‌سازی زیادی پیاده‌سازی شده که به تسهیل ترافیک کمک کرده است. آلودگی جاده‌ها و کمبود مسکن مشکل بزرگی ایجاد کرده است. تخمین زده می‌شود که 50 درصد از جمعیت در مسکن‌های غیر استاندارد زندگی می‌کنند.

1. توکیو، ژاپن – 37.4 میلیون نفر

توکیو ژاپن با 37.4 میلیون نفر جمعیت، بزرگترین شهر روی زمین است که چهار برابر نیویورک آمریکا جمعیت دارد. کلان شهر ژاپن 13452 کیلومتر مربع مساحت دارد. در کل در منطقه بزرگ توکیو به طور متوسط در هر کیلومتر 2642 نفر وجود دارد. این تراکم بالا بدیهی است که مشکلاتی را برای ساکنان آن از نظر فضای زندگی ایجاد کرده است. همانطور که انتظار می‌رود، کمبود مسکن بسیار گسترده است. به همین دلیل، آپارتمان‌های کوچکی که تنها 9 متر مربع وسعت دارند، در میان جوانان محبوبیت بیشتری دارند. رفت و آمد در شهر بسیار مشکل است و جاده‌های داخل و اطراف شهر کاملاً شلوغ هستند. حمل و نقل عمومی هم معمولا شلوغ و گران است.

امتیاز: 5.0 از 5 (1 رای)
کمی صبر کنید...

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شکلک‌ها (اموجی‌ها) را می‌توانید با کیبرد گوشی یا کیبرد مجازی ویندوز قرار دهید.
تصاویر نویسندگان دیدگاه از Gravatar گرفته می‌شود.