10 دلیل مراجعه نوجوانان به روان درمانگر برای کمک گرفتن
از نوسانات خلقی گرفته تا مسائل مربوط به مدرسه، همه نوجوانان با مشکلاتی در زندگی روزمره خود روبرو هستند که گاهی این پریشانی نوجوان ممکن است به حدی برسد که نیاز به کمک جدی داشته باشد. ملاقات با یک درمانگر متخصص میتواند از تبدیل مسائل جزئی به مشکلات اساسی در آنها جلوگیری کند. در ادامه با همراهی دینو 10 دلیل مراجعه نوجوانان به روان درمانگر برای کمک گرفتن را بخوانید.
- چند حس خوب برای لذت بردن از زندگی و تجربه لحظات ناب
- 10 عادت روزانه مضر که بدون اطلاع به سلامتی شما آسیب میرسانند
- با این 10 نشانه ایده آل گرایی افراطی شخصیت خودتان را بیشتر بشناسید
10 دلیل مراجعه نوجوانان به روان درمانگر
با این که تمام افراد در هر دورانی نیاز به مشاوره و بهره مندی از مشورتهای یک روانشناس برای رسیدگی به مشکلات روحی و روانی خود دارند، نوجوانان به دلیل بلوغ و این دوران حساس بیشتر از همیشه نیاز دارند که به ملاقات یک درمانگر متخصص بروند. آنها ممکن است برای گفتگو در مورد موضوعات مختلف و مسائل مربوط به روابط شخصی، اجتماعی و حتی هویت جنسی بخواهند از این مشاورهها بهره مند شوند. ما در این مطلب برای شما 10 دلیل مراجعه نوجوانان به روان درمانگر را فهرست کردهایم تا با مشکلات نوجوانان خود بیشتر آشنا شوید.
1. افسردگی
اختلالات خلقی عمدتا از دوران نوجوانی شروع میشوند و اگر به درستی کنترل و درمان نشوند، باعث بروز افسردگی در بزرگسالی خواهند شد. اگر نوجوان شما تحریک پذیر، غمگین و گوشه گیر شده، وقت آن است که به روانشناس یا مشاور مراجعه کنید. تشخیص دقیق و مداخله زودهنگام از اجزای اصلی یک درمان موثر هستند.
2. اختلالات اضطرابی
با این که بعضی اوقات نگرانی برای نوجوانان امری طبیعی است؛ اما، برخی از نوجوانان اضطراب شدیدی را تجربه میکنند. اختلال اضطراب میتواند در بسیاری از جنبههای مختلف زندگی یک نوجوان از جمله دوستیها و روابط اجتماعی او اختلال ایجاد کند. اگر نوجوان شما میتواند در مقابل جمعیت کلاس صحبت کند یا مدام نگران اتفاقات بدی در زندگی خود است، درمان به موقع میتواند به او کمک کند تا چگونگی کنترل کردن علائم خود را یاد بگیرد.
3. مشکلات رفتاری
تعلیق یا اخراج از مدرسه، تکرار موارد نقض قانون منع رفت و آمد و در کل رفتار پرخاشگرانه ممکن است علائم مشکلات جدیتری در نوجوانان باشد. یک درمانگر میتواند در کشف مشکلات بالقوه بهداشت روان، کمبود مهارت یا مشکلات اجتماعی که ممکن است باعث ناههنجاریهای رفتاری نوجوان شما شود، کمک موثری داشته باشد.
4. مسائل مربوط به سوء مصرف مواد
متأسفانه، مصرف مواد مخدر و الکل در نوجوانان میتواند باعث بروز مشکلات بسیار جدی در آنان شود. یک مشاور باتجربه در زمینه سوء مصرف مواد میتواند وضعیت روانی نوجوان شما را ارزیابی کند و به تعیین مناسب ترین دوره درمان کمک کند. درمان فردی، گروه درمانی، سم زدایی یا درمان اقامتی بسته به شدت مشکلات یک نوجوان میتوانند گزینههای مناسبی باشند.
5. استرس
نوجوانان در سنین بلوغ به راحتی دچار استرس میشوند که میتواند دلایل متنوعی از فشار روانی امتحان درسی و عملکرد خوب در آن گرفته تا نگرانی در مورد این که بعد از دبیرستان چه کاری باید انجام دهد داشته باشد. استرس کنترل نشده میتواند به شخصیت فرد آسیب جدی وارد کند و در عوض درمان میتواند کمک کند تا او مهارتهای لازم برای کنترل موفقیت آمیز استرس را یاد بگیرد.
6. مدرسه و مسائل اجتماعی
آزار و اذیت در مدرسه، نمره کم، محفل نامناسب دوستی و مسائل مربوط به رفتار معلمها تنها برخی از مشکلات اجتماعی بسیاری از نوجوانان است. نوجوانان اغلب مطمئن نیستند که برای کمک باید به کجا مراجعه کنند. سعی کنید همراه آنها باشید و به کمک مشاوره و درمان این مشکلات، از آنها حمایت کنید. این آموزشها در دوران نوجوانی به آنها یاد میدهد تا مهارتهای برقراری ارتباط اجتماعی سالم را بیاموزند و در دبیرستان با موفقیت بیشتری به سمت هدفهایشان حرکت کنند.
7. مشکلات حقوقی
سرقت، نوشیدن مشروبات الکلی و مصرف مواد مخدر زیر سن قانونی و یا صرفا درگیری خیابانی با گروههای ناهنجار اجتماعی، صرفا برخی از دلایل مشکلات حقوقی برای نوجوانان است. بهتر است تا حد امکان آنها را مجبور به شرکت در مشاوره کنید زیرا درمان میتواند به یک نوجوان کمک کند تا یاد بگیرد چگونه انتخابهای سالمتری در زندگی خود انجام دهد تا از بروز مشکلات حقوقی بعدی جلوگیری شود.
8. کمبود اعتماد به نفس
در حالی که بیشتر نوجوانان در یک دوره زمانی برای بلوغ خود در حال دست و پنجه نرم کردن با مشکلات کمبود اعتماد به نفس هستند، برخی از آنها مشکلات جدی عزت نفس را تجربه میکنند. وقتی این مسائل در زمان خود حل نشوند، نوجوانان بیشتر در معرض خطر مشکلاتی مانند سوء مصرف مواد و افت تحصیلی قرار میگیرند. درمان به موقع میتواند به افزایش عزت نفس یک نوجوان کمک کند.
9. شوک یا آسیب روحی
فرقی ندارد که نوجوان شما یک تجربه نزدیک به مرگ داشته باشد یا یک تجاوز جنسی، حوادث آسیب زا میتوانند تاثیر مادام العمر بر روحیات و شخصیت یک نوجوان داشته باشند. درمان به موقع میتواند انعطاف پذیری روحی آنها را افزایش دهد و تاثیری که واقعه آسیب زا بر زندگی او داشته است را کاهش دهد. همچنین مداخله زودهنگام میتواند کلید کمک به نوجوان برای بهبودی از شرایط آسیب زا باشد.
10. غم و اندوه
نوجوانان به نسبت بزرگسالان، سختتر با غم و اندوه کنار میآیند و از دست دادن یکی از عزیزان به ویژه در دوران بلوغ برای آنها بسیار دشوار است. درمان فردی، خانوادگی یا گروهی میتواند به آنها کمک کند احساسات خود را کنترل کرده و از دست دادن خود را درک کنند.
در نهایت باید بدانید که نوجوانان شما در دوره بسیار حساسی به سر میبرند و احتمال بروز مشکلات روحی، روانی و رفتاری در آنها بسیار زیاد است. بهتر است به جای درگیر شدن با آنها، برای درمان از یک متخصص کمک بگیرید. اگر نوجوان شما علاقهای به درمان ندارد، نگران نباشید. بسیاری از نوجوانان برای صحبت با دیگران درباره مسائل خصوصی شان تردید دارند. آنها را تشویق کنید تا چند جلسه درمان را تجربه کنند و اجازه دهید برای ادامه آن خودشان تصمیم بگیرند. هرگز تاثیر کار یک متخصص را دست کم نگیرید. نظر شما درباره 10 دلیل مراجعه نوجوانان به روان درمانگر برای کمک گرفتن چیست؟ از تجربیات ارزشمدتان در این زمینه برای ما بنویسید.
منبع: Very Well Mind
سلام.
باز هم یک مقالهء خوب و امیدوار کننده.
متاسفانه خانواده ها در ارتباط گیری با فرزندانشان ، مهارت ندارند.
اگر فرزند در محیط خانواده ، محبت ببیند و کانون خانواده گرم باشد ، بسیاری از این مشکلات پیش نمی آید.
ابتدا باید پدر و مادر به همدیگر احترام و محبت کنند ، فرزند اگر در این شرایط رشد کند ، روحیه اش شاداب خواهد بود.
خانواده اگر صالح باشند ، جامعه اصلاح خواهد شد.
دوست عزیز ممنون بابت انرژی مثبت و دیدگاه خوب شما