60 ماهواره Starlink

60 ماهواره Starlink شرکت SpaceX با شکستن رکورد به فضا پرتاب می‌شوند

شرکت SpaceX در پروازی ویژه، 60 ماهواره Starlink خود را با شکستن رکورد Rocket Landing به فضا پرتاب می‌کند. این شرکت در حال حاضر بیشتر از هر شرکت دیگری ماهواره‌های خود را عملیاتی کرده است. در ادامه با جزییات خبر همراه دینو باشید.

60 ماهواره Starlink شرکت SpaceX

SpaceX توسط پرتاب سومین دسته از ماهواره‌های Starlink خود و با شکستن رکورد Rocket Landing، سال 2020 را آغاز کرد. 60 ماهواره پرتودار اینترنت در روز دوشنبه 6 ژانویه در بالای یک تقویت‌کننده حامی Falcon 9 نصب شدند. موشک Falcon 9 در ساعت 9:19 دقیقه بعد از ظهر در ایستگاه نیروی هوایی Cape Canaveral فلوریدا از زمین بلند شد و در هنگام صعود به سمت مدار، 9 موتور مرلین 1D آن آسمان شب را روشن کردند. یک مفسر راه‌اندازی SpaceX گفت:

این ماموریت، نخستین پرتاب تحت نظر نیروی فضایی تازه تاسیس شده ایالات متحده بود که رئیس جمهور دونالد ترامپ ماه گذشته آن را امضا کرد.

SpaceX با موفقیت 60 ماهواره Starlink جدید باند پهن اینترنت را در موشک Falcon 9 از ایستگاه نیروی هوایی CAPE CANAVERAL فلوریدا در تاریخ 6 ژانویه سال 2020 به فضا پرتاب کرد. این پرتاب باعث شد تا امروز SpaceX به عنوان بزرگ‌ترین ناوگان ماهواره‌ای در فضا شناخته شود.

پرتاب موفقیت‌آمیز

پس از یک پرتاب موفقیت‌آمیز، موشک طی اولین مرحله خود توانست به آرامی روی سکوی فرود هواپیمای بدون سرنشین SpaceX فرود آید. این پرتاب بخشی از برنامه شرکت هواپیمایی فضایی خصوصی برای ایجاد صورت فلکی ماهواره‌های باند پهن کوچک است که هر کدام وزنی کمی بیشتر از 485 پوند (220 کیلوگرم) دارند. چنین پوششی قرار است اینترنت سرعت بالا را به جهانیان عرضه کند. جالب است بدانید که یک صورت فلکی در حال رشد از فضاپیما تا 180 عدد ماهواره در برنامه پرتاب وجود دارد که شرکت را به بزرگ‌ترین ناوگان ماهواره‌ای در مدار زمین تبدیل می‌کند. SpaceX یک شرکت هوافضا نیست و برنامه‌ای برای اتصال تمام کره زمین به هم ندارد. OneWeb اولین مجموعه خود از 6 ماهواره را در سال 2019 پرتاب کرد؛ اما، SpaceX (با راکت‌های مخصوص به خود) تصمیم دارد به سرعت یک صورت فلکی قابل توجه را گرد هم آورد.

«ایلان ماسک» مدیر عامل و موسس SpaceX گفته است که این شرکت برای تامین کمترین میزان پوشش، به حداقل 400 ماهواره در مدار نیاز دارد و حداقل 800 عدد آن برای پوشش متوسط خواهند بود. این پوشش می‌تواند به صورت آزمایشی در سال جاری آغاز شود که برای اولین بار در بخش‌های ایالات متحده و کانادا شاهد آن خواهیم بود.

هدف ارسال 60 ماهواره Starlink

هدف از پروژه Starlink SpaceX فراهم کردن دسترسی ثابت اینترنت پرسرعت برای کاربران در سراسر جهان است. در حال حاضر، ما برای دسترسی اینترنتمان به برج‌های سلولی و کابل‌های مسیریابی‌شده تا خانه‌ها و دفاتر خود متکی هستیم. در نتیجه، مناطق روستایی و دورافتاده اغلب بدون دسترسی باقی می‌مانند. SpaceX می‌خواهد این وضعیت را تغییر دهد. ارائه‌دهندگان اینترنت ماهواره‌ای سنتی، پرتوی اینترنت را از ماهواره‌های خود در بالای سطح زمین جایی که به عنوان مدار زمین شناخته می‌شود (به طور معمول فاصله 22000 مایل یا 35000 کیلومتر به بالا) ارسال می‌کنند. سیگنال ارسالی مجبور است چنین مسافت طولانی‌ای را طی کند که همین نیز منجر به کاهش سرعت اتصال می‌شود. با کار در ارتفاع کم‌تر SpaceX امیدوار است که این مسئله را حل کرده و پوشش قابل اطمینانی را با قیمت مناسب فراهم کند.

نقاط ضعف 60 ماهواره Starlink

ماهواره‌های Starlink در برابر آسمان شب ایستاده‌اند. تقریبا بلافاصله پس از اولین پرتاب، نظاره‌کنندگان آسمان خاطرنشان کردند که نور ماهواره‌های کوچک بسیار چشمگیر هستند، حتی بیشتر از ماهواره‌های متوسط. این مشاهدات دانشمندان را ناراحت کرد که چگونه صورت فلکی Starlink می‌خواهد در کار آن‌ها دخالت کند. اخترشناسان برای مطالعه اشیای نجومی به تلسکوپ‌های زمینی متکی هستند تا دید وسیع طولانی مدت داشته باشند. وقتی چیزی روشن از جلوی میدان دید تلسکوپ بگذرد، می‌تواند این تصویر را مبهم کند. پس از شکایت‌های مطرح شده، ماسک و SpaceX اعلام کردند که به دنبال کاهش روشنایی ماهواره‌ها هستند. برای این منظور، قسمتی از یک ماهواره پرتابی قرار است امشب در ماده مخصوصی پوشانده شود تا درون مدار تاریک‌تر به نظر برسد. اگر این آزمایش خوب پیش رفت، نسخه‌های آینده ماهواره‌ها می‌توانند در همان مواد پوشش داده شوند.

نظرات خود را درباره 60 ماهواره Starlink و پوشش جهانی اینترنت جهانی با ما به اشتراک بگذارید.

منبع: Space

بیش‌تر بخوانید: نمونه اولیه موشک SpaceX مریخ در آزمایش پرواز تگزاس ساکنان منطقه را خبردار کرد

بیش‌تر بخوانید: فیزیک طوفانی ابرموشک غول‌پیکر ایلان ماسک: موتورهای مرلین یا رپتور SpaceX

امتیاز: 4.0 از 5 (5 رای)
کمی صبر کنید...
Avatar

نوشته شده توسط

Yet the diggers & the wanderers In their hopes of extracting that very sliver Of flaccid meaning Every so often migrate...

۱۲ دیدگاه

  1. Avatar فلانی گفت:

    شنیدم لباس فضانورداشو جهرمی طراحی کرده و طراحی ماهواره ها هم توسط سردار خیارشور زادگان انجام شده درسته عایا؟

  2. Avatar یزدان گفت:

    متاسفم برای ترجمه بسیار سطح پایین و ابتدایی!!!
    صد رحمت به مترجم گوگل!!!

  3. Avatar اسحاق گفت:

    چند سال پیش که اخبار ابتداییش اومد میگفتن اینترنت رایگان برای همه , الان میگن هزینه پایین , شمارو نمیدونم ولی من که محاله بسته اینترنت رو با دلار بخرم , چون بسته اینترنت ارزان 10 دلاری کم کمش 100 هزار تومن برامون آب میکنه :)))

    • Avatar لیلا میرزاخان گفت:

      ممنون از نظر ارزشمند شما🙏 باید دید برخورد حکومتی ک قصد راه‌اندازی اینترنت ملی داره با این جریان چیه!

  4. Avatar حسن گفت:

    حکومتهایی که اینترنت را فیلتر میکنن تو بد دردسری می افتن

    • Avatar ایرانی گفت:

      تو در فکر فیلتری و ما در فکر پول اینترنت.
      اگر رایگان باشه (که بسیار بعیده) خوبه و استقبال و استفاده! می کنیم ولی اگر پولی باشد که همین الآنش هم داریم.

      • Avatar لیلا میرزاخان گفت:

        عملیاتی شدن این پروژه زمان بر هست و خب قطعا هزینه های کلان اجرایی باید جبران بشه! امیدوارم قابل قبول باشه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شکلک‌ها (اموجی‌ها) را می‌توانید با کیبرد گوشی یا کیبرد مجازی ویندوز قرار دهید.
تصاویر نویسندگان دیدگاه از Gravatar گرفته می‌شود.