فراخوان عمومی ستارهشناسان برای کمک به نامگذاری 20 قمر جدید اطراف زحل
«سی ان ان» نوشت: طبق اعلام مرکز بررسی ریزسیارههای اتحادیه بینالمللی نجوم، 20 قمر جدید اطراف زحل که قبلا ناشناخته بود، کشف شد. سیاره حلقهدار با 82 قمر، از سایر سیستمهای خورشیدی ما پیشی گرفته در حالی که سیاره مشتری تنها 79 قمر دارد.
ویژگی 20 قمر جدید اطراف زحل
20 قمر جدید اطراف زحل از نظر اندازه شباهت زیادی به یکدیگر دارند. آنها حدود سه مایل به اطراف گسترش یافتهاند. با این حال، 17 مورد از این 20 قمر، دارای چرخش مداری عکس نسبت به مدار اصلی زحل هستند. به این معنی که آنها اساسا نسبت به سیاره اصلی و سایر قمرها، برعکس میچرخند.
دو عدد از قمرها با چرخش مداری موافق، هر دو سال یک بار چرخه مدار زحل را تکمیل میکنند. آنها از بعضی دیگر از قمرهای تازه کشف شده به سیاره نزدیکتر هستند. سایر آنها با چرخش عکس و فاصله بیشتر، هر سه سال یک بار این چرخه را کامل مینمایند.
نقش 20 قمر جدید اطراف زحل در علم
ستارهشناس موسسه کارنگی، «اسکات شپرد» و «تیمش» از تلسکوپ سوبارو در هاوایی برای یافتن قمرها استفاده کردند. سال گذشته، این دو توانستند 12 قمر جدید را در حوالی مشتری مکانیابی کنند. شپرد گفت:
با استفاده از بزرگترین تلسکوپهای جهان، ما در حال تکمیل وجود قمرهای کوچک در اطراف سیارات غولپیکر هستیم. آنها نقش مهمی در تعیین چگونگی شکلگیری و تکامل سیارات منظومه شمسی ایفا میکنند. بررسی مدار این قمرها میتواند منشا آنها را مشخص نماید. همچنین اطلاعاتی درباره شرایط پیرامون زحل در زمان شکلگیری آن به ما میدهند.
نتایج اکتشاف جدید
قمرهای بیرونی بر اساس زاویه مدارشان در سه دسته قرار میگیرند. بیرونیترین گروه که شامل دو قمر با چرخش موافق است، دارای مداری با زاویه 46 درجه و نامی برگرفته از اساطیر اینوئیتها (اسکیموها) میباشد. محققان معتقدند که همه این قمرها ممکن است روزی بخشی از یک ماه بزرگتر بوده باشند که از هم پاشیده شده. قمرهای دارای چرخش مداری عکس نیز احتمالا بخشی از بدنهای بزرگتر بودهاند و نام آنها از اساطیر نورس (اسکاندیناوی) گرفته شده است. این نوع گروهبندی قمرهای بیرونی، در اطراف مشتری نیز مشاهده میشود. چیزی که نشاندهنده برخورد شدید بین قمرها در سیستم زحل با اشیا خارجی هنگام عبور سیارکها یا دنبالهدارها است. بررسی مدار این قمرها به محققان کمک می کند تا گذشته زحل را بازسازی کنند. شپرد میگوید:
در جوانی منظومه شمسی، خورشید توسط دیسک چرخانی از گاز و گرد و غبار که سیارات از آن به وجود آمدهاند، محاصره شده بود. اعتقاد بر این است که دیسک گاز و گرد و غبار مشابهی در هنگام شکلگیری زحل نیز آن را محاصره کرده بود. این واقعیت که قمرهای تازه کشف شده پس از متلاشی شدن والدینشان، همچنان قادر به ادامه چرخش به دور زحل بودهاند، نشان میدهد که این برخوردها پس از اتمام روند تشکیل سیاره رخ داده و دیسکهای گازی دیگر موثر نبودهاند.
20 قمر جدید اطراف زحل را نامگذاری کنید
شپرد معتقد است:
دانشمندان توانستند به لطف قدرت محاسبات قویتر و الگوریتمهای به روزتر در ردیابی اشیای دوردست، قمرهای جدید را پیدا کنند. من از میزان مشارکت عمومی در مسابقه نامگذاری قمرهای مشتری بسیار هیجانزده شدم. در نتیجه، تصمیم گرفتیم رقابت دیگری را برای 20 قمر جدید اطراف زحل برگزار کنیم.
این بار، نامگذاری قمرها باید تحت عنوان غولهای اسطورهای نورس (اسکاندیناوی)، گالیک (فرانسوی) یا اینوئیت (اسکیموها) باشند. علاوه بر این، شما – بله، شما – میتوانید به نامگذاری قمرهای جدید کمک کنید. این رقابت روز دوشنبه 7 اکتبر 2019 آغاز میشود و در تاریخ 6 دسامبر پایان مییابد. در نظرات با ما همراه باشید.
بیشتر بخوانید: زمین دوم کجاست: حرکت ناسا به سمت بزرگترین قمر زحل توسط هواپیمای بدون سرنشین
بیشتر بخوانید: آیا حلقههای سیارهی زحل در آینده از بین خواهند رفت یا دائمی خواهند بود؟
تصاویر نویسندگان دیدگاه از Gravatar گرفته میشود.