5 روش درمان سرطان معده

5 روش درمان سرطان معده

پزشک متخصص پس از انجام آزمایش‌های خاصی و تشخیص سرطان معده (Stomach Cancer)، چندین روش درمان سرطان معده با توجه به شرایط‌ فرد توصیه می‌کند. هر کدام از روش‌ها مزایا، عوارض و خطراتی برای فرد به همراه دارد. در انتخاب هر راهکار باید عوارض جانبی و نتیجه نهایی را به‌ دقت بسنجید.

البته گزینه‌های درمانی سرطان معده به مرحله و محل سرطان معده بستگی دارد. به‌‌طور کلی دکتر گوارش در زمان ارائه برنامه درمانی به وضعیت جسمی‌ و توان بدنی شخص مبتلا و ترجیحات او توجه می‌کند.

در این مجله از درمانکده قصد داریم تعدادی از راهکارهای درمانی سرطان معده را توضیح دهیم. ما را همراهی کنید تا با انتخاب روش درمانی مناسب به درمان خود سرعت ببخشید.

کاربردی‌ترین راهکارهای درمان سرطان معده

پزشک متخصص پس از بررسی کامل بیماری، درمان‌های متنوعی را برای درمان سرطان معده به بیمار یا اطرافیان او توصیه می‌کند. برخی از متداول‌ترین و کاربردی‌ترین درمان‌ها به شرح زیر هستند:

  • عمل جراحی
  • پرتو درمانی
  • شیمی درمانی
  • درمان هدفمند
  • ایمونوتراپی

عمل جراحی

هدف از عمل جراحی، برداشتن تومور و برخی از بافت‌های اطراف آن است. پزشکان زمانی، این درمان را پیشنهاد می‌کنند که بافت سرطانی هنوز در معده قرار دارد و بیماری در مراحل اولیه است. به این عمل گاسترکتومی ساب کل یا جزئی (Total or Partial Gastrectomy) می‌گویند.

در گاسترکتومی جزئی، جراح قسمت باقی مانده معده را به مری یا روده کوچک متصل می‌کند. اگر سرطان از دیواره معده گذر کرده باشد، پزشک احتمالا برای درمان روش جراحی (گاسترکتومی کامل که همان برداشتن کامل معده است.) به همراه شیمی‌درمانی یا پرتودرمانی را توصیه می‌کند.

عوارض عمل گاسترکتومی

گاسترکتومی، جراحی بزرگی است به همین خاطر عوارض جانبی جدی برای بیمار دارد. پس از این جراحی، بیمار در یک زمان تنها قادر به خوردن مقدار کمی غذا است. این عمل با سندرم دامپینگ (یک عارضه جانبی) همراه خواهد بود. این سندرم علائم زیر را دارد:

  • گرفتگی عضلات
  • حالت تهوع
  • اسهال
  • سرگیجه بعد از غذا‌خوردن

البته سندرم دامپینگ زمانی رخ می‌دهد که غذا خیلی سریع وارد روده کوچک شود. پزشک برای پیشگیری از این موضوع راهکارها و داروهای را تجویز می‌کند. علائم به‌طور معمول در عرض چند ماه کاهش پیدا کرده و ناپدید می‌شوند؛ اما ممکن است برخی از افراد این نشانه‌ها را دائما تجربه کنند.

از سوی دیگر بیمارانی که کل معده آن‌ها برداشته‌شده است نیاز به مکمل‌هایی مثل ویتامین B12 دارد؛ زیرا این‌گونه افراد پس از عمل، در جذب ویتامین‌های ضروری از طریق معده دچار مشکل می‌شوند.

پرتو درمانی

در پرتودرمانی از پرتوهای قدرتمندی و با انرژی بالا سلول‌های سرطانی را از بین می‌برند. فرد مبتلا بر تختی دراز می‌کشد سپس پرتوهایی همچون اشعه ایکس و پروتون بر نقطه مورد نظر تابانده می‌شوند.

گاهی پرتودرمانی قبل از عمل جراحی برای کوچک‌کردن سایز تومور و گاهی بعد از جراحی برای نابودی سلول‌های سرطانی باقیمانده استفاده می‌شود. این مدل درمانی اکثر مواقع با شیمی‌درمانی انجام می‌شود.

عوارض جانبی

پرتودرمانی باعوارضی جانبی همراه است. این عوارض شامل موارد زیر هستند:

  • خستگی
  • واکنش‌های خفیف پوستی
  • ناراحتی معده
  • مشکلات روده

البته جای نگرانی نیست و عوارض بلافاصله پس از پایان درمان از بین می‌روند.

5 روش درمان سرطان معده

شیمی درمانی

شیمی‌درمانی به‌نوعی درمان دارویی به‌حساب می‌آید. در این درمان با کمک مواد شیمیایی سلول‌های سرطانی نابود می‌شود. انواع شیمی‌درمانی عبارت‌اند از:

  • شیمی‌درمانی که در تمام بدن شما حرکت می‌کند. (رایج‌ترین نوع شیمی‌درمانی است و به‌ آن شیمی‌درمانی سیستمیک می‌گویند.)
  • شیمی‌درمانی که فقط در شکم انجام می‌شود. (به این نوع شیمی درمانی، شیمی‌درمانی درون صفاقی هیپرترمیک (HIPEC) می‌گویند. این مدل شیمی‌درمانی پس از جراحی انجام می‌شود.)

شیمی درمانی برای مرحله 1 سرطان معده مورد نیاز نیست؛ اما در مراحل 2 و 3 اغلب قبل از جراحی، فرد تحت درمان شیمی‌درمانی قرار می‌گیرد تا بافت سرطانی کوچک شود و جراحی آن راحت‌تر صورت گیرد. به شیمی‌درمانی قبل از جراحی، شیمی‌درمانی نئوادجوانت (neoadjuvant) می‌گویند.

اما اگر پس از جراحی خطر باقی‌ماندن برخی از سلول‌های سرطانی وجود داشته باشد، به احتمال زیاد پزشک شیمی‌درمانی سیستمیک تجویز می‌کند. به‌ شیمی‌درمانی پس از جراحی، شیمی‌درمانی کمکی گفته می‌شود.

عوارض جانبی شیمی‌درمانی

عوارض جانبی شیمی‌درمانی به فرد و میزان دوز مصرفی او بستگی دارد. برخی از این عوارض عبارت‌اند از؛

  • خستگی
  • خطر عفونت
  • حالت تهوع و استفراغ
  • ریزش مو
  • از دست دادن اشتها
  • اسهال
5 روش درمان سرطان معده

درمان هدفمند

در درمان هدفمند ژن‌های، پروتئین‌ها و محیط بافت سرطانی که به رشد و بقای سرطان کمک می‌کنند، مورد هدف قرار می‌گیرد. با این کار از رشد و گسترش سلول های سرطانی جلوگیری می‌شود.

درمان‌ هدفمند توسط داروهای مخصوصی انجام می‌شود؛ این داروها به مواد شیمیایی خاص موجود در سلول‌های سرطانی حمله می‌کنند و با مسدود‌کردن این مواد شیمیایی، سبب مرگ سلول‌های سرطانی می‌شوند.

پزشک پس از تزریق دارو در این درمان، سلول‌های سرطانی را آزمایش می‌کند تا بررسی شود که آیا درمان هدفمند موثر بوده است یا نه؟ توجه کنید که اهداف چنین درمانی برای همه تومورها یکسان نیست.

پزشک برای یافتن موثرترین درمان، آزمایش‌های ویژه‌ای را انجام می‌دهد. درمان هدفمند معمولا برای سرطان پیشرفته معده و اغلب همراه با شیمی‌درمانی سیستمیک انجام می‌شود.

ایمونوتراپی

پزشکان، معمولا از ایمونوتراپی برای درمان سرطان پیشرفته معده استفاده می‌کنند. ایمونوتراپی با کمک تزریق دارو انجام می‌‌شود. این دارو به سلول‌های سیستم ایمنی بدن شما یاری می‌رساند تا بافت سرطانی را از بین ببرند.

عوارض جانبی ایمونوتراپی

انواع مختلفی از درمان‌های ایمونوتراپی عوارض جانبی گوناگونی ایجاد می‌کنند. واکنش‌های پوستی، علائم شبیه به آنفولانزا، اسهال، کم‌کاری تیروئید و تغییرات وزن از جمله عوارض جانبی رایج داروهای ایمونوتراپی هستند.

پزشکان متخصص در مسیر درمان سرطان معده

در مراحل مختلف درمان و مراقبت‌های لازم از بیماری سرطان، با انواعی از پزشکان متخصص و کادر درمانی در تماس خواهید بود، که به آن‌ها متخصصین انکولوژیست می‌گویند. این تیم تخصصی با همکاری هم ترکیبی از انواع برنامه‌های درمانی گوناگون را برنامه‌ریزی می‌کنند؛ به این تیم درمانی، تیم چند رشته‌ای می‌گویند.

پزشکان متخصصی که در حوزه سرطان معده فعالیت دارند، عبارت‌اند از:

  • متخصص گوارش
  • جراح یا آنکولوژیست جراحی
  • آنکولوژیست پزشکی
  • آنکولوژیست پرتو
  • پاتولوژیست
  • رادیولوژیست

علاوه بر پزشکان، دستیاران پزشک، پرستاران، پرستاران سرطان‌شناسی، مددکاران اجتماعی، داروسازان، مشاوران، متخصصان تغذیه و فیزیوتراپیست‌ها از دیگر متخصصانی هستند که در این حوزه فعالیت دارند.

مشاوره با بهترین متخصصان برای درمان سرطان معده

درمان سرطان معده احتمالا دشوار است؛ زیرا اغلب زمانی تشخیص داده می‌شود که مراحل بیماری پیشرفت کرده است. برای دریافت بهترین نتیجه درمانی باید با پزشک خود در مورد اهداف هر درمان و نتایج احتمالی صحبت کنید.

این نوع گفت‌و‌گوها به شما در تصمیم‌گیری نهایی کمک ویژه‌ای می‌کند. برای تصمیم‌گیری و مشاوره با بهترین متخصصین در این زمینه می‌توانید از طریق وب‌سایت درمانکده وقت مشاوره آنلاین بگیرید.

مخلص کلام

بسیاری از افراد با تشخیص سرطان معده امید خود را از دست می‌دهند. با وجود سخت‌بودن این بیماری؛ اما باز هم جای امید است و اگر درمان مناسب در زمان درست انتخاب شود، فرد بیمار می‌تواند مراحل بهبودی را طی کند.

البته این بیماری درمان سختی دارد و باید هر اقدامی تحت نظر پزشک انجام شود. در سایت درمانکده پزشکان متخصص در این زمینه شما را یاری می‌رسانند تا در هر مکانی که هستید با پزشک حرفه‌ای در این حوزه مشورت کنید. علاوه بر این دیگر متخصصان همچون بهترین دکتر غدد تهران نیز حضور دارند تا در کمال آرامش مراحل پزشکی را بگذرانید.

سلب مسئولیت:
تیم دینو در تهیه محتوای رپورتاژ آگهی نقشی نداشته و مسئولیتی در قبال صحت آن ندارد.

امتیاز: 5.0 از 5 (1 رای)
کمی صبر کنید...

یک دیدگاه

  1. Avatar سامی گفت:

    خدا نصیب هیچ کس و هیچ خانواده ای نکنه.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شکلک‌ها (اموجی‌ها) را می‌توانید با کیبرد گوشی یا کیبرد مجازی ویندوز قرار دهید.
تصاویر نویسندگان دیدگاه از Gravatar گرفته می‌شود.