بیماری قارچ سیاه چیست و چگونه قربانیان خود را مورد حمله قرار می دهد
با گسترش ویروس کرونا در جهان و عدم کنترل کامل آن در کنار شرایط سخت زندگی برای بیشتر جمعیت دنیا، شاهد شیوع بیماریهای نادر دیگری در این میان هستیم که بعضی از آنها بسیار خطرناک و کشنده هستند. یکی از بدترین آنها، بیماری «قارچ سیاه» (Black Fungus) است که بسیار خطرناک بوده و میتواند باعث مرگ قربانیان خود شود. برای این که بدانید بیماری قارچ سیاه چیست و چگونه قربانیان خود را مورد حمله قرار می دهد، در ادامه با ما همراه باشید.
- مهمترین تاثیر عمده مولتی ویتامین بر بدن و فواید آن به گفته متخصصان
- وضعیت کرونا در ایران رنگی فراتر از قرمز دارد!
- ویروس کرونا میتواند سلول های مغز را از بین ببرد!
بیماری قارچ سیاه
بیماری قارچ سیاه توسط گروهی از کپکها به نام «میوکورمایکروسیس» (Mucormycosis) در بدن ایجاد میشود که در خاک و گیاهان زندگی میکنند. این نوع کپک در بسیاری از کشورها، از جمله آمریکا، استرالیا و هند دیده شده و بیماری ناشی از آن اخیرا چند نفر از هموطنانمان را نیز مبتلا کرده است. از آن جایی که این بیماری از انواع تهاجمی میباشد، باید سریع تشخیص داده شده و درمان شود و در غیر این صورت میتواند باعث نقص عضو و یا حتی مرگ میزبان خود شود.
این قارچها معمولا از طریق سینوس وارد بدن شده و در آن جا لانه گزینی میکنند و در صورت ضعف سیستم ایمنی، به مغز حمله میکنند. البته باید بدانید که به طور کلی، بدن یک فرد سالم توانایی مبارزه با این آلودگی قارچی را دارد و تنها افرادی که دارای یک سیستم ایمنی به شدت ضعیف هستند، برای نمونه بیمارانی که پیوند عضو داشتهاند یا بیماران سرطانی و دیابتی، احتمال ابتلا به این بیماری را دارند.
علائم بیماری
علائم بیماری قارچ سیاه بیشتر بستگی به این دارد که کدام قسمت از بدن درگیر رشد قارچها شده باشد؛ اما، علائم کلی آن به شرح زیر است:
- سرفه
- تب
- سردرد
- درد سینه
- تنگی نفس
- تورم یک طرف صورت
- گرفتگی سینوس
- ضایعات سیاه رنگ روی بینی یا درون دهان
- درد شکم
- تهوع و استفراغ
- خونریزی گوارشی
- خون در مدفوع
- اسهال
همچنین باید بدانید اگر پوست آلوده به این بیماری شود، متورم و قرمز شده و احتمالا تاول میزند. متاسفانه عفونت ناشی از این بیماری میتواند به وسیله خون به بخشهای دیگر بدن نیز گسترش یابد که در این صورت اندامهای حیاتی مانند طحال و قلب درگیر میشوند و ممکن است باعث مرگ بیمار شود. بر اساس یافتههای مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای آمریکا CDC، نرخ متوسط مرگ و میر توسط این عفونت قارچی ۵۴ درصد است. به همین دلیل افراد آلوده ممکن است در مدت چند روز جان خود را از دست بدهند. با این وجود، قارچ سیاه مسری نبوده و از طریق فردی به فرد دیگر قابل سرایت نیست.
بیماران کرونایی به دلیل ضعف در سیستم ایمنی بدن و آسیبپذیر بودن بیش از حد، بیشتر از بقیه افراد در معرض ابتلا به این بیماری هستند. با این حال در صورت تشخیص به موقع میتوان از گسترش بیماری به سایر اندامهای بدن جلوگیری کرد. بهترین پیشگیری برای این بیماری، تقویت سیستم ایمنی بدن و رعایت پروتکلهای بهداشتی برای جلوگیری از ابتلا به ویروس کرونا است. شما در این باره چه اطلاعاتی دارید؟ تجربیاتتان را با ما به اشتراک بگذارید.
تصاویر نویسندگان دیدگاه از Gravatar گرفته میشود.