7 عادت سبک زندگی سالم که احتمال ابتلا به افسردگی را کم می‌ کند

اگر می‌دانستید چندین عادت سالم تاثیرگذار وجود دارد که می‌تواند برای کاهش احتمال ابتلا به افسردگی موثر باشد، آیا کنجکاو نمی‌شدید که در مورد آن‌ها بدانید؟

یک مطالعه بزرگ نشان داده است که عوامل زیر تأثیر قابل توجهی بر میزان کاهش افسردگی دارند و خواب کافی بیشترین اثر را در میان این عوامل دارد. بر اساس تحقیقات اخیر، حتی اگر DNA شما مستعد ابتلا به افسردگی باشد، می‌توانید در زندگی روزمره انتخاب‌هایی داشته باشید تا احتمال ابتلا به افسردگی را بسیار کم کند.

عادات سالم برای کاهش افسردگی

در مطالعه‌ای که در سال 2023 در Nature Mental Health منتشر شد، محققان دانشگاه فودان شانگهای و دانشگاه کمبریج انگلستان ارتباطی بین کاهش خطر افسردگی شرکت‌کنندگان و این هفت عامل سبک زندگی، پیدا کردند: مصرف الکل، رژیم غذایی، فعالیت بدنی، خواب، سیگار کشیدن، کم‌تحرکی و ارتباط اجتماعی.

در طول 9 سال مطالعه، دانشمندان داده‌های سلامتی بیش از 280000 بزرگسال (میانگین سنی 58 سال) را در Biobank بریتانیا تجزیه و تحلیل کردند، به این امید که مشخص کند کدام رفتارهای سبک زندگی سالم هستند و آیا ترکیب این رفتارها، احتمال خطر افسردگی را کم می‌کند یا خیر؟

در نهایت، آنها نتیجه گرفتند که یک سبک زندگی سالم خطر ابتلا به افسردگی را حتی در جمعیتی با ژنتیک مستعد ابتلا به افسردگی، کم می‌کند. در مجموع، یافته‌ها نشان می‌دهد که پیروی از یک سبک زندگی سالم می‌تواند به پیشگیری از افسردگی کمک کند.

تاثیر سبک زندگی سالم با کاهش خطر افسردگی:

  • هفت تا نه ساعت خوابیدن در شب خطر ابتلا را تا 22 درصد کم می‌کند
  • سیگار نکشیدن، 20 درصد
  • اجتماعی شدن به صورت منظم، 18 درصد
  • ورزش منظم و فعالیت بدنی، طبق دستورالعمل‌های سازمان بهداشت جهانی 14 درصد
  • بی‌تحرک نبودن، 13 درصد
  • نوشیدن سطوح کم تا متوسط الکل، 11 درصد
  • عادات غذایی و تغذیه سالم، 6 درصد

وقتی این موارد با هم ترکیب می‌شوند احتمال ابتلا به افسردگی را بسیار کم می‌کنند. در این مطالعه سبک‌های زندگی به سه گروه تقسیم شده است. سبک زندگی نامطلوب (امتیاز بین 0 تا 1)، سبک زندگی متوسط (امتیاز از 2 تا 4) و سبک زندگی مطلوب(امتیاز 5 تا 7).

در مقایسه با گروه سبک زندگی نامطلوب، سبک زندگی متوسط (به دنبال دو تا چهار مورد از این عادت‌های سالم) با 41 درصد خطر کمتر ابتلا به افسردگی همراه بوده است و یک سبک زندگی سالم (شامل پنج تا هفت عادت) با 57 درصد تأثیرگذاری همراه است.

مطالعه‌ای نشان می‌دهد که بی‌تحرکی بیش از 10 ساعت در روز با خطر بالای زوال عقل مرتبط است

محققان همچنین مجموعه‌ای از اسکن‌های مغزی شرکت‌کنندگان را ارزیابی کردند و خاطرنشان کردند که مغز گروه سبک زندگی سالم، نشانگرهای ساختاری مهمی را در رابطه با افسردگی نشان می‌دهد، از جمله «حجم بزرگ‌تر قشر اوربیتوفرونتال و قشر میانی پیشانی، که می‌تواند نشانه بهبود کنترل شناختی و تنظیم احساسات باشد.»

در حالی که افسردگی یک وضعیت سلامت روان پیچیده است که می‌تواند با علل و عوامل زیادی در ارتباط باشد، دانستن اینکه رفتارهای خاصی، می‌تواند قدمی برای کنترل آن باشد، گام مهمی است و انگیزه‌ای است که به پیاده‌روی بروید، به موقع بخوابید، از نوشیدن زیاد الکل اجتناب کنید و سبزیجات بخورید.

امتیاز: 5.0 از 5 (1 رای)
کمی صبر کنید...

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شکلک‌ها (اموجی‌ها) را می‌توانید با کیبرد گوشی یا کیبرد مجازی ویندوز قرار دهید.
تصاویر نویسندگان دیدگاه از Gravatar گرفته می‌شود.